Brunt utstrålar lugn och pålitlighet

Brunt som huvudfärg är tyvärr ganska sällsynt. bruna kostymer känns ofta svåra att bära upp, och alla hudtyper passar tyvärr inte i brunt. Men när de väl bärs upp och kombineras med rätt färger, då blir det riktigt jäkla snyggt! Men vilka färger skall man kombinera?
Här är 4 färger som passar till Brunt, alla bör dock inte bäras på samma sätt, så läs på lite.

Blått

Jag vet inte hur många gånger vi sagt det här på siten och på Instagram, men brunt och blått är en av de bästa färgkombinationerna som finns. Det är bara svart och vitt som med nöd och näppe trumfar den, men det har bara med lättillgänglighet och situation att göra. Som färgkombination så tycker jag blått och brunt är hästlängder snyggare.

Vilka färger passar till Brunt
En av de mest självklara färgkombinationerna

Rosa

Brunt och rosa är en härlig kombination som ger en inbjudande och vänlig utstrålning. Vill du kombinera dessa så bör brunt vara i majoritet och rosa som en accentfärg, t.ex. brun kostym med rosa slips, eller rosa strumpor.

Färger som passar med brunt 4
Brunt och rosa är en härlig kombination av lugn och lekfullhet

Vitt

Färgen som gör sig bra med det mesta. Brunt och vitt ger en skön kombination av stabilitet och lekfullhet. Klassiskt är brun kostym med vit skjorta. Men det går att kombinera på betydligt fler sätt. En vit piké till ett par bruna chinos t.ex, eller brun slips, skärp och skor till en vit skjorta och marinblå chinos, klockrent!

Mer om färgernas olika betydelse kan du hitta i vår artikel om vad du skall ha för kläder på en arbetsintervju.

Färger som passar med brunt
Brunt utstrålar lugn och pålitlighet, det vita står för lekfullheten

Grönt

Både olivgrönt och klart grön passar utmärkt till brunt. Oliv är bättre om du vill att färgerna skall smälta ihop medan klart grön skapar ett skönt kontrast med det bruna.

Färger som passar till brunt 4
Brunt och grönt går väl ihop, men det är lätt att outfiten blir lite väl ”skogig”, så spieca upp den med mönster, bröstnäsduken eller slipsen

Lär dig mer om färgmatchning

Vill du läsa mer om vilka färger som passar ihop så tycker jag du skall kolla in vår guide till hur du färgmatchar kläder, där får du lära dig allt du behöver veta för att sy ihop fantastiskt snygga outfits, varje gång.

Vill du veta vilka färger du passar bäst i?

Det är stor skillnad i att klä sig i färger som är smickrande och färger som får dig att se blek, sjuk och allmänt sliten ut. Vetenskapen bakom detta kallas färganalys och går ut på att man tittar på kombinationen av din hår- hud- och ögonfärg och utifrån det avgör vilka färger och nyanser som kommer få dig att se allra stiligast ut. Självklart har vi tagit fram ett enkelt test du kan göra själv på bara några minuter. Du hittar det i vår guide: ”Gratis färganalys-test”.

Ute efter nya kläder som matchar med brunt?

Är du i behov av att utöka din garderob med nya kläder och accessoarer som passar klockrent till dina bruna? Då kan vi varmt rekommendera Asos, Oscar Jacobson och Stenströms.

Sammanfattningsvis

Precis som blått och vitt så är brunt en av de neutrala färgerna, vilket gör den lätt att matcha. Men som med allt så finns det vissa kombinationer som är bättre än andra. Förhoppningsvis har du fått lite skön inspiration tack vare den här guiden.

Föregående artikelVad Vill Kvinnor Ha Hos En Man? Här Är 9 Saker!
Nästa artikelOMX-terminer och valutarisk – Kort och koncist vad du behöver veta
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.