Här är 5 tidlösa frisyrer du kan vara helt säker med, för alltid

Hår kan vara både fantastiskt och oerhört frustrerande. Både du och jag vet hur irriterande det är när man skall iväg på galej (student, bröllop, orgie o.s.v.) och förgäves försöker få till frisyren. Men jag minns också känslan när man är precis nyklippt och svinnöjd, håret blir som en skjorta med perfekt passform som man alltid har på sig. Oerhört trevligt.

Men nu skall inte den här guiden handla om fester, skjortor och hur jag känner när jag varit hos frisören, nej den handlar så klart om om tidlösa frisyrer för killar, män, pojkar, ja alla av manligt kön egentligen!

5 klassiska frisyrer för killar, som aldrig går ur tiden

Här nedanför har vi samlat 5 klassiska frisyer för män som stått emot tidens tand och fortsätter att vara lika moderna nu som för 20, 50 ja 100 år sedan.

Så vill du ha en frisyr som du vet kommer vara modern både nu och om 10 år, då skall du köra på någon av dessa 5 tidlösa frisyrer.

1: Sidbena

frisyr killar män sidbena

Det här är troligtvis en av den mest klassiska av alla 5. Under hela vår moderna tid (räknat typ från Vilda Västern och framåt) så har sidbenan varit en gångbar och riktigt stilig frisyr.

Så stylear du en sidbena

Förutom rätt klippning så finns det lite olika hårprodukter du kan välja mellan för olika finish.

 1. Börja med att ha nytvättat och lite fuktig hår för att det ska vara så enkelt som möjligt att jobba med.
 2. Massera in den hårprodukt du föredrar (se nedan) tills den är jämnt fördelad i håret.
 3. Kamma hela håret noggrant rakt fram så att du får tydliga streck i vilka du kan se hårbotten.
 4. Sikta på en lätt diagonal linje som går från bakhuvudet och fram till tinningen.
 5. Med hjälp av din kam så separerar du håret längs med denna linje. Kamma och stylea sedan håret tills du känner att det ligger rätt.

Hårprodukter du kan använda när du stylear en sidbena

En sidbena går att göra på ett par olika sätt, så du har ett brett utbud av hårprodukter du kan använda för att stylea håret.

 • Hårgel kommer ge håret en hård och en glansig look som ger bra hållbarhet men är omöjlig att styela om senare på dagen. Bra hårgel kan du köpa på Lyko.se/Hårgel.
 • Ett bra hårvax är motsatsen till en gel och ger en matt och mjuk look. Vaxet torkar heller inte vilket gör att du kan stylea om håret vid behov. Bra hårvax hittar du på Lyko.se/Hårvax.
 • Hårcreme ger en mjuk men glansig look, vilket ger en väldigt klassisk stil. Nackdelen med hårcremen är att den har dålig hållbarhet vilket gör att du kommer behöva stylea om håret under dagen. Bra hårcreme köper du på Lyko.se/Hårcreme.
 • Slutligen har vi pomada, som ger en riktig old-school-look. Pomadan ger det bästa av de tre andra produkterna, bra hållbarhet, glansig finish men samtidigt möjligheten att stylea om håret under dagen. Pomada hittar du på Lyko.se/Pomada.

2: French Crop

frisyr killar män french crop

Kortklippt på sidorna och lite längre (men fortfarande kort och smidigt) upptill. En french crop är enkel att sköta om och mycket tacksam att stylea.

Så stylear du en french crop

Förutom rätt klippning så kommer du vilja använda ett bra hårvax. Målet är en luftig och matt look som ser så naturlig ut som möjligt. Bra hårvax hittar du på Lyko.se/Hårvax.

3: Slick back

frisyr killar män slick back

Här väljer jag medvetet att använda det engelska uttrycket, istället för det man oftast hör i Sverige: ”Backslick”.

Man skall dock inte blanda ihop de två. En slick back är en relativt luftig och fräsch frisyr med mycket liv. Vilket den klassiskt Svenska, och högst äckliga, backslicken är mer eller mindre motsatsen till.

En slick back är ganska knepig att sköta om och kräver en hel del olika produkter och en noggrann hand för att må riktigt bra. Men när man får till den snyggt och sköter om den ordentligt så är den fantastisk snygg och exceptionellt tidlös.

Så stylear du en slick back

Produkter du kan använda för att stylea en slick back

När du stylear en slick back så handlar det primärt om två saker du väljer mellan. Vill du att håret ska vara glansigt och hårt eller matt och luftigt?

Vill du ha en glansig och hård look så är det hårgel eller pomada du vill använda. Hårgel hittar du på Lyko.se/Hårgel och pomada hittar du på Lyko.se/Pomada.

Vill du hellre ha en matt och luftig look så är det ett bra vax du behöver. Ett bra vax ger en matt och luftig look. Hårvax hittar du på Lyko.se/Hårvax.

4: Trimmat

frisyr killar män trimmat rakat

Vill du komma undan med så lite ansträngning som möjligt så är en trimmad/rakad frisyr det absolut smidigaste.

