En bra garderob är en garderob med en bra bas!

Vill du ha en garderob som är enkel att utgå ifrån så är det viktigt att du har alla nödvändiga basplagg. Har du det så blir det enkelt att komponera outfits för alla tillfällen.
Du kan sedan addera wildcards till din garderob som gör din outfit mer spännande och som lyfter basplaggen till nästa nivå.

Gemensamt för alla basplagg är att de ska vara så användbara som möjligt. de bör därför vara i en nedtonad färgskala så som i blått, vitt, svart, grått eller i beige (även kallade neutrala färger). Det gör dem lätta att utgå ifrån och de blir lättmatchade tillsammans med andra typer av plagg.

Här är 6 stycken basplagg att ha i garderoben och tips på hur du bäst matchar ihop dom.

Om du känner att du behöver uppdatera garderoben så kan vi varmt rekommendera Arket. De har ett bra utbud av basic-plagg i hög kvalité, plagg du vill bygga en basgarderob på helt enkelt.

T-shirt

Basplagg Att Ha I Garderoben tshirt

En klassisk vit t-shirt är ett måste i varje mans garderob. Välj gärna en u-ringad framför en v-ringad och låt u-ringningen vara lite djupare. Man ska inte se hela bröstet, men som på bilden ovan ungefär.

Byt ut skjortan och välj den vita t-shirten under den svarta kavajen. Stilrent och snyggt men ger ett mer avslappat intryck. En vit t-shirt tillsammans med svarta jeans kan heller aldrig gå fel.

Hur ska den sitta då?

Kolla in vår guide: ”Hur ska en t-shirt sitta?” för de 3 gyllene reglerna till perfekt T-shirt-passform!

Skjorta

Basplagg Att Ha I Garderoben skjorta

En ljusblå och en skjorta i vitt är ett basplagg du bör ha i garderoben. Välj gärna en i oxfordmodell. Båda färgerna fungerar lika bra tillsammans med svarta jeans och beige chinos (se byxtips nedanför).

Tillsammans med blåa jeans och kostymskorna i brunt får du en snygg vardagslook. Skjortan får dig att uppfattas som medveten eftersom den är snäppet vassare än t-shirten.Blåjeansen skapar en skön balans till det välknäppta.

Skjortan är ett givet val under den svarta kavajen. Den vita skjortan tycker jag personligen ger en mer välklädd känsla, men den blå fungerar precis lika bra.

Byxor

Basplagg Att Ha I Garderoben byxor

När det kommer till nederdelar är det ett par beige chinos och svarta jeans du behöver. Välj gärna ett par chinos i ett lite stretchigt material för en snygg passform. Det finns inget värre än ett par illasittande chinos. Är de dessutom i en mörkare beige nyans eller i khaki fungerar de lika bra på vintern som på sommaren.

Du kan i stort sett inte matcha någon av byxorna fel. Beige tillsammans med beige chinos kan bli lite för mycket om du inte har rätta känslan. Annars fungerar dom flesta accentfärgerna att ta till.

Svarta jeans fungerar precis till allt. Till och med om du bär ton i ton. Fördelen med svarta jeans är att dom lyfter dom övriga plaggen på ett annat sätt än vad chinosen gör.

Stickad tröja

Basplagg Att Ha I Garderoben stickad tröja

En stickad tröja bör du definitivt äga. Välj en i beige eller grått (beroende på din hudton) och välj en med tydlig struktur i stickningen. Den ska inte vara tunn som en pullover men heller inte tjock som en ylletröja. Försök hitta ett mellanting för att den ska bli så användbar som möjligt.

En beige stickad tröja tillsammans med svarta jeans och skinnskor i brunt är en perfekt vardagslook för den bekväma. Skorna och tröjan går i liknande toner och lyfts fram av dom neutrala svarta jeansen.

Vill du framstå som ett riktigt modelejon? I så fall tar du på dig den stickade tröjan ovanpå den vita skjortan och sedan den svarta kavajen över det. En riktigt preppy look som hålls klassisk men med en twist.

Kavaj

Basplagg Att Ha I Garderoben kavaj

Ett basplagg att ha i garderoben är givetvis den svarta kavajen! Här är passformen viktigare än hos något annat plagg. Svarta jeans och vit t-shirt för en slim look. Blå eller vita skjortan till jobbmötena eller festen.

Skor

Basplagg Att Ha I Garderoben skor

En skinnsko i brunt eller konjak fungerar lika bra till vardags som till fest. Välj ett par stilrena utan för mycket detaljer som t.ex. i brogue- eller oxfordmodell. Köp gärna till ett matchande skärp.

Till vardags matchar du dom med en t-shirt, stickad tröja eller upprullad skjorta. Både svarta jeans, chinos och blåjeans fungerar utmärkt.
Till festligare tillfällen adderar du kavajen.

På tal om din garderob

När du ändå är i farten med att bygga upp en riktigt bra och tidlös garderob så bör du börja med att rensa ur det du har nu. Att rensa sin garderob är steg 1 till att få en bättre stil och göra det lättare för sig själv att hitta snygga outfits varje dag. Så börja där.

Där har du det

Äger du de här 6 basplaggen så är det enkelt att komplettera med andra typer av plagg så som skor, accessoarer, pikétröjor, ja allt möjligt. Det mesta du kan köpa går att matcha med alla basplaggen vilket gör det både enkelt och roligt att mixa och matcha för att hitta nya outfits för alla tillfällen.

Föregående artikelOnlinecasinots Spännande Utveckling
Nästa artikelT-Shirt Till Kostym – Avslappnat, Enkelt Och Snyggt!
Modedyrkande småstadskille som lever livet i huvudstaden. Älskar livets goda och finner livsglädjen i materiella ting så som nya skor. Trivs bäst en lördagskväll på dansgolvet tillsammans med vänner, fuldansandes till Beyoncé.