Alla helger behöver inte vara fullspäckade med aktiviteter…

Alla längtar vi till helgen, och den behöver inte alltid vara full av planerade aktiviteter, ibland vill man bara ha en lat helg av slappande.

Helgen är 2 dagar där man slipper jobbet och att småprata med kollegor om saker man inte riktigt bryr sig om. Man slipper stress i trafiken och att ta sig till jobbet och tillbaka. Ju äldre man blir, desto mer börjar man uppskatta helgen. Att gå ut och festa varje helg är inte alltid roligt, ibland vill man bara chilla. Så vad kan man fylla en lat helg med? Vi har gjort en slapp lista för dig som bara vill lata dig hela helgen.

1: Titta på sport

Först på listan är så klart titta på sport, vad kan vara latare än att titta på andra som anstränger sig?

Alla de stora ligor har matcher på helgen, så oavsett om du gillar fotboll, basket, tennis eller till och med snooker, så kan du garanterat hitta något roligt att titta på. Om vi vill öka på spänningen lite så kan du lägga ett bet på vem som ska vinna, eller varför inte antalet hörnor i en fotbollsmatch?

2: Lär dig att spela ett instrument?

Var musiklektionerna ett favoritämne i skolan? Nu har du chansen att återuppta drömmen om att bli en chill singer-songwriter. Något som är bättre än när du gick i skolan är det faktum att allt du behöver finns på Youtube. Du behöver bara köpa en gitarr, en bas eller  ett trumset, och sen guidar Youtube dig genom resten! Du kan faktiskt lära dig en skaplig låt på cirka 40 timmar, vilket inte borde ta mer än 2 månader. Och därefter så kommer det gå mycket lättare, då du lärt dig alla grunder.

spela instrument

3: Slökolla Netflix

Netflix är ett klart alternativ i vår lista. Med tusentals filmer och serier (i varierande kvalitet) så kan du lätt bränna en hel helg i soffan.

Allt från nya filmer, till gamla klassiker, eller varför inte en serie? Squid Game har tagit hela världen med storm, har du sett den? Reaktionerna är blandade, vilken sida du kommer ställa dig på?

netflix and chill

4: Träna!

Du kan alltid motionera om du har tid över. Är du ingen van motioner så kanske det känns som en hög tröskel att ta sig över, men med tiden blir motion och träning något du VILL göra, inte något du borde göra. Personligen så blir jag alltid glad när jag har några timmar över, för då hinner jag träna på gymmet eller gå ut och springa i lugn och ro. Börja nu, så kommer det bli en uppskattad hobby snabbare än du tror.

5: Läs en bok

Ok denna är inte för alla, men även om du inte är ett stort fan, så rekommenderar vi att du ger det ett försök. Ta dig till närmaste bibliotek, och om du inte vet vart du ska börja, fråga efter rekommendationer. En bok är en djupare upplevelse än film, så kanske ska du börja med den bok som din favoritfilm är baserad på? Snabba cash är ett bra alternativ, eller varför inte Bilbo? Börja med boken, se sen om filmen för en ny upplevelse. Oavsett vilken bok du väljer så kan du så klart också lyssna på dem som ljudböcker på t.ex. Nextory eller Bookbeat.

Föregående artikelTips När Du Ska Arrangera En Pokerkväll
Nästa artikelRock Eller Skepparkavaj? Vad Passar Just Dig Bäst?
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!