Vilka färger passar ihop med beige egentligen?

Färgen beige är lugn och rogivande. Den kanske inte är den mest klatschiga färgen, men en neutral färg som fungerar utmärkt som utgångsläge. För att den inte ska kännas fantasilös och tråkig gäller det dock att du matchar den rätt tillsammans med andra färger. Här är 4 olika färger som passar bra tillsammans med beige!

1. Blått

färger som matchar beige bla 2
Blått och beige, en perfekt färgkombination

Den perfekta kombinationen tillsammans med beige är blått. Extra snyggt är en mörkare nyans av blått, så som marinblått. Ett ljusblått plagg går lätt för mycket ton i ton med beige. Det behövs ett kontrasterande plagg för att beige inte ska kännas platt.
Matcha ett par beige chinos med en marinblå kavaj eller en beige kavaj tillsammans med blåjeans. Det beige plagget lyfter det marinblåa till en helt ny nivå!

färger som passar till beige bla 1

2. Rött

färger som passar till beige rod 1
Rött är en klockren accentfärg till beige

En snygg accentfärg till beige är rött. Rött går bra ihop med de flesta naturfärgerna eftersom dem bryter snyggt men ändå är varmare färger båda två.
Både klarröd och burgundy passar bra till beige. Ett par chinos i burgundy till den beige stickade tröjan eller en klarröd slips till den beige kostymen.

3. Vitt

färger som matchar beige vit 2
Vitt + beige är alltid lika fräscht

Något fräschare än beige tillsammans med vitt finns inte. Vit skjorta eller vita byxor till beige är superfräscht året runt.
Är det en beige blazer du ska bära är en vit skjorta alltid att rekommendera framför en ljusblå. En krispig vit går alltid hem vilken beige nyans du än har. En ”askigare” beige som går lite mer åt det grå hållet är exempelvis ganska svårmatchat, förutom till just vitt.

färger som passar till beige vit 1

4. Brunt

färger som matchar beige brun 2
Brunt och beige passar utmärkt ihop, dock kan en accentfärg behövas för att det inte skall bli allt för platt

Olika nyanser av beige och brunt fungerar såklart också bra att matcha med beige. Ett tips är att blanda in vitt någonstans för att det inte ska bli enformigt och tråkigt.
färger som passar till beige brun 1

Vill du veta vilka färger du passar bäst i?

Det är stor skillnad i att klä sig i färger som är smickrande och färger som får dig att se blek, sjuk och allmänt sliten ut. Vetenskapen bakom detta kallas färganalys och går ut på att man tittar på kombinationen av din hår- hud- och ögonfärg och utifrån det avgör vilka färger och nyanser som kommer få dig att se allra stiligast ut. Självklart har vi tagit fram ett enkelt test du kan göra själv på bara några minuter. Du hittar det i vår guide: ”Gratis färganalys-test”.

Uppdatera garderoben med matchande kläder

Oavsett om du är ute efter mer beige kläder eller kläder i färger som passar till beige så kan vi varmt rekommendera Care of Carl, COS, Asos och Gant. Det är en bra mix av märken som alla har sin egen stil med bra produkter som du kommer vara nöjd med länge.

Sammanfattningsvis

Beige är en sån där otippad färg som man lätt glömmer bort, och som egentligen är snyggare än man mins den. Vill du få ut det mesta av dina beiga kläder så bör du matcha dem med blått, vitt, brunt och rött!

Föregående artikelHur Bryter Man Dåliga Vanor? – 6 Steg Till Awesomeness
Nästa artikel2023 Är Online-casino Mer Populärt Än Någonsin I Sverige
Modedyrkande småstadskille som lever livet i huvudstaden. Älskar livets goda och finner livsglädjen i materiella ting så som nya skor. Trivs bäst en lördagskväll på dansgolvet tillsammans med vänner, fuldansandes till Beyoncé.