Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Armbandet, den mest solklara accessoaren för en man! (förutom klockan så klart)

Det här året har varit ett stort år när det gäller herraccessoarer, specifikt när det gäller armband av olika slag. Här är en komplett guide till hur du kompletterar din outfit med armband, hur du bör kombinera dem och vilka outfits du bör bära armband till.

Kvinnor har ringar, klockor, örhängen, halsband, diadem, väskor, armband och smink. Bröstnäsduken, slipsen, klockan och armbandet, det är det vi män har att jobba med för att förstärka våra outfits och skapa en unik stil. Det gäller att hitta rätt accessoarer som matchar med både varandra och outfiten som en helhet. Armbandet är enkelt att jobba med, till skillnad från slipsen eller bröstnäsduken så har det inte som syfte att smälta in i outfiten och matcha i färg och form. I mångt och mycket handlar armband om att bryta av, med ett unikt material eller en kontrastrik färg.

Armband för Män ankare läder
Enkelhet, jordnära färger, ett läderband i ljust läder och så ett mässingsfärgat ankare. Stilrent, snyggt.
Armband till kostm
Bryt av din outfit med ett armband i en kontrastfärg.

Kan jag bära Armband till kostym?

Armband för män går perfekt ihop med så gott som alla typer av kläder, oavsett om du har T-shirt och shorts eller en välsydd kostym så passar det utmärkt med armband till. Matchar du armbanden rätt så kommer de höja vilken outfit som helst.
Tänk dock på att kanske inte bära de mest uppseendeväckande armbanden om du skall på en proper företagsmiddag, utan satsa då på mörka läderarmband.

De enda tillfällena då du bör undvika armband är när du står vi altaret på ditt bröllop, eller vid begravningar. Vid dessa tillfällen är det oftast en mycket strikt, traditionell klädkod som gäller.

armband för män med ankare vitt och blått
Ett riktigt snyggt och unikt armband i vitt och blått med mässingsankare som spänne. Armbandet är från Kiel James Patrick och går att köpa på Sirjames.se

Armband för Män – Så matchar du på bästa sätt

Accessoarer för män går i vågor, på 80-talet var det standard att bära tonvis med olika armband, men då hade de också tuperat hår, kajal och bandana på sig. Trenden med märkbara accessoarer är dock på väg tillbaka och under 2013 har det blivit populärt med att bära 2-5st armband i olika material, så att bära armband kräver inte så mycket eftertanke, så länge du inte bär allt för många i allt för många olika färger så kommer det bli ett snyggt tillskott till din outfit.
Så här kombinerar du din outfit med armband på bästa sätt:

  • Kombinera olika material, t.ex. färgade tygarmband med flätade tygarmband i svart eller vitt, släng gärna in ett eller 2 läderarmband i mixen också för att göra det riktigt snyggt.
  • Bäst effekt får du om du kombinerar armbanden så vissa av dem matchar din klocka/skärp/skor och andra bryter av helt.
  • Försök hitta armband som du kommer vara ensam om att bära, köp inte bara armbanden för 49kr på HM, gör egna eller hitta några unika armband i mindre butiker.
  • Armband funkar till så gott som alla outfits, oavsett T-shirt och shorts eller full kostym så kan du alltid addera ett par snygga armband för att höja din outfit ytterligare
Armband till kostym beads
Armband går att bära till så gott som alla typer av outfits, t.ex. passar de perfekt till kostym. Armbanden är från Happy Beads och går att köpa på Gntl.se
Armband för män med ankare
det är alltid snyggt att matcha färgerna i dina kläder och accessoarer. Armbandet är från Kiel James Patrick och går att köpa på Sirjames.se
Flätat läderarmband för män
Försök hitta armband som du kommer vara ensam om att bära.

Ute efter nya armband?

Är du sugen på lite nya accessoarer, och kanske framförallt armband så bör du kolla in vår webbshop. Den hittar du här, eller titta på några av våra utvalda produkter här nedanför. (använd filtret för att hitta just accessoarer och armband).

Sammanfattningsvis

Armbandet är en fantastiskt användbar accessoar som kan göra stor skillnad på din outfit. Addera gärna ett armband även när du har mer dressade kläder, som t.ex. kostym.

När du bär armband så vill du försöka matcha tyget, metallen eller skinnet med ditt bälte, din klocka eller dina skor, då kommer din outfit att se riktigt genomtänkt ut.