Du vill alltid sitta på den bästa platsen vid ett bord, tro mig…

Det är en sann konst att alltid få en bra plats vid ett möte, en middag eller en lunch, det handlar om att veta vilken plats som är bäst och hur man ökar sina chanser att få den. Något som inte alltid är helt lätt, men definitivt värdefullt.

Av erfarenhet så vet både du och jag att det är en enorm skillnad på hur involverad man blir i en diskussion beroende på vilken plats man sitter på runt ett bord. Oavsett om det handlar om lunch med jobbet eller en festlig middag med alla sina vänner så vill man ju gärna ”vara med” så att säga, något som är betydligt svårare ute på kanten än mitt i smeten.

Men hur tar man den bästa platsen runt ett bord då?

I grund och botten handlar det mer eller mindre om att sitta i mitten, detta för att vara nära en så stor del av gruppen som möjligt. Det här är så klart lite knepigt beroende på hur många man är och vilken form bordet har. Men om du följer den här guiden så ökar dina chanser att ta rätt plats!

Den bästa platsen vid ett bord, oavsett form!

ta rätt plats vid bordet
En enkel guide till hur du tar rätt plats vid bordet!

Sammanfattningsvis

Beroende på vart runt ett bord du sitter så är det olika lätt att vara delaktig i allt kul som händer och alla diskussioner som pågår. Så det säger kanske sig själv att det finns en klar fördel med att alltid hamna på den bästa platsen runt ett bord.

Föregående artikelSlipp sand i väskan – Ofantligt praktisk strandväska
Nästa artikelParadisön Kauai
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.