I Formen, Detaljerna och den Röda Trådens namn

Mode ändras hela tiden, och trender kommer och går. Men stil, det är något som är konstant, antingen håller stilen eller inte, och när det kommer till att ha fläckfri stil så finns det vissa grundregler som alltid kommer att vara lika relevanta och lika viktiga för dig som vill se riktigt bra ut. Och här är dem, de 3 tveklöst viktigaste av alla tidlösa stiltips!

1: Passform är allt

bra passform kostym herr tidlösa stiltips

Vill du se riktigt bra ut så handlar det aldrig om hur dyra kläder du har, det handlar inte om ifall din kostym är i superexklusiv ull eller från Dressman. Allt börjar och slutar med hur bra de sitter.
Världens dyraste och mest exklusiva tröja är ingenting om den inte sitter perfekt, då väljer jag personligen hellre en T-shirt för 40kr på H&M.

Kostymen på bilden ovanför är ett bra exempel. Jag har sett kostymer i precis samma färg och material för både 899kr och för många tusen till. De flesta antar att det är en riktigt fin kostym, kanske en Hugo Boss eller något liknande. Varför? Jo för att det är snyggt så klart. Men det antagandet är oftast helt fel, 90% av det som gör mannen på bilden så stilig är passformen och färgvalen. Färgen är perfekt för hans hy, och kostymen sitter som ett smäck!

Det här är det första av våra tre tidlösa stiltips, passformen är allt, med dålig passform ser världens mest exklusiva kostym ut som skit, och med rätt passform så ser en kostym för 999kr på Dressmans Studentrea fantastiskt snygg ut (förutsatt att du får till färgen och skjortan så klart).

Glöm aldrig detta, passformen är allt! En vit t-shirt från H&M är snyggare än en Armanikostym om den förstnämnda sitter bra och den sistnämnda sitter som skit.

2: Glöm inte detaljerna

accessoarer-för-män-stiltips

En outfit är så mycket mer än bara basen. Alla har vi skor, byxa och tröja på oss, så det är knappast med dem du kommer att sticka ut och få din outfit att kännas unik och välkomponerad. Självklart är basen extremt viktig, men alldeles för många glömmer kraften i detaljerna. Tänk efter själv, av alla män du träffar på regelbundet och som du tycker är välklädda, använder de accessoarer eller har de bara basplaggen? Jag lovar dig att i 99% av fallen så använder de accessoarer.
Ett stilrent läderskärp som matchar klockan och skorna gör din outfit så oerhört mycket mer intressant.

Mode och stil handlar mycket om att sticka ut på rätt sätt, och det är med accessoarerna som du lyckas med detta.

Läs mer om accessoarer i de här artiklarna:

3: Din look måste ha en röd tråd

outfit herr komplett tidlösa stiltips

Oavsett om du kör en avslappnad outfit med ett par jeans, en t-shirt och en skinnjacka, eller om du kör dressat och propert så måste din outfit vara en helhet för att vara riktigt snygg. Det finns rätt och fel även när det bara handlar om en t-shirt och ett par jeans.

Vill du få till en klockren outfit så går det tyvärr inte att köra som på 90-talet där man bara slängde på sig en fräsch tröja och så fick den bära upp resten av outfiten som bestod av mjukisbyxor och trasiga sneakers, för tröjan var ju i alla falla fräsch! Nej, det är inte Nirvana och Doktor Bombay som gäller längre.

Den röda tråden i en outfit är något som skiljer det perfekta från det alldagliga. Ta bilderna ovanför som exempel. Mannen till vänster har inte bara en skinnjacka, en t-shirt och ett par chinos på sig. Låt mig beskriva hans outfit:
-Mannen på bilden har en vit t-shirt med perfekt passform och längd. Till den har han ett par djupt marinblå chinos, en färg som passar perfekt till både vitt och brunt. Hans jacka och skor är båda i skinn och matchar perfekt. Som avslutning har han ett par Aviator-solglasögon, en modell som gör sig väldigt bra till en casual outfit och som ger det hela en lite extra cool känsla.

Ser du skillnaden? Det är genomtänkt från topp till tå, trots att det ”bara” är en t-shirt, en skinnjacka och ett par chinos. Det är den omsorgen som gör den bilden värd att publicera och som gör att den första tanken hos de flesta är ”Nice outfit!”, inte ”Hmmm, skall han ut och slänga soporna eller?”.

Läs mer om att få till helheten i en outfit i de här artiklarna:

Kläder, accessoarer och skor

Oavsett om du behöver uppdatera garderoben med en ny skjorta, ett par kängor eller ett armband så tycker vi att du ska kolla in Arket, de har ett brett utbud moderna men ändå tidlösa och stilrena kläder, skor och accessoarer för män.

Föregående artikelVad Är Den Lilla Fickan På Jeans Till För?
Nästa artikelSå Blir Du En Stilfull Gamer
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.