Kan man kombinera dessa klassiska accessoarer???

Det korta svaret är så klart; Ja, självklart kan du bära både fluga och näsduk samtidigt. Nedanför ger vi dig det långa svaret svar på hur du bäst kombinerar dessa två accessoarer för att få till en riktigt snygg outfit!

Behöver du en ny bröstnäsduk?

Kolla då in Neckwear.se, de har ett enormt utbud av näsdukar, men även slipsar, flugor och hängslen. En stor fördel med Neckwear är att de producerar sina egna produkter, vilket gör att de har alla tänkbara färger och mönster på ett och samma ställe. Så oavsett om du ska på bröllop i röd sammetskostym eller klassiskt marinblå så kommer de ha en näsduk som passar just din outfit.

hur bär man fluga

Matcha fluga och näsduk

En ständigt återkommande fråga är huruvida flugan ska matcha skjortan eller näsduken?Som vi nämner i guiden: ”Ska näsduken matcha slipsen eller skjortan?” så vill du aldrig matcha fluga och näsduk, effekten blir att det ser ut som att du jobbar på ett växlingskontor eller i en hotell-lobby, inte för att det är något fel med det, men det är troligtvis inte den effekten du vill ha när du planerar en snygg outfit.

På bilden här under ser du vad jag menar, en svart fluga och svart näsduk får hela outfiten att se överdrivet stylead ut, den ser inte naturlig ut och det blir svårt att bestämma sig för var man ska titta.

fluga och näsduk set

Så matchar du fluga och näsduk rätt

Det du vill göra istället är att matcha näsduken med skjortans färger. Bär du till exempel en mörkblå kostym med vit skjorta och grön fluga, ja då är en vit bröstnäsduk det rätta valet. Som du ser på bilden nedan (visserligen är de en slips men du fattar idén) så blir det en snygg, genomtänkt och dynamisk outfit. Hade både slips och näsduk varit gröna så hade det inte blivit snyggt.

matcha slips med skjorta

Fluga och bröstnäsduk ihop – vad ska man tänka på?

Som nämnt ovan så kan man så klart bära dessa två accessoarer ihop, faktum är att det är så de oftast bärs, eftersom det vanligaste användningsområdet för flugan är när man bär smoking, och då har man ju givetvis en vit näsduk till sin svarta fluga. Här nedanför är 2 snabba tips på hur du bär dem tillsammans så snyggt som möjligt.

1: Se till att hitta balans

Överlag så bör du tänka på att inte ta en allt för ”spexig” eller händelserik fluga, eller näsduk för den delen, om din skjorta är väldigt händelserik. En snygg outfit handlar alltid om balans, och händer det för mycket så blir det inte bra.

2: Sätt flugan i rampljuset

Personligen tycker jag att det är snyggare att ge flugan mer uppmärksamhet än näsduken, varför? Jo för att flugan är betydligt mer sällsynt än näsduken och därför känns det kul att ge den mer rampljus när den väl är framme. Enligt oss på Obsid så bär Svenska män fluga alldeles för sällan!

Men vad menas med ”uppmärksamhet”? i det här sammanhanget? Det vi syftar på är att om en av de två accessoarerna ska sticka ut via färg eller mönster, ja då bör det vara flugan.

Hur ofta bär du fluga?

Hur många gånger per år bär du fluga?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis om fluga och bröstnäsduk

Fluga och näsduk går ihop som handen i handsken, men glöm inte att att de INTE ska matcha varandra. Flugan ska vara i en kontrasterande färg till resten av outfiten och näsduken ska matcha skjortan, då blir det allra snyggast.

Föregående artikelRock Eller Skepparkavaj? Vad Passar Just Dig Bäst?
Nästa artikelSlipsnål Eller Slipsklämma, Vad Är Egentligen Skillnaden?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.