Nyår, festen som aldrig blir speciellt kul, men där alla planerat sin outfit till max

Året lider mot sitt slut och det är dags att börja planera Nyårsfesten. Middag? Klubb eller Hemmafest? Oavsett tillställning så hittar du rätt Outfit för nyår här.

Att vara rätt klädd är helt och hållet beroende på situation, målsättningen med en bra outfit är att känna att man bär upp den bra och att den stämmer överens med den generella nivån på festen, arbetsplatsen eller middagen.
Här är en guide till den perfekta Nyårs-outfiten.

kläder-för-nyårsfest

Hemmafesten

Den mest klassiska av alla Nyårsfesten. Sedan vi var 14 och började dricka folköl så har Hemmafesten varit det sätt vi oftast firat in nyåret på.

Beroende på tema, gäster, värd och lokal så skiljer sig klädkoden självklart åt. Här är 3 outfits för 3 helt olika klädkoder.

1: Avslappnad fest

Skall du på en avslappnad hemmafest helt utan krav så är det egentligen fritt val av klädsel, men vill du ändå vara modemedveten så är det stickat som gäller i vinter. En grov stickad tröja eller kofta med sköna accessoarer till blir en enkel men genomtänkt outfit för den kravlösa nyårsfesten.

outfit för nyår stickad tröja
Stickat är det som gäller i vinter, en grov tröja eller kofta passar perfekt för en kravlös nyårsfest.

2: Välklätt

Är klädkoden ”kavaj” eller ”välklätt” så blir det alltid succé med en blazer, ett par mörka chinos eller svarta jeans och en skjorta med bra passform, se till att hitta passande accessoarer för att skilja dig från mängden med män som bär en liknande outfit.

blazer-nyårsfest-rutig-skjorta
Rätt accessoarer skiljer dig från mängden.

3: Propert/Fluga

Det är svårt att komma på något mer klassiskt än att fira in det nya året i smoking. Du bör dock skynda dig med att hitta en för de säljer slut rätt fort.
Är du ute efter en prisvärd smoking så bör du titta på Dressman eller Zara. Där kan du hitta en Smoking med bra passform och modernt snitt för under 2000kr.
Är du ute efter en smoking du planerar att ha resten av livet så rekommenderar jag att ta en titt på Tiger eller Oscar Jacobsson.

Om det inte är klädkod smoking som gäller (vilket du lär veta med säkerhet) så rekommenderar jag en mörkgrå kostym med svart skjorta, till det kan du matcha precis vilken slips som helst. det är styrkan med den mörkgrå kostymen.

smoking-eller-kostym-på-nyår-mörk-kostym-svart-skjorta
Smoking eller Kostym på Nyår?

Klubben

Att fira nyår ute på krogen resulterar sällan i en bra kväll. Enorma köer, förköpsbiljetter och allmänt kaos från början till slut brukar vara det man kan förvänta sig. Men har du inte provat det än så kanske det är dags.

Ute kan du förvänta dig en mängd olika outfits då sällskap från olika förfester ofta möts upp. För att verkligen känna dig bekväm så rekommenderar jag en allmänt snygg outfit som passar i alla lägen, Kostym utan slips.
Kostym utan slips är en av de mest användbara outfits du kan ha. Behåll kavajen på för mer propra tillställningar, av med kavajen när du är på krogen och rulla upp skjortärmarna om du vill dressa ned ytterligare.

Kostymbyxor och skjorta (med eller utan upprullade ärmar) är för övrigt en outfit som speglar alla outfits i omgivningen, har alla andra chinos och piké så är du bara lite mer dressad i en allmänt skön outfit. Bär alla andra kostym så är du mannen som haft kostym, men dressat ned, och om alla andra har t-shirt och jeans, ja då har du antingen gått till fel ställe, är religiös eller så saknar människorna runt dig all form av stil. Kort sagt, en outfit som mer eller mindre alltid funkar.

italienskt herrmode skjorta instoppad

Nyårsmiddagen

Troligtvis det näst vanligaste sättet att fira in det nya året. Nyårsmiddagen innebär ofta att man samlas och lagar maten tillsammans, men oavsett om blir serverad mat, eller förväntas hjälpa till att laga den så är det samma typ av outfit som passar bäst.

Har du fått en formell inbjudan så är det bara att följa den dresscode som angivits. Men är det ”fri klädsel” så är det mycket upp till de som du skall fira in det nya året med. Hur är de andra oftast klädda? Skall du äta ekologisk hippiemiddag? Ta en linneskjorta och ett par jeans, skall ni äta klassisk Svensk Nyårsmiddag med en köttbit, sås och potatisgratäng? kör en dressad skjorta och mörka chinos. Är det hemmagjorda hamburgare som gäller? kör t-shirt och en blazer. Att klä sig rätt är en balansgång mellan att ligga på topp och att försöka undvika att andra känner sig sunkiga.

Är du osäker på vilken typ av kläder som gäller så kan du safea med ett par chinos och en jeansskjorta, det är en enkel outfit som är avslappnad men ändå är mer dressad än t-shirt eller en stickad tröja.
Skall du på en fest som saknar information om klädkod så bör du inte sticka ut åt något håll i chinos och jeansskjorta.

kläder-nyårsfest-casual
Chinos och en Jeansskjorta är en enkel men ändå tillräckligt dressad outfit för att passa i så gott som alla ej uttalat propra sammanhang.

Glöm för guds skull in accessoarerna!

Ingen outfit är komplett utan de rätta accessoarerna. Så länge du inte skall på en superstrikt fest (tänk nobelmiddagen) så kan din outfit alltid förbättras med en välplacerad klocka och ett armband.

silverarmband klocka silver herr
En silverfärgad klocka med ett silverfärgat armband, en enkel kombination som passar alla typer av outfits.

Tidlösa accessoarer

Ett tidlöst och stilrent tips som alltid funkar till alla olika typer av outfits är en silverfärgad klocka och ett silverfärgat armband till det. Det passar alla typer av färger och material och det sticker inte ut alldeles för mycket, precis rätt helt enkelt.

Moderna accessoarer

Vill du ha en mer modern touch på din outfit så är läderarmband eller flätade armband med olika typer av unika spännen rätt väg att gå. Kombinera dem gärna med en klocka i roséguld.

Hur planerar du att fira nyår?

Hur kommer du fira in det nya året?

View Results

Loading ... Loading ...

Behöver du en ny outfit för nyår?

Kolla då in Arket och Care of Carl, de har bra utbud i lite olika stilar.

Gott nytt år!

Förhoppningsvis kan den här guiden hjälpa dig komma fram till en optimal outfit för nyår, så du kan fira in det nya året och känna dig riktigt stilig!

Föregående artikel7 Svinbra Saker Att Göra På Nyår – Något För Alla!
Nästa artikelNär Enkelheten Råder I Casinovärlden
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.