Upplev det bästa alperna har att erbjuda…

Att åka skidor i Alperna är en dröm för många svenskar. Från de höga topparna i Frankrike till de snöiga sluttningarna i Italien, erbjuder Alperna en skidupplevelse som är svår att matcha. Dessutom, med tanke på de senaste klimatförändringarna och det faktum att det var rekordvarmt i Alperna förra vintern, rapporterar dn, kan det vara klokt att passa på att åka till Alperna när du har möjlighet.”

I den här guiden listar vi de 5 bästa skidorterna i alperna (enligt oss), förhoppningsvis kan den inspirera dig att boka en oförglömlig upplevelse!

Överblick av de fem skidorterna

Här är en snabb överblick över de fem skidorter vi kommer att fokusera på:

 1. Val Thorens, Frankrike: Detta är den högst belägna skidorten i Europa och ger tillgång till det stora skidområdet Les Trois Vallées, vilket gör den till en favorit bland seriösa skidåkare.
 2. Cortina d'Ampezzo, Italien: Denna juvel bland de italienska skidorterna erbjuder inte bara utmärkt skidåkning utan också en upplevelse av italiensk charm och lyx.
 3. St. Anton, Österrike: Denna österrikiska pärla är känd för sina utmanande pister och sin livliga après-ski-scen.
 4. Verbier, Schweiz: Detta är en favorit bland off-pist-entusiaster och erbjuder också ett pulserande nattliv.
 5. Val d'Isère/Tignes, Frankrike: Dessa två skidorter erbjuder ett enormt skidområde och en av de längsta skidsäsongerna i Alperna, vilket gör dem till ett populärt val.

skidor i alperna

1: Val Thorens, Frankrike

Val Thorens, beläget i hjärtat av Les Trois Vallées, är inte bara Europas högst belägna skidort, utan också en av de mest snösäkra. Dess höga läge och tillgång till över 600 km pist gör det till ett populärt val bland skidåkare från hela världen. Här kan du åka skidor på en mängd olika terränger, från breda blåa pistar som passar perfekt för nybörjare, till utmanande svarta backar och spännande off-pist åkning.

Känt för

 • Högt läge och utmärkt snösäkerhet
 • Breda, välpreparerade pister som passar alla nivåer
 • Tillgång till det stora skidsystemet Les Trois Vallées

2: Cortina d'Ampezzo, Italien

Om du är sugen på att åka skidor i Italienska alperna bör du definitivt överväga Cortina d'Ampezzo. Denna charmiga skidort är känd som ”Drottningen av Dolomiterna” och är lika berömd för sin skönhet som för sin skidåkning. Här blandas världsklassåkning med förstklassig mat, lyxig shopping och ett rikt kulturliv. Cortina d'Ampezzo ger dig möjlighet att kombinera spänningen av skidåkning med den italienska ”la dolce vita”. Och om du känner dig osäker på dina skidkunskaper kan du alltid lär dig åka slalom som vuxen.

Känt för

 • Fantastiska Dolomiternas skönhet
 • Utomordentlig italiensk mat och lyxshopping
 • Perfekt kombination av skidåkning och ”la dolce vita”

3: St. Anton, Österrike

St. Anton är en av de mest kända skidorterna i Alperna och ett populärt val för de som älskar utmaningar och söker adrenalinfyllda äventyr. Oavsett om du är en inbiten skidåkare eller en entusiastisk snowboardåkare kommer du att bli imponerad av det stora antalet backar och den otroliga terrängen. Och efter en lång dag på berget kan du njuta av en av de mest livliga après-ski-scenerna i Alperna.

Känt för

 • Utmanande skidåkning och stort antal backar
 • Livlig après-ski-scen
 • Rik historia och tradition

skidresor till alperna

4: Verbier, Schweiz

Nestlad i hjärtat av de schweiziska Alperna, är Verbier känt för sin fantastiska terräng och sin pulserande livsstil. Skidorten är en favorit bland off-pist-entusiaster tack vare dess enorma och varierande terräng. Men Verbier erbjuder mer än bara fantastisk skidåkning. Efter en dag på berget kan du njuta av en mängd restauranger, barer och nattklubbar, vilket gör det till en perfekt destination för de som söker en kombination av bra skidåkning och ett aktivt nattliv.

