Av alla härliga slipsknutar är dessa 2 de enda du faktiskt behöver kunna

Det finns en hel uppsjö av olika slipsknutar, Trinity, Double half-baked Englishman och gud vet vad. men det finns bara 2 du faktiskt behöver kunna knyta och det är den klassiska Windsorn, och Four In Hand.

Här är 2 riktigt smidiga videoguider som pedagogiskt visar hur du knyter de båda knutarna. Känner du att du vill köra lite överkurs så är det bara att kolla in vår guide: Hur knyter man en slips?. Där finns det videor som visar hur du knyter de 5 vanligaste slipsknutarna, bland annat den rätt speciella Trinity.

1: Four In Hand

slipsknutar four in hand

Den enklaste av alla slipsknutar. Den här varianten kan du lära dig på bara några minuter framför spegeln. Just för att den är så enkel att knyta så är det så klart den överlägset mest populära knuten. Den är inte allt för strikt och stram vilket gör den bekväm att bära under längre perioder, t.ex. om du jobbar en hel dag.

Är du riktigt lång och har problem med att hitta slipsar som är tillräckligt långa så är Four In Hand den perfekta knuten för dig, eftersom den använder väldigt lite tyg till själva knuten, vilket gör slipsen längre än om du t.ex. knyter en Trinityknut.

Så knyter du en Four In Hand

2: Windsor

slipsknutar windsor

Den mest klassiska av de klassiska slipsknutarna (#klassisk). Den är även striktare än en Four In Hand så den passar på allt från middagar, affärsmöten och bröllop. En allt-i-allo-knut helt enkelt.

Ett tips är att inte knyta slipsen 5 minuter innan du skall iväg, utan att göra det med god marginal så att du har lite tid på dig att få till den perfekta formen.

Så knyter du en widsor

Håller du med?

Eller känner du att det här är en onödig förenkling? Är Double Half-Baked Englishman en självklarhet? Lämna en kommentar, eller Tweeta till oss så reder vi ut det här en gång för alla.