Kläderna du vill bära när solen tittar fram…

Våren och sommaren närmar sig med stormsteg och det innebär att vi alla får lust att uppdatera garderoben.

I den här guiden går vi igenom de största trenderna när det gäller herrmode våren 2021. Vi tittar på vilka färger och mönster som gäller, hur du ska klä dig på överkroppen och underkroppen och självklart även skor och accessoarer, en komplett guide till vårens herrmode helt enkelt!

Vårens färger

vårmode beige 2021

Vårens två hetaste färger är gul och beige, en nykomling och en gammal draghäst.

Beige har i många år varit i centrum, vilket är både bra och dåligt, om man passar i beige så kan det vara riktigt snyggt, problemet är bara att de allra flesta (ca 90%) inte alls passar i beige. Beige har den otacksamma egenskapen att få oss att se bleka, feta och sjuka ut, tyvärr. Gör vårt gratis färganalys-test för att se om du passar i beige.

Gul å andra sidan är en färg vi inte sett på länge, vilket är fantastiskt kul! Precis som beige är gul lite komplicerad, det är inte alla som passar i gult, av samma anledning som med beige. Men gul är en färg som primärt används som accentfärg, antingen som en detalj på ett plagg eller som accessoar. Vill du följa den gula trenden så rekommenderar vi att införskaffa tygarmband med gula detaljer eller en bröstnäsduk med gula detaljer.

Kolla också in våra två guider: ”Färger som passar till beige” och ”Färger som passar till gult”.

Vårens mönster

blommig skjorta

I vår är det blommigt och långrandigt som gäller. Blommiga mönster kommer primärt att pryda kortärmade skjortor, i avslappnad Hawaii-stil.

När det gäller långrandigt så är det i sobra färgskillnader eller inga färgskillnader alls. Pikétröjan på bilden nedanför, från Arket, är ett bra exempel på detta.

beige piké långrandig söm

Men som sagt, jobba inte med långrandigt i form av svart-vit-randiga kläder, det är bara stressigt.

På överkroppen – Herrmode våren 2021

Plaggen du vill pryda din överkropp med i vår.

Ledigt skräddade kostmer

Boglioli 2021

Kostymmodet håller på att förändras. 2021 blir året då trenden med smalt skurna och tighta kostymer vänder, och vi återigen ser luftigare kostymer. Du ska självklart inte gå så långt som det löjliga 90-talsmodet med överdrivet lösa jeans som saknar all form av passform, nej det handlar om ledigt skräddat.

Vad som helst som är marint

marint mode 2021 herr

Det marina modet är återigen på intåg. Kanske är det ett år av corona-isolering som gör att vi drömmer oss ut på havet. Oavsett vad så är marint mode återigen den starkaste trenden. Det gäller allt från blå-vit-randiga t-shirts till dubbelknäppta kavajer och båtskor. Vill du vara stilsäker 2021 så ska du satsa på allt som är marint.

Alla tänkbara plagg inom marint mode hittar du på Care of Carl.

Tunna lager-på-lager

tunna lager på lager herrmode våren 2021

Lager-på-lager är generellt sett höst- och vinterklädsen, eftersom vi vill hålla oss varma. Men våren och sommaren 2021 blir tunna lager-på-lager en stark trend. Det handlar om lätta och svala material som bärs i klassisk lager-på-lager-anda.

Detta görs bäst med lätta vårjackor över t-shirt eller en overshirt över en enkel t-shirt. Kombinera detta med ett par chinos och ett par stilrena sneakers för en skönt ledig lager-på-lager-look som funkar även när det är varmt ute.

Overshirts och liknande plagg hittar du på Care of Carl och Arket.

På benen – herrmode våren 2021

Byxmodet våren 2021.

Mellanljusa jeans

mellanljusa jeans man stil outfit

Svarta och mörkblå jeans har länge varit go-to-färgen, men i år ljusnar det lite och de mellanljusa jeansen kommer tillbaka starkt. Det handlar inte om ljusa jeans, utan mellanljusa, och skillnaden är viktigare än man kan tro. När det gäller herrmode våren 2021 så kommer mellanljusa jeans att vara den starkaste trenden.