Men missta dig dock inte, för det är inte en helt underhållsfri frisyr. Du kommer behöva klippa dig en gång i veckan om du vill ha en fräsch look. Så införskaffa en riktigt bra hårtrimmer, då sparar du enorma mängder tid och pengar.

Så stylear du en trimmad frisyr

Det säger sig självt att du inte behöver stylea ditt hår när du trimmat ned det. Men som sagt, det betyder inte att det är en underhållsfri frisyr. Du kommer behöva raka håret eller trimma det en gång i veckan eller åtminstone varannan vecka. Så även om snaggat hår, jämfört med alla andra tidlösa frisyrer, är sjukt enkelt så måste du ändå anstränga dig lite.

Det du vill investera i är en riktigt bra trimmer, och här är Oster det självklara valet. Alla frisörer använder deras maskiner just eftersom de är överlägset bäst. Deras maskiner kostar några tusenlappar, men det är det värt eftersom du kommer kunna ha den i 10 år och den kommer ge ett perfekt resultat varje gång. Osters maskiner hittar du på Lyko.se/Oster.

5: Quiff

tidlösa frisyrer för män quiff

Slick Backens lite mer lekfulla kusin. En klassisk Quiff består av semi-korta sidor och ganska långt hår upptill. Håret upptill fluffas till och styleas så att det står upp lite vågigt och mjukt.

Det här är en riktig high maintenance-frisyr. Du kommer först och främst att behöva hålla efter längden så att den inte flyter ut och blir en ofrivillig slick back. Utöver det så behöver du vara noga med att använda bra och skonsamma produkter, för blir ditt hår torrt och slitet så kommer du tyvärr att se fördjävlig ut. Av alla dessa tidlösa frisyrer så är denna jobbigast att underhålla.
Men har du kunskapen och energin som krävs så är det en fantastiskt stilig frisyr!

Så stylear du en quiff

 1. Börja med att tvätta håret och torka det så att det bara är lite fuktigt.
 2. Spraya håret med saltvattenspray (du hittar det på Lyko.se/Saltspray).
 3. Föna håret på medelhög temperatur. Det du vill göra är att föna håret och samtidigt borsta det åt samma håll som luften flödar. Du kan antingen borsta det rakt bakåt eller lite åt ena sidan. Att föna håret är helt avgörande om du vill få till en bra quiff!
 4. Applicera ett mjukt och matt vax tills du får till rätt form på håret.
 5. Om du vill så kan du avsluta med lite hårspray.

Produkter du kan använda för att stylea en quiff

Det är som sagt ganska mycket jobb med att stylea och underhålla en quiff. Här är produkterna du vill använda för att få ett så bra resultat som möjligt.

 • En hårfön där du har bra kontroll över temperaturen. Bra hårfönar hittar du på Lyko.se/Hårfön.
 • Hårborste, en klassisk borste.
 • Saltvattenspray. Det här kan mycket väl vara första gången du kommer i kontakt med saltvattenspray som styling-produkt. Även om det låter omständigt och onödigt så är det inte det. Att saltspraya håret när du ska stylea det gör stor skillnad. Saltspray hittar du på Lyko.se/Saltspray.
 • Hårspray, helt vanlig hårspray.
 • Hårvax. Det är viktigt att du har ett bra vax som ger en matt look och är mjukt och lätt att jobba med. Bra hårvax hittar du på Lyko.se/Hårvax.

Vilken passar jag i då?

Nu kommer vi till den knepiga delen, vilken frisyr skall du välja?

Tack och lov har vi det ultimata svaret på den frågan. Kolla in vår guide: ”Vilken frisyr passar jag i?”. Där hittar du allt du behöver för att kunna hitta precis rätt frisyr för din huvudform.

Vilken frisyr passar jag i
Vilken frisyr passar jag i

Om man har tunt hår då?

Har du förbannats med förrädiska hårsäckar, eller tunt hår som man också kallar det, ja då bör du kolla in vår guide: ”Frisyrer för tunt hår”, där hittar du våra bästa tips på hur du bör stylea håret när du är tunnhårig. Ett klassiskt sätt att hantera det hela är helt enkelt att raka huvudet.

Vilken frisyr har du?

Vilken frisyr har du?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis om tidlösa frisyrer för män

Som du säkerligen redan noterat så är den gemensamma nämnaren för alla de här tidlösa frisyrerna att de är rätt ”lugna”. Visserligen är Quiffen ganska lekfull, men de övriga är konservativa och lågmälda. Här hittar vi självklart inga ”man buns”, inga tuppkammar och inga äckliga ”Guido-frisyrer”, för de är helt enkelt inte tidlöst stiliga.

När du som kille ska välja frisyr nästa gång så kan det vara en bra idé att kolla närmare på dessa 5, eftersom de alltid kommer vara snygga, alltid kommer funka och bör gå att få snyggt klippta hos alla frisörer.

Föregående artikelTräna Med Boxningssäck! 2 Bra Pass Och 3 Tips Inför Ett Köp
Nästa artikel5 Enkla Sätt Att Spara Pengar I Las Vegas
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.