Så firar världen in det nya året

Hur brukar du fira in det nya året? Låt mig gissa, Champagne på 12-slaget och innan det en middag bestående av Toast Skagen, Oxfilé och Potatisgratäng samt Kladdkaka eller Panacotta till efterrätt? Hade jag rätt?

Ja i Sverige saknar vi faktiskt klassiska nyårstraditioner, så det enda vi verkar göra är att skjuta lite raketer och skåla en gång, medan vi fryser röven av oss ute i snön. Men så är det inte i t.ex. Ryssland eller Italien, de har väldigt specifika nyårstraditioner som de håller hårt på år efter år.

Här nedanför är en infographic med 50 olika traditioner från hela världen, t.ex. Spanska Nyårstraditioner och Finska Nyårstraditioner. Visste du t.ex. att Bolivianerna har knallgula underkläder på sig? Eller att Finnarna slänger smält tenn i en hink med kallt vatten för att få en blick in i framtiden? Fantastiskt va? Varför är vi så tråkiga i Sverige egentligen, vi borde också ha lite roliga traditioner, man kanske borde ta till sig någon av dessa 50?

50 Nyårstraditioner

Nyårstraditioner

Föregående artikelHur Fungerar Livebetting? Fördelar, Tips Och Lite Historia
Nästa artikel5 Tips När Du Handlar Online – Oavsett Skjortor Eller Nya Batterier
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.