För dig som inte bestämt dig än, och för dig som vill göra något annorlunda på nyår…

Nyårsafton kan vara årets bästa fest, eller en riktig besvikelse. Det har dock aldrig något med själva nyåret att göra utan beror helt och hållet på folks förväntningar eller dåliga planering.
Om du förväntar dig en oförglömlig fest (typ som askungens bal på slottet) så kan du inte börja planera den i mellandagarna. Det funkar helt enkelt inte så. Nej, du behöver planera en bra bit i förväg, och troligtvis så behöver du också tänka lite utanför lådan. Kör du på samma gamla vanliga idéer så kommer det bli en helt vanlig fest.

För att ge dig lite inspiration så har vi tagit fram 7 tips på saker att göra på nyår, uppdelat på 3 olika ”platser” eller teman. Allt för att du skall kunna komma ur den där berömda lådan och få ett riktigt bra nyårsfirande!

7 Grymma saker att göra på nyår!

 1. Hemma
  1. Middag hemma
  2. Hemmafest
 2. Ute på krogen
  1. Klubben
  2. Middag ute
  3. Lyxigt Nyårspaket
 3. För dig som vill resa iväg
  1. Sommar/Vinter-stugan
  2. Utomlands

Förhoppningsvis hittar du lite inspiration och kan planera en riktigt grym nyårsafton.

1: Hemma

att göra på nyår hemmafest

Den vanligaste platsen att ringa in det nya året är så klart i hemmet. Antingen i form av en välplanerad och fin middag, eller på en skön hemmafest. Oavsett vilket alternativ som funkar bäst för dig och ditt sällskap så ska man inte underskatta hemmafester och fina middagar i härligt sällskap.

Här är 2 tips på saker att göra på nyår om du känner för att fira det i hemmet.

1.1: Middag hemma

En finmiddag hemma, kan det bli mer klassiskt? Passar perfekt att följa upp med krogen eller en hemmafest hos någon annan.

Skall du köra nyårsmiddag så kan jag varmt rekommendera att du tar dig utanför den Svenska bekvämlighetszonen som oftast består av:

 • Förrätt – Toast Skagen
 • Varmrätt – Oxfilé och potatisgratäng
 • Efterrätt – Kladdkaka / Chokladmousse

Våga något nytt så blir kvällen lite mer att minnas.

1.2: Hemmafest!

Låt alla lösa middagen på egen hand och bjud istället in folk på en rejäl hemmafest! Vi vet ju alla att det är hemmafester som blir bäst ändå!

Skall du köra hemmafest så kan jag varmt rekommendera ett härligt tema på festen. Några klassiker är…

 • Maskerad
 • Hattfest
 • White party
 • Klädkod: Smoking / Långklänning

2: Ute

att göra på nyår krogen

Är du lite less på hemmafester och intima middagar? Utanför hemmets lugna miljö finns oändligt med möjligheter till ett oförglömligt nyårsfirande. Exempelvis kan du boka en lyxig avsmakningsmeny med dryckespaket på en härlig krog, en fet klubbrunda eller varför inte slå på stort och boka ett nyårspaket på en herrgård på landsbygden?

Här är 3 tips på saker att göra på nyår om du känner för att fira det ute på krogen.

2.1: Klubben

Föredrar du att fira in det nya året ute bland folk? Inga problem, en mängd klubbar anordnar nyårsfester. Här får du dock räkna med smockfullt med folk, långa köer och omöjligt att få tag på en taxi när du ska hem, men gillar du att fira där pulsen är som högst så är klubben precis rätt ställe.

Glöm dock inte att…
 • Välj krog med omsorg, tänk på klientelet, vilka vill du fira nyår med?
 • Kolla förköpsbiljetter!!!
 • Kolla åldersgränser
 • Kolla hur du skall ta dig dit, för Taxi kommer INTE funka

2.2: Middag ute

Att laga en riktigt fin middag passar inte alla, det krävs en del planering och till slut så blir det ju en hel del disk. Är du en av de som hellre tänker på annat så är en middag ute ett rätt självklart val. Här finns det mängder med restauranger som erbjuder avsmakningsmenyer och diverse dryckespaket. Bara att välja och vraka om du är ute i god tid.

