Blå slips och vit skjorta, skall Bröstnäsduken då matcha det vita eller det blåa?

En lika uråldrig fråga som ”hur dog dinosaurierna?”. Däremot så har den till skillnad från dinosauriefrågan ett definitiv svar.

Bröstnäsduken skall ”alltid” matcha Skjortan

Varför är det då så här? Ta en titta på bilden nedan.
Bröstnäsduken och slipsen matchar varandra, resultatet är att man lätt misstar personen för att jobba på Forex eller vara Steward på ett flyg. Inte så stilfullt.
Matchande slips och bröstnäsduk får det helt enkelt att se ut som en uniform.

matchande-slips-och-brostnasduk
”Hej och välkommen till Scandic Örebro!”

Undantaget som bekräftar regeln, men egentligen inte

Precis som med allt inom allt så finns det undantag, jag har själv sett matchande bröstnäsduk och slips utan att det ser helt befängt ut, det handlar helt enkelt om typ av kostym, färgval och framförallt situation. Men vill du vara säker på att det blir snyggt så skall du alltid matcha Bröstnäsduken och skjortan, inte näsduken och slipsen.

Ytterligare ett undantag är så klart när man varken bär fluga eller slips, utan bara en bröstnäsduk. Då gäller det helt enkelt att färgmatcha rätt, välja en snygg kombination av färger på byxor, skjorta/tröja, kavaj och bröstnäsduk.

Men som sagt, du gör dig själv en tjänst om du följer regeln, ”Bröstnäsduken skall alltid matcha skjortan”, att matcha slips och näsduk ser oftast väldigt billigt ut.

Detsamma gäller så klart även när du bär fluga och näsduk.

brostnasduk-matcha-skjorta
En matchande skjorta och bröstnäsduk får hela din outfit att se långt mycket mer genomtänk ut

Är du osäker på vilka färger du passar bäst i?

På tal om färger och att matcha färger snyggt, har du kolla på vilka färger som passar just din hudton, ögonfärg och hårfärg bäst? Det vi pratar om är vad som kallas för en färganalys.

Klicka på knappen här under för att komma till vårt gratis test, och ta reda på vilka färger som du ser absolut bäst i!

Till vår färganalys!

matcha-brostnasduk-och-skjorta
Bär du varken slips eller fluga så gäller det istället att hitta en snygg kombination av färger

Ute efter nya bröstnäsdukar?

Är du i behov av att utöka din garderob med nya härliga bröstnäsdukar? Kolla då Oscar Jacobson och Arket, de har ett brett utbud kläder och accessoarer för män.

Sammanfattningsvis

För att skapa en bra balans i din outfit så skall du alltid se till så att bröstnäsduken matchar skjortan, inte slipsen. Bär du varken slips eller fluga, utan bara bröstnäsduk, då handlar det istället om att färgmatcha snyggt.

Föregående artikelLapilap Lap – Läskande Björnbärsdrink Från Filippinerna
Nästa artikelGuide Till Sveriges Gruppspel I Fotbolls-EM 2021!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.