Ett par ljusa jeans ger dig antingen en förortslook eller så ser du ut som en man som inte vill släppa 90-talet. Ett par mellanljusa jeans till rätt outfit ger en fräsch men genomtänkt look, vilket du så klart är ute efter.

Mellanljusa jeans hittar du på Arket och Care of Carl.

Byxor med veck

byxor med veck herr 2021

Veck i byxorna är något som smugit sig på de senaste åren. Vi på Obsid trodde att de skulle bli den stora trenden förra året, men det dröjde ytterligare ett år innan de blev ”high fashion” så att säga.

Vanligast är kostymbyxor och chinos, men i år kommer vi även mer lediga typer av byxor med veck, som de ovanför på bilden till vänster. Veckade byxor passar utmärkt till både dressade och mer avslappnade outfits, det viktigaste för att få det snyggt är att du bär rätt typ av skor, gärna loafers eller minimalistiska och stilrena sneakers. Vill du framhäva byxornas veck extra mycket så bär du tröjan eller skjortan instoppad, då smalnar överkroppen av och byxorna tar mer plats.

Snygga byxor med veck hittar du på Care of Carl och Arket.

Skor våren 2021

Detta har vi på fötterna i vår.

Strumplöst, självklart

strumplöst 2021

Efter en riktig vinter med många mörka månader och dubbelsiffriga minusgrader så kommer vi vilja visa så mycket hud som möjligt, så snabbt som möjligt. I vår och sommar blir därför strumplöst en gigantisk trend.

Hela grejen med att gå strumplös är att det är som snyggast ju mer dressade skor du har, till en viss nivå så klart. Att skippa strumporna i ett par Nike Airmax är så jäkla standard att det inte ger någon effekt. Men strumplöst i ett par snygga mocka-loafers, gärna med tofs, det blir sjukt snyggt. Detsamma gäller mer dressade sneakers i skinn eller mocka. Strumplöst i dressade skor ger helt enkelt en större och snyggare effekt.

Loafers och andra mer dressade skor hittar du bland annat på Care of Carl.

Minimalistiska sneakers

minimalistiska sneakers herr våren 2021

De överdrivet tjocka sulorna har varit omåttligt populära i ett par år, men i vår vänder trenden. Minimalistiska sneakers är årets stora trend.

Med minimalistiska sneakers menar vi låga, enfärgade sneakers utan mönster och med tunnare sula. Tänk helvita, helsvarta eller helblå, med en lägre sula än de senaste åren. En välkommen trend enligt oss.

Snygga sneakers hittar du på Spartoo och Arket.com/Herrskor.

Accessoarer våren 2021

Accessoarerna som dominerar herrmode våren 2021.

Runda solglasögon

runda solglasögon herr våren 2021

Solglasögonmodet är nog det som ändras snabbast, det känns som att vi rekommenderar en ny modell varje år, vilket så klart är roligare än om det var samma sak år ut och år in.

I år är det i alla fall runda solglasögon som är i centrum, men bara för att det är inne så betyder det inte att alla ska använda det, nej istället bör du kolla in vår guide: Vilka glasögon passar jag i?, och se vilken modell som faktiskt passar din ansiktsform. Bara för att det är en trend så passar inte alla i den.

Solglasögon från bland annat Ray-ban och Le Specs hittar du på Arket.com/Accessoarer.

Skippa bältet

utan bälte stil

Här är vad man kan kalla en anti-accessoar, lämna bältet hemma i vår. Ja det stämmer, instoppad skjorta eller tröja utan ett bälte är en av årets stora trender. Enligt oss är det en väldigt snygg look eftersom den ger dig en rakare siluett. Ett bälte kan lätt kapa av din outfit, och ibland är det så klart önskvärt, men våga prova utan bälte i vår.

Sammanfattningsvis om herrmode våren 2021

Låt oss enkelt sammanfatta vårens herrmode.

Färger och mönster

Färgerna som dominerar vårens herrmode är beige och gul. Om man passar i beige så lämpar sig den färgen bäst för stora plagg, så som tröjor och byxor, medan gul alltid kommer passa bäst som accentfärg, t.ex. i accessoarer. Men, bara för att beige är inne så betyder det inte att alla passar i färgen, