Det här är troligtvis den enklaste guiden du kan hitta…

Flugan är en fantastisk accessoar, den låter oss män uttrycka vår unika stil samtidigt som den bär med sig åratal av tradition. Den är dessutom mer sällsynt än slipsen så flugan har även det där lilla extra så att säga.

Men det finns ett problem med flugan, och det är att alldeles för få män vet hur man knyter den, eller ja, det är ju faktiskt inte ett problem med flugan i sig, utan med oss män. Men oroa dig inte, den här guiden ämnar lösa det problemet och utbilda Svenska män på absolut enklast möjliga vis!

Två olika typer av guider

För att göra det hela så enkelt som möjligt så har vi inkluderat två olika typer av guider, en i bildform och en i videoform, alla tar ju in information på olika sätt.

Men innan vi börjar, kom ihåg att en knuten fluga inte behöver, eller ens bör, vara perfekt symmetrisk. Det är nästan snyggare om en är lite sned eller asymmetrisk, det blir då tydlig att den är handknuten.

Behöver du en fluga?

Kolla då in Neckwear, de har oknutna flugor i alla tänkbara färger och mönster. Så oavsett om du ska på 30-årsfest med Hawaii-tema eller på ett klassiskt Svenskt bröllop så kommer du hitta en fluga som passar din outfit.

Om du mot förmodan inte lyckas lära dig knyta en fluga efter att ha läst den här guiden så har Neckwear även färdigknutna flugor som i princip ser exakt likadana ut, så stånga dig inte blodig mot en vägg, kör färdigknutet om du kör fast.

Hur knyter man en fluga? – Bild-guide

Här är en tecknad guide till hur du knyter en snygg fluga. Fördelen med en tecknad guide är att det är lättare att lägga emfas på linjer, vilket kan göra det mer pedagogiskt, beroende på hur du föredrar att ta in informationen.

knyta fluga

Hur knyter man en fluga – Video-guide

Om stillbilds-baserade guider inte är något för dig (oroa dig inte, de flesta har problem med att följa angivelser av det här slaget) så är räddningen här nedan. En pedagogisk video i lugnt och sansat tempo. Följ angivelserna i videon så garanterar vi att du får till en riktigt snygg fluga.

Sammanfattningsvis om att knyta fluga

Alla tar in information på olika sätt. Ibland är det lättare med en teckning, ibland med ett foto, och ibland med en video. Vi hoppas att någon av de ovanstående guiderna lyckades lära dig hur man knyter en fluga.

Slutligen vill vi bara lägga fokus på två saker:

  1. En handknuten fluga behöver inte vara perfekt symmetrisk, det är faktiskt snyggare om den är lite asymmetrisk eller minimalt på sned, så ser man att den är knuten för hand.
  2. Även om det så klart är roligt att kunna knyta en fluga så kan det ibland vara bättre att bara köpa en färdigknuten rackare.

Där har du det, två olika typer av svar på frågan: ”Hur knyter man en fluga?” Men båda med samma ambition, att lära dig knyta din egen fluga på nolltid!

Föregående artikelDe Enda 2 Slipsknutar Du Behöver Kunna Knyta
Nästa artikel3 Oväntade Julklappar Som Blir En Snackis På Julafton
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.