Här är en handfull tidlösa sätt att matcha slipsen med resten av din outfit

Men först, låt oss börja med ett anrikt citat:

[quote_center]”Det absolut tråkigaste med slipsen är att man får använda den så sällan” ///Sebastian -Grundare av Obsid [/quote_center]

Nu är din första tanke kanske: ”Ehh vad citerar du dig själv om?”. Ja det kan man fråga sig, och mitt svar är ”Varför inte, det är ju sant, eller hur?

Nog om det, anledningen till att du läser det här just nu är för att du vill veta hur man får ihop en riktigt snygg outfit, där slipsen är en nyckelkomponent. Så här är 6 sätt att matcha slipsen, riktigt snyggt!

1: Kompletterande färger

matcha slipsen snyggt kompletterande färger

Att färgmatcha kläderna är ett av de mest effektfulla, men samtidigt enkla sätten att få till en riktigt snygg och genomtänkt outfit. Och vill du göra det med mesta möjliga effekt, för minsta möjliga ansträngning, ja då är det de kompletterande färgerna du skall jobba med.

De kompletterande färger gör just vad de låter som, de kompletterar varandra och tar fram det bästa ur den ”motsatta” färgen. Din outfit blir intressant, sticker ut och känns både genomtänkt och levande, allt bara genom att göra ett medvetet val av färger.

Här är några klassiska kompletterande färgkombinationer du kan labba med:

  • Blått och Orange
  • Blå och Grön
  • Röd och Grön

I vår artikel: Så färgmatchar du kläderna rätt kan du läsa allt du behöver veta om vilka färger som kompletterar varandra, vilka som kontrasterar varandra och vilka färger som angränsar varandra.

2: Kontrasterande mönster

matcha slipsen snyggt kontrast mönster

Mönster kan ofta kännas lite svåra att bära upp, och om du (som de allra flesta) känner att en blommig slips eller prickig skjorta är lite ”over the top” så är kanske inte det här tipset något att börja med.
Gillar du däremot outfits som syns och gör avtryck, då kan du matcha slipsen riktigt snyggt genom att använda kontrasterande mönster. Som på bilden ovan, en prickig slips till en kritstrecksrandig kostym, eller en prickig skjorta och randig slips.
Som sagt, det är inget för den som vill vara inkognito, men det kan bli oerhört snyggt om man klarar att bära upp det hela.

3: Ton i ton

matcha slipsen snyggt ton i ton

Ton i ton är det äldsta knepet i boken när det handlar om att matcha kläder snyggt och enkelt, t.ex. en mörkblå skjorta med en slips i ett något ljusare färg. Eller som mannen till vänster på bilden, en beige kostym med lågmält mönster, ett par ljusbruna mockaskor och en slips i en ljusbrun färg gör att hela outfiten smälter ihop, men utan att blandas ut.

4: Bryt det formella

Matcha slipsen snyggt bryt det traditionella

Tänk dig: En klassisk marinblå kostym, vit skjorta, mörkbruna oxfordskor och så en paisleymönstrad slips i orange, vitt och ljusblått. Ett perfekt exempel på hur man kan bryta av det formella med något livligt och lekfullt som tar din outfit från sömnigt tråkig till levande och intressant.

5: Prova att ta bort kavajen

matcha slipsen snyggt byt kavaj mot kofta 2

Om du redan har fått till det här med färg och material så kan ett intressant tips vara att byta ut kavajen mot en semi-dressad kofta. Koftan har många egenskaper som liknar kavajen, men hela outfiten tas ned några steg och det blir lättare att ”komma undan” med en slips i vardagliga sammanhang.

6: Angränsande färger

matcha slipsen snyggt angränsande färger

Som vi nämnde ovan så är de kompletterande färgerna ett fantastiskt sätt att få till riktigt vassa outfits. Men vill du vara lite mer inkognito men ändå väldigt stilfull, då är de angränsande färgerna något för dig.
Brun + beige, grå + svart och vit + beige är bara några exempel på angränsande färger som är snygga att matcha. Använd färghjulet i vår artikel: Så färgmatchar du kläder snyggt! för att hitta vilka färger som angränsar din outfits huvudfärg, och sedan jobbar du vidare därifrån.

Föregående artikelPisco Sour – En Skvätt Anrik Peru I Cocktailglaset
Nästa artikel14 Sjuka Armhävningar Du Troligtvis Inte Kan Göra
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.