Scarfen eller halsduken är en sån där accessoar som vi tyvärr ser alldeles för sällan…

Det finns fler accessoarer för män än man först tänker sig, oftast tänker folk bara på klockan och slipsen, men sen har vi ju bröstnäsduken, flugan och så klart scarfen. Scarfen kommer tyvärr ofta i skymundan, trots att det är en fantastiskt snygg accessoar som fler borde bära!

Att få själva scarfen att sitta kvar är inget problem, men själva utseendet skiljer sig ganska stort mellan olika sätt att knyta scarfen. Här nedan är en beskrivning samt bildguide till de 4 snyggaste sätten att knyta en scarf!

1: The Classic

En knut inte helt olik en slipsknut. I min mening inte den mest använda knuten även om den kallas ”The Classic”.

2: The Slip Knot

Den enklaste och vanligaste sättet att knyta en scarf. Scarfen får en härligt slapp look och kan sitta lite nonchalant. Praktiskt om du inte vill se allt för uppklädd ut i din scarf.

3: The Twice Around

En knut som får dig att se väldigt dressad ut, scarfen sitter tight runt halsen och hänger prydligt ned på ena sidan.

4: The Hitch

Likt ”The Slip Knot” så ger den här knuten dig en avslappnad look då scarfen hänger lite slappt runt halsen och över axlarna.

Hur knyter man en Scarf?

Hur knyter man en Scarf / Halsduk?
Hur knyter man en Scarf / Halsduk?

Gillar du scarfs? Kolla då in plastrongen

plastrong

Om du gillar att bära scarf och hur den kompletterar din outfit, då bör du även kolla in den lite bortglömda accessoaren plastrongen. Den är ett slags mellanting mellan en slips och en scarf. Du kan läsa mer om den i vår guide: ”Plastrong – Allt du behöver veta om denna eleganta accessoar!

Sugen på att läsa mer om scarfs?

Kolla då in vår stora guide: ”Scarfs för män!”, där hittar du allt om olika sorters scarfs, fler sätt att knyta dem och lite vad man ska tänka på när man bär scarf.

Ute efter en ny scarf?

Känner du för att utöka garderoben med en ny scarf eller halsduk? Kolla då in Asos eller Arket, där hittar du massor av moderna accessoarer för män!

Sammanfattningsvis

Förhoppningsvis så har vi lyckats svara på frågan ”hur knyter man en scarf?” på ett tillfredställande sätt. Tycker du vi har missat något stil eller har något smart tips på hur man kan bära sin scarf ännu snyggare så får du gärna lämna en kommentar här nedanför!

Föregående artikelFörbluffande fakta – 16 Saker du helt enkelt inte visste!
Nästa artikelGingham-rutiga skjortor – Dressat/Casual? Gingham funkar alltid
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.