Att få en bättre stil behöver inte innebära massvis med jobb…

Det är vanligt att känna sig lite less på sin stil, att känna att ens kläder, skor, garderob och accessoarer inte längre känns kul eller snyggt. När man får den där känslan är det lätt att känna sig överväldigad, det kan kännas som en omöjlig uppgift att få ordning på sin stil så att man känner sig nöjd. Var ska man ens börja? Ska man köpa 10 nya skjortor i fräsiga färger och bara FÖRNYA sig? Eller ska man börja med att byta ut alla byxor?

Jag har själv varit i samma sits många gånger, oftast på våren faktiskt. Det år något med den nya säsongen som gör att man känner sig trött på sin stil och som att alla andra ser fräschare och snyggare ut.

Här är 5 konkreta och enkla tips som kan hjälpa dig få en bättre stil. Förhoppningen är att de här tipsen ska hjälpa dig ut den där svackan och hjälpa dig förbättra sin stil så att du kan känna dig nöjd.

1: Städa ur din garderob

rensa ur garderoben

Det här är ett ovärderligt råd. Ta ut allt ur garderoben och ta en noggrann titt på vad du har att jobba med. Sanningen är att majoriteten av kläderna kommer vara sånt som du inte ens haft på dig de senaste 3 åren. Varför hänger de fortfarande där då?

Modet förändras och din smak förändras hela tiden. Så att låta gamla plagg som du inte använt på flera år hänga kvar är helt meningslöst. Det är bättre att ha en garderob med hälften så mycket plagg, men som är fylld med plagg du älskar att ha på dig.

Det kan låta dyrt, ska man alltså slänga ut alla plagg och bara plagg man absolut älskar? Det har man ju inte råd med! Jo, för alla plagg behöver inte vara dyra. Mina favoritstrumpor är från Dressman, jag tror jag betalar 299kr för 24 par. Nästan alla mina t-shirts (ett plagg jag bör 5/7 dagar i veckan) kostar mindre än 80kr styck. Bra och bekväma skjortor går att hitta för 599kr styck och jeans kostar inte mer än 699-1000kr. Bra, sköna och snygga plagg behöver inte kosta 2000kr styck.

2: Identifiera vad du behöver

byta stil bättre

När du städat ut din garderob och förhoppningsvis rensat bort en rejäl hög med plagg du inte använt på flera år, då är det dags att se över vad du behöver.

Är kläderna du har kvar mestadels svarta? Ja då behöver du köpa mer färg. Består byxlådan nu mest av blå jeans? Då behöver du komplettera med chinos eller kostymbyxor för att kunna variera din byxor.

Fördelen med att rensa ur din garderob och verkligen fundera över vilken stil du vill ha och vilka plagg som är i linje med den stilen är att du enkelt ser vad du har att jobba med, och då också vad du saknar.

Om du märker att du behöver en del basplagg så som t-shirts och jeans så kan vi varmt rekommendera Asos, COS och Arket. Är du i behov av mer propra kläder så som skjortor, chinos och skinnskor så är våra favoriter Care of Carl och Eton.

3: Utbilda dig själv

Det är inte alltid lätt att veta vad man behöver komplettera garderoben med för att få en bättre stil, det förstår jag. Och det är just därför som Obsid finns, för att på ett enkelt och tydligt sätt göra det lättare för Svenska män att förbättra sin stil och klä sig snyggt.

Här nedanför är våra 10 mest värdefulla och uppskattade guider, de kan garantera hjälpa dig få en bättre stil!

  1. Färgmatchning
  2. Färganalys
  3. Kavaj till jeans
  4. Klädkoder för män
  5. Smart casual
  6. Engelskt herrmode
  7. Italienskt herrmode
  8. Vilka färger passar till blått?
  9. Vilka färger passar till grått?
  10. Så bär du upp färgglada kläder

4: Öva

Att klä sig snyggt är inget man antigen har eller inte har i sig. Det är inte en medfödd talang som sitter i ditt DNA. Precis som med basket eller att hålla tal så måste man öva för att bli bättre.

När det gäller att få en bättre stil så är det här faktiskt det vanligaste problemet många män står inför. De har aldrig fått förklarat för sig att stil och mode är något man måste öva på, precis som vilken sport eller vilket yrke som helst.

Prova outfits och ställ dig framför spegeln. Se hur de känns och ändra på ett plagg eller en accessoar och se om det blir bättre eller sämre. Ta sedan dina outfits och bär de ute bland folk, på fester, på jobbet, på dejter. Se hur folk responderar på din stil.

Jag vet att det är oerhört sällsynt för män att få komplimanger, men om du gör relativt stora ändringar i din stil så bör folk omkring dig reagera och kommentera den. Får du positivt feedback så vet du att du är på rätt spår och kan fortsätta utveckla din stil i den riktningen.

Förbered dig dock på att du inte kommer få jackpot vid första försöket. Som jag sa så är mode och stil något du behöver öva på. Så bli inte avskräckt om du inte får komplimanger första dagen. Men glöm heller inte att fortsätta utveckla din stil även om du för komplimanger regelbundet. Den kan alltid bli bättre och du kan alltid lära dig mer.

5: Ta hand om dig själv, ordentligt

Väldigt ofta så är det inte fel på kläderna i din garderob. Det vanligaste är faktiskt att det är vi själva som förfallit lite, inte kläderna som blivit omoderna eller ”fula”. Om du vill må bra, känna dig bra och se bra ut så MÅSTE du träna regelbundet, äta bra, ha god hygien och sova bra. Det finns inga genvägar runt detta och det är inget som är subjektivt, det är bara så helt enkelt.

Om det här med att få ordning på träningen är din största utmaning så rekommenderar jag att du löser vår guide: ”Komma i form snabbt!” Du bör även kolla in ”När ser man resultat av träning?” För lite motivation och perspektiv.

Hur många rensar ens ur din garderob?

I en stor undersökning frågade vi våra läsare hur många som någonsin aktivt gått igenom hela din garderob och rensat och strukturerat upp den. Vi förväntade oss att siffran skulle vara ganska låg, men inte så låg som den faktiskt var. Endast 12% har någonsin rensat ur och strukturerat upp sin garderob! Det är rätt sjukt. Så se till att vara bättre än de flesta andra och rensa ur din garderob nu i helgen!

Sammanfattningsvis

Om du vill få en bättre stil så gör du bäst i att riva ut allt du har i garderoben och gå igenom det noga. Fördelen med detta är att du får en väldigt tydlig bild av vad du har, vad du saknar och vad du skulle behöva köpa med för att komplettera de plagg du gillar allra mest.

Stil och mode är något du behöver öva på för att bli bättre, precis som fotboll och längdhopp. Så glöm inte att läsa på, testa och hela tiden utveckla din kunskap och din erfarenhet. Det är kritiskt för att du ska bli bättre.

Slutligen så är det värt att påminna om att den vanligaste anledningen till att vi känner att vi är trötta på vår stil och vår garderob är att vi egentligen är missnöjda med vår kropp och vår hälsa. Så glöm inte att allt börjar med att ta hand om oss själva, träna regelbundet, är bra, sov tillräckligt och ha god hygien. Det är ofta 90% av problemet och lösningen.

Föregående artikel7 Fördelar Med Att Bo I Stockholm – Det Handlar Om Utbud
Nästa artikel7 Moderna Stilmisstag Många Män Gör På Kontoret
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.