Känt för

 • Utmärkt för off-pist-åkning
 • Ett pulserande nattliv med många restauranger och barer
 • En blandning av schweizisk charm och kosmopolitisk stil

5: Val d'Isère/Tignes, Frankrike

Sist ut på denna topplista över de bästa skidorterna i alperna har vi Val d'Isère och Tignes, två angränsande skidorter i Tarentaise-dalen i de franska Alperna. Tillsammans bildar de skidområdet Espace Killy. Med över 300 km pist och en av de längsta skidsäsongerna i Alperna, är dessa två skidorter perfekta för de som vill maximera sin tid på berget. Här kan du åka skidor i allt från breda och mjuka familjebackar till spännande off-pist-områden. Dessutom erbjuder både Val d'Isère och Tignes ett rikt utbud av aktiviteter utanför backarna, från isklättring till hundslädsåkning. Försöker du hitta paketresa till Alperna som inkluderar både Val d'Isère och Tignes så rekommenderar vi att du kollar in Alltomskidresor.se, de listar paketresor från olika arrangörer, vilket ger dig en bra överblick.

Känt för

 • Lång skidsäsong och utmärkt snösäkerhet
 • Enormt skidområde med en stor variation av terränger
 • Rikt utbud av aktiviteter utanför backarna

åka skidor i franska alperna

Allmänna tips och praktiska råd inför en skidresa i alperna

Att planera en skidresa kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser kan du maximera din tid på berget och minimera stressen. Här är några tips för att göra din skidresa till Alperna så smidig som möjligt:

 1. Boka tidigt: De bästa boendena och de bästa tiderna för skiduthyrning går snabbt åt, så det är bäst att boka så tidigt som möjligt.
 2. Hyr utrustning i tid: Se även till att hyra din utrustning i god tid om du vill vara helt säker på att få precis rätt typ av skidor i din storlek. Kolla in Skiduthyrning.se, där får du hjälp med skiduthyrning i både Alperna och fjällen.
 3. Packa smart: Var noga med att packa alla nödvändiga kläder och utrustning, men undvik att ta med för mycket. Tänk på att du kommer att bära din utrustning en hel del.
 4. Förbered dig för höjden: Alperna är höga, så förbered dig på att känna av höjden när du först kommer dit. Drick mycket vatten och ta det lugnt de första dagarna.
 5. Var förberedd på olika väderförhållanden: Vädret i bergen kan ändras snabbt, så var beredd på allt från strålande solsken till snöstorm.

bästa skidorterna i italienska alperna

Sammanfattningsvis om de bästa skidorterna i alperna

Att åka skidor i Alperna är en unik upplevelse. Inte bara på grund av de snötäckta topparna, utan också för den mångfald av skidåkning och kulturer du kan utforska. Alperna erbjuder något för alla typer av skidåkare – oavsett om du är en nybörjare som vill njuta av lugna sluttningar, en expert som söker utmaningar i off-pist-terrängen, eller en familj som söker skidorter med bra barnfaciliteter och skidskolor.

Än en gång, här är de bästa skidorterna i Alperna:

 1. Val Thorens, Frankrike: Högt läge och tillgång till Les Trois Vallées gör det till en favorit bland skidåkare.
 2. Cortina d'Ampezzo, Italien: Kombinerar utmärkt skidåkning med den unika italienska charmen och lyxen.
 3. St. Anton, Österrike: Känd för sin utmanande terräng och livliga après-ski-scen.
 4. Verbier, Schweiz: Erbjuder några av de bästa off-pist-möjligheterna i Alperna och ett pulserande nattliv.
 5. Val d'Isère/Tignes, Frankrike: Med en lång säsong, ett brett utbud av pister och många aktiviteter utanför backarna, fortsätter dessa orter att vara ett populärt val.

Trevlig resa!

Föregående artikelT-Shirt Till Kostym – Avslappnat, Enkelt Och Snyggt!
Nästa artikelKlädkod Kostym – Vad Betyder Det Och Hur Ska Du Klä Dig?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.