En nyårsmiddag ute är även klockren att kombinera med klubben som avslut, för maximal nyårspuls. Om du har möjlighet så är ett hett tips att du försöker boka en trevlig takbar, så att ni har bra utsikt när alla fyrverkerier drar igång vid 12-slaget!

2.3: Lyxiga nyårspaket

Många hotell och konferensanläggningar har nyårspaket med middag, fest och boende. En riktigt skön grej att göra om man får ihop ett gäng vänner, eller vill fira in det nya året på ett lite annorlunda sätt med din partner/familj. Fira nyår ute på landsbygden tillsammans med dina favoritmänniskor helt enkelt.

3: Res iväg

att göra på nyår resa

För dig som vill göra något helt unikt så är så klart en resa det bästa alternativet. En riktigt bra middag hemma är alltid nice, men en riktigt bra nyårsmiddag på en strand i Thailand eller ett berg utanför Trondheim är ju så klart snäppet bättre.

Att resa på nyår börjar bli allt vanligare, börjar Svensken möjligtvis bli nyfiken på vad som finns utanför comfort zonen?

Här är 2 tips på saker att göra på nyår om du känner för att resa iväg.

3.1: Sommar/Vinter-stugan

Res upp till fjällen eller iväg till Gotland. Fjällstugan är en perfekt setting för en oförglömlig nyårsafton och sommarhuset blir ett klockrent avbrott både i vardagen och rutinerna. Vissa platser ser man ju bara under en specifik årstid. Att bryta av och åka till sommarstugan på vintern kan vara riktigt härligt.

3.2: Utomlands

Om du är trött på att varje år säga ”Det hade ju varit trevligt om det kunde vara snö någon gång på nyår…” så kanske det är dags att bara säga fuck it och dra utomlands på nyår. Jag menar, letar du efter något att göra på nyår så är ju få saker så oförglömliga som att fira det i London, Budapest eller på Bali.

Hur brukar du fira nyår?

Hur firar du oftast nyår?

View Results

Loading ... Loading ...

Fler nyårstips

Nyårsdrinkar

Nyårsdrinkar

De flesta föredrar att fira in det nya året med lite sköna drinkar. Men när det handlar om årets fest så vill man ju inte dricka vad som helst, en GT kan man köra en tisdag efter jobbet, men på nyår vill man ha något speciellt.

Kolla in vår artikel: ”3 Riktigt bra nyårsdrinkar!”, där hittar du förhoppningsvis något nytt och kul.

Nyårsoutfit

outfit för nyår

Osäker på vad du ska ha på dig på nyår? Kolla in vår guide till en perfekt nyårsoutfit. Där hittar du tips och råd kring hur du bör tänka när du tar fram en outfit som passar just det event du ska på.

Nyårslöften

Bra tips på nyårslöften

Att hålla sina nyårslöften är inte alltid enkelt, men problemet är nästan aldrig brist på diciplin eller skadeglada vänner. Nej, problemet är att 99% av alla nyårslöften är dåliga. De är ospecifica och luddiga. I vårt guide: ”5 Tips på nyårslöften som du faktiskt kommer kunna hålla” så får du lära dig sätta riktigt bra nyårslöften!

Nyårstraditioner

Nyårstraditioner

Sugen på att veta lite mer om hur andra länder firar in det nya året? I vårt artikel: ”50 Nyårstraditioner från hela världen” hittar du just det, 50 traditioner från andra länder. Kanske hittar du något du vill prova på?

Sammanfattningsvis

Allt handlar i slutändan om sällskapet. Sällskapet kan göra en alldaglig lägenhetsfest magisk, men det kan också göra en svindyr Thailandsresa hemsk. Så välj vilka du vill fira in det nya året med omsorg.

Föregående artikel3 Riktigt bra Nyårsdrinkar Som Funkar I Alla Lägen
Nästa artikelOutfit För Nyår – Skåla Med Stil, Oavsett Hemmafest Eller Klubb!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.