Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Här är 5 tidlösa frisyrer du kan vara helt säker med, för alltid

Hår kan vara både fantastiskt och oerhört frustrerande. Vi vet båda två hur irriterande det är när man skall iväg på galej (student, bröllop, orgie o.s.v.) och förgäves försöker få till frisyren. Men vi vet också hur nice det är när man precis klippt sig och är svinnöjd, håret blir som en skjorta med perfekt passform, men som man alltid har på sig. Oerhört trevligt.

Men nu skall inte den här guiden handla om varken hårstyling eller fester, utan om tidlösa frisyrer för killar, män, pojkar, ja alla av manligt kön egentligen!

5 klassiker som aldrig går ur tiden

Här nedanför har vi samlat 5 klassiska frisyer för män som stått emot tidens tand och fortsätter att vara lika moderna nu som för 20, 50 ja 100 år sedan.

Så vill du ha en frisyr som du vet kommer vara modern både nu och om 10 år, då skall du köra på någon av dessa 5 tidlösa frisyrer.

1: Sidbena

frisyr killar män sidbena

Det här är troligtvis en av den mest klassiska av alla 5. Under hela vår moderna tid (räknat typ från Vilda Västern och framåt) så har sidbenan varit en gångbar och riktigt stilig frisyr.

2: French Crop

frisyr killar män french crop

Kortklippt på sidorna och lite längre (men fortfarande kort och smidigt) upptill. En french crop är enkel att sköta om och mycket tacksam att stylea.

3: Slick back

frisyr killar män slick back

Här väljer jag medvetet att använda det engelska uttrycket, istället för det man oftast hör i Sverige: ”Backslick”.

Man skall dock inte blanda ihop de två. En slick back är en relativt luftig och fräsch frisyr med mycket liv. Vilket den klassiskt Svenska, och högst äckliga, backslicken är mer eller mindre motsatsen till.

En slick back är ganska knepig att sköta om och kräver en hel del olika produkter och en noggrann hand för att må riktigt bra. Men när man får till den snyggt och sköter om den ordentligt så är den fantastisk snygg och exceptionellt tidlös.

4: Trimmat

frisyr killar män trimmat rakat

Vill du komma undan med så lite ansträngning som möjligt så är en trimmad/rakad frisyr det absolut smidigaste.

Men missta dig dock inte, för det är inte en helt underhållsfri frisyr. Du kommer behöva klippa dig en gång i veckan om du vill ha en fräsch look. Så införskaffa en riktigt bra hårtrimmer, då sparar du enorma mängder tid och pengar.

5: Quiff

frisyr killar män quiff

Slick Backens lite mer lekfulla kusin. En klassisk Quiff består av semi-korta sidor och ganska långt hår upptill. Håret upptill fluffas till och styleas så att det står upp lite vågigt och mjukt.

Det här är en riktig high maintenance-frisyr. Du kommer först och främst att behöva hålla efter längden så att den inte flyter ut och blir en ofrivillig slick back. Utöver det så behöver du vara noga med att använda bra och skonsamma produkter, för blir ditt hår torrt och slitet så kommer du tyvärr att se fördjävlig ut.

Men har du kunskapen och energin som krävs så är det en fantastiskt stilig frisyr!

Vilken passar jag i då?

Nu kommer vi till den knepiga delen, vilken frisyr skall du välja?

Tack och lov har vi det ultimata svaret på den frågan. Kolla in vår guide: ”Vilken frisyr passar jag i?”. Där hittar du allt du behöver för att kunna hitta precis rätt frisyr för din huvudform.

Vilken frisyr passar jag i
Vilken frisyr passar jag i

Om man har tunt hår då?

Har du förbannats med förrädiska hårsäckar, eller tunt hår som man också kallar det, ja då bör du kolla in vår guide: ”Frisyrer för tunt hår”, där hittar du våra bästa tips på hur du bör stylea håret när du är tunnhårig. Ett klassiskt sätt att hantera det hela är helt enkelt att raka huvudet.

Sammanfattningsvis

Som du säkerligen redan noterat så är den gemensamma nämnaren för alla de här tidlösa frisyrerna att de är rätt ”lugna”. Visserligen är Quiffen ganska lekfull, men de övriga är konservativa och lågmälda. Här hittar vi självklart inga ”man buns”, inga tuppkammar och inga äckliga ”Guido-frisyrer”, för de är helt enkelt inte tidlöst stiliga.

Vilken frisyr har du?

Vilken frisyr har du?

View Results

Loading ... Loading ...