Låt oss hjälpa hängslena göra comeback…

Hängslen är en härligt anrik accessoar som tyvärr fallit lite i glömska. I den här guiden tittar vi lite på fördelarna och nackdelarna med hängslen, samt går igenom några hängsel-outfits som förhoppningsvis kan ge dig inspiration nog att dra på dig ett par hängslen och gå ut och dominera.

Hängslen – Stiltips

Ett par hängsel-outfits för inspiration.

Marinblå helhet med vit skjorta, oerhört snyggt!

hängslen till marinblå kostym

Marinblå hängslen och kostym till rosa skjorta

rosa skjorta marinblå kostym

Hängslen till t-shirt, ja det funkar!

hängslen till t-shirt outfit

Randiga hängslen som ger outfiten karaktär

randiga hängslen outfit

Behöver du hängslen?

Oavsett om du är ute efter klassiska hängslen som fästs i en knapp i byxlinningen eller hängslen med clips så tycker vi att du ska kolla in Neckwear, de har ett brett utbud av båda sorterna och eftersom de även producerar sina plagg och accessoarer så är valmöjligheterna nästintill oändliga. Oavsett om du vill ha blå hängslen med gula detaljer, svart-vit-prickiga eller kanske rosa hängslen så har Neckwear vad du letar efter.

Men varför är hängslen så sällsynta?

Faktumet att alldeles för få män bär hängslen är lite udda, för som accessoarer så har de ju allt man kan önska sig.

Fördelar med hängslen

  • De har en faktisk funktion – Likt bälten, handskar, mössa, halsduk, scarf etc.
  • De behöver inte synas hela tiden – Likt klockan och bältet
  • De behöver inte nödvändigtvis vara speciellt flashiga – Likt alla accessoarer förutom möjligtvis flugan, som på något sätt alltid kryddar till en outfit, även om den är lågmält enfärgad
  • De är billiga – Till skillnad från en fin klocka.

Tittar vi på ovanstående lista så går det inte riktigt ihop, fler borde bära hängslen.

Nackdelar med hängslen

För att vi ska kunna vara någorlunda nyanserade och ärliga så behöver vi så klart ta upp nackdelarna med hängslen, inte för att de finns särskilt många, men det känns ändå rimligt.

  • De är sällsynta – Ok, detta är en lite udda nackdel, för det vi försöker få sagt i den här texten är att fler män borde bära hängslen, eftersom de är så sällsynta. Men det blir lite moment 22 över det hela eftersom det kan vara obekvämt för gemene man att dra på sig ett plagg eller en accessoar som är så pass sällsynt att de lär starta både en och två konversationer den dagen. Men de kommer inte bli mindre sällsynta om inte fler män börjar bära dem.
  • Man behöver sy i en hängselknapp i byxan – För att ett par klassiska hängslen ska kunna användas och hålla byxorna uppe så behöver man sy i hängselknappar. Det är en enkel manöver och du kan lära dig exakt hur man gör genom att läsa vår guide: Sy i hängselknappar. När det väl är gjort så är du good to go.

Ja det var väl det hela, så egentligen finns det inga nackdelar, för när du syr i hängselknappar så lär du dig något nytt, och det är ju det livet handlar om. Och när du bär ett sällsynt plagg eller accessoar så sticker du ut tack vare en unik och personlig outfit, och det är väl egentligen inte en nackdel om jag ska vara ärlig.

Sammanfattningsvis – Bär hängslen!

Hängslen är en oerhört snygg och cool accessoar. Den har en lång historia och är det perfekta sättet att sätta pricken över i:et i din outfit.

Så kort och gott; Bär hängslen!

Föregående artikel3 Oväntade Julklappar Som Blir En Snackis På Julafton
Nästa artikelHur Länge Håller Öppnat Vin? Svaret, Och Hur Du Får Det Att Hålla Längre!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.