Pris, service och effekt är rätt bra anledningar…

Du känner säkert någon eller har hört talas om någon som åkt till Turkiet för att förbättra sin hårväxt. Hårtransplantationer har nämligen blivit allt vanligare de senaste åren och Turkiet är lite av ett hotspot dit människor från alla delar av världen åker för att få sin transplantation gjord. Anledningen till att allt fler svenskar väljer att åka till Turkiet är just för att priserna för behandlingar och operationer är så mycket billigare där än här i Sverige. I Turkiet kan du nämligen få din behandling för mer än halva priset, och då ingår vanligtvis boende, mat och andra bekvämligheter.

I den här artikeln kommer vi gå igenom steg för steg hur det går till att få en hårtransplantation i Turkiet med hjälp av brahår.se, som är en stor aktör inom hårtransplantationer både i Turkiet och inom Sverige. Läs vidare så att du vet vad det innebär och vad som väntar om du väljer att göra det.

Steg 1: Gratis konsultation

Första steget är väldigt enkelt och går ut på att undersöka och redogöra huruvida du behöver en hårtransplantation, vad du kan få ut av den och vilket tillvägagångssätt som är bäst. Under den kostnadsfria konsultationen går ni igenom vad du förväntar dig få ut av behandlingen och hur du vill att resultatet ska bli. Läkaren förklarar sedan hur den går till, berättar om kliniken och svarar på alla dina frågor så att du ska kunna känna dig trygg och bekväm.

Steg 2: Tidsbokning och planering inför hårtransplantationen

Efter konsultationen får du fundera på om du vill gå vidare med den eller inte. Fundera igenom dina möjligheter och alternativ, samt överväg det läkaren berättat. När du bestämt dig är det dags för att boka en tid på en klinik i Turkiet.

Tänk på att det vanligtvis är relativt långa väntetider, så vi rekommenderar starkt att du bokar i god tid, så att du inte behöver vänta alldeles för länge.

Steg 3: Boka din resa och flyg till Turkiet

När du har bestämt dig och bokat tid för din behandling är det dags att boka ditt flyg till Turkiet. Hotell och boende ingår i priset för behandlingen, men flyget får du vanligtvis fixa själv. Många tar det här tillfället i akt och bokar ankomsten för flyget några dagar innan själva behandlingen, så att de kan njuta av en solsemester i Turkiet.

Eftersom priset är så pass mycket lägre än för samma behandling här i Sverige så blir det gott om pengar över som med fördel kan användas för lite utökad solsemester i samband med ingreppet.

hårtransplantation

Steg 4: Hårtransplantationen

På dagen för transplantationen träffar du den läkare som ska genomföra den. Han eller hon ritar sedan upp din nya, planerade hårlinje på huvudet och markerar området i nacken där hårsäckarna doneras från.

Därefter rakar läkaren håret på donationsområdet i nacken för att komma åt att ta bort dem. Tänk på att inte raka dig själv där innan, då det är viktigt att läkaren kan se vart håret växer.

Under behandlingen får du lokalbedövning, vilket gör att du inte kommer att ha ont av det. Hårsäckarna tas bort från donationsområdet och placeras därefter på önskad plats på huvudet. Du behöver inte oroa dig, du får lokalbedövning både i donations- och transplantationsområdet så att du inte ska känna någon smärta.

När behandlingen är klar lägger läkaren ett bandage runt ditt huvud för att skicka donationsområdet, där det finns en del sår. Det här bandaget ska sitta på i ett dygn och du får all information du behöver av läkaren för att kunna behandla både donations- och transplantationsområdet.

Steg 5: Efter behandlingen

Det magiska med den här behandlingen är att de flyttade hårsäckarna börjar växa fast i huden direkt, för att vara helt fastväxta inom ett dygn. Medan håret växer ut för första gången efter ingreppet så kommer det att synas, och det slutgiltiga resultatet kan ta ett tag innan du ser. För bästa resultat och hälsa är det väldigt viktigt att du sköter efterbehandlingen ordentligt, så att såren läker så fort som möjligt.

Efter behandlingen får du stanna kvar ett tag på hotellet och återvända till kliniken för ett efterbesök. Då kollar läkaren på ditt huvud för att se att allting läker som det ska, samt ger dig all information du behöver för att kunna vårda det ordentligt.

Infektioner är inte bra att få, så det rekommenderas starkt att undvika stora folkmassor, kollektivtrafik och andra ställen med mycket människor. I övrigt kan du mer eller mindre leva på helt som vanligt redan efter några dagar. Undvik att röra det transplanterade området i två veckor efter behandlingen, så att du inte stör läkningsprocessen.

Steg 6: Njut av resultatet

Efter ungefär 12 månader brukar du kunna se det färdiga resultatet och njuta av ditt nya hår. Det kan dock variera beroende på bland annat ålder, och vissa patienter som oftast är lite äldre kan behöva genomgå flera transplantationer för att få ett lyckat, permanent resultat. Många som genomgått hårtransplantation i Turkiet vittnar om en ökad livsglädje, bättre självkänsla och allmänt bättre livskvalitet tack vare resultatet.

Det är därför inte konstigt att så många väljer att göra en hårtransplantation. Besök brahår här om du är intresserad av att lära dig mer och boka din kostnadsfria konsultation. I värsta fall får du lära dig mer om proceduren och beslutar att det inte är något för dig, medan du i bästa fall får en riktigt prisvärd möjlighet till att förbättra din livskvalitet, självkänsla och glädje med hjälp av en hårtransplantation i Turkiet.

Föregående artikelVad Är Blue Balls? Och Varför Får Man Det Egentligen?
Nästa artikelFrukt Med Lite Socker – De Verkligt Nyttiga Frukterna Du Bör Välja
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.