Av alla härliga slipsknutar är dessa 2 de enda du faktiskt behöver kunna

Det finns en hel uppsjö av olika slipsknutar, Trinity, Double half-baked Englishman och gud vet vad. men det finns bara 2 du faktiskt behöver kunna knyta och det är den klassiska Windsor, och Four In Hand.

Här nedanför är 2 riktigt smidiga guider som pedagogiskt visar hur du knyter de båda knutarna. Känner du att du vill köra lite överkurs så är det bara att kolla in vår guide: Hur knyter man en slips?. Där finns det videor som visar hur du knyter de 5 vanligaste slipsknutarna, bland annat den rätt speciella Trinity.

Behöver du en ny slips?

Behöver du utöka accessoar-hyllan med en ny slips så rekommenderar vi Neckwear. De har ett av världens största utbud av slipsar, och eftersom de har egna kollektioner så hittar du alla typer av färger, mönster och storlekar på slipsar. Så oavsett vad du är ute efter så finns det garanterat något som passar.

1: Four In Hand slipsknut

slipsknutar four in hand

Den enklaste av alla slipsknutar. Den här varianten kan du lära dig på bara några minuter framför spegeln. Just för att den är så enkel att knyta så är det så klart den överlägset mest populära knuten. Den är inte allt för strikt och stram vilket gör den bekväm att bära under längre perioder, t.ex. om du jobbar en hel dag.

Är du riktigt lång och har problem med att hitta slipsar som är tillräckligt långa så är Four In Hand den perfekta knuten för dig, eftersom den använder väldigt lite tyg till själva knuten, vilket gör slipsen längre än om du t.ex. knyter en Trinityknut.

Hur knyter man en Four In Hand?

four in hand slipsknut
Bildkälla: Neckwear

2: Windsor slipsknut

slipsknutar windsor

Den mest klassiska av de klassiska slipsknutarna (#klassisk). Den är även striktare än en Four In Hand så den passar på allt från middagar, affärsmöten och bröllop. En allt-i-allo-knut helt enkelt.

Ett tips är att inte knyta slipsen 5 minuter innan du skall iväg, utan att göra det med god marginal så att du har lite tid på dig att få till den perfekta formen.

Hur knyter man en Windsor slipsknut?

windsor slipsknut
Bildkälla: Neckwear

Vilken är din favorit?

Vilken av dessa slipsknutar är din favorit?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Det finns som sagt en lång rad riktigt härliga slipsknutar, men vi tycker att det räcker gott och väl med att kunna knyta en Four in hand och en Windsor. De andra kan du kolla upp vid behov, men dessa bör du kunna utantill så att säga.

Förhoppningsvis lyckas du lära dig dessa knutar med hjälp av guiderna ovanför, och om du behöver en ny slips, oavsett färg eller mönster så rekommenderar vi Neckwear eftersom de har ett så stort utbud.

Föregående artikelSlipsnål Eller Slipsklämma, Vad Är Egentligen Skillnaden?
Nästa artikelHur Knyter Man En Fluga? En Guide Så Du Slipper Undra
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.