Ja, vad är det egentligen tänkt att man skall ha i den där lilla fickan?

I över hundra år har vi burit jeans mer eller mindre regelbundet, särskilt i Sverige, här är ju jeans vår nationaldräkt.

Men förutom det här med hur man skall tvätta dem så finns det ett mysterium som är större än alla andra, den där lilla fickan. Man blir inte riktigt klok på den. Vad är den lilla fickan på jeans till för egentligen?

Kondomer?

Vad Är Den Lilla Fickan På Jeans Till För

För några år sedan lanserade Levis en reklamkampanj där de rekommenderade att man fyllde deras små fickor med kondomer, ett väldigt rimligt användningsområde faktiskt, jag menar, man vet ju aldrig när man behöver en, och när du behöver en så vill du definitivt inte vara utan.

Men det är som sagt en modern idé, det är inte därför den finns från början. Nej, för att hitta svaret behöver vi gå tillbaka till 1800-talet!

De gamla cowboysen har svaret

Vad Är Den Lilla Fickan På Jeans Till För

På 1800-talet, när jeans blev go-to-plagget för Cowboys (eftersom de är så slitstarka) så behövde de någonstans att ha sitt fickur, då blev det naturligt att sy dit en lagom stor ficka på alla jeans, och det är därför vi har den än idag, för att cowboys satte modet för över 100 år sedan.

Föregående artikel3 Saker Som Kan Göra Livet Med Din Sambo Mer Friktionsfritt
Nästa artikel3 Tidlösa Stiltips Alla Män Bör Känna Till
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.