Tumblerglas eller Highballglas? Vilket är vilket? Tack och lov så finns det en helt vanlig Glasguide!

Det finns en mängd olika glas, de ser olika ut, används till olika drycker och har olika namn, men vilket glas är vilket och vilket glastyp har man till vilken dryck?

I den här guiden går vi igenom de 8 olika glas och vad de används för. Vi ger dig även rekommendationer på vilka 3 glastyper du bör prioritera.

Vilka olika glas bör man ha?

I ett välsorterat köksskåp/barskåp bör man ha ett par olika glas, de viktigaste är de här 3 standardglasen:

  1. Vinglas
  2. Highballglas
  3. Tumblerglas

Har man dessa tre glastyper hemma så kan man servera så gott som alla typer av drycker på ett snyggt sätt. Frågan kvarstår dock, highballglas vilket är det? Här nedanför är en riktigt användbar bild som ger dig namnen på alla de vanligaste glastyperna.

Glasguide!

Glasguide
Tumbler, Highball och Vinglas är de 3 viktigaste glastyperna

De 8 olika glastyperna

Det finns självklart varianter av glastyperna på bilden ovanför, men de skiljer sig inte markant. T.ex. kan tumblerglas ibland vara i mycket tjockt glas, och kallas då för Old Fashioned-glas. Vinglas kan även ha en abnormt stor kupa som då primärt används för rödvin, men i grund och botten är det fortfarande ett vinglas.

Serverar du dryck enligt ovan så kan du känna dig säker på att respektive dryck kommer komma till sin rätt.

Har du en pressad ekonomi, eller väldigt dåligt med utrymme i skåpen, så rekommenderar jag att du börjar med en uppsättning fina tumblerglas, de är väldigt användbara och det enda man egentligen inte kan servera i dem är vin och champagne.

Läs mer om dryck!

När du ändå håller på att läsa om olika glastyper så vill vi passa på att tipsa dig om 3 intressanta artiklar relaterade till just glas och dryck.

  1. Vad betyder brut och vad är grand cru?
  2. Kalorier i öl, vin och vodka!
  3. Hur häller man upp en Guinniess?

Förhoppningsvis kan du lära dig något nytt och intressant.

Föregående artikelNokia presenterar Lumia 925, äntligen en telefon i aluminium!
Nästa artikelVad är Bitcoin? En Enkel Förklaring Av Den Första Digitala Valutan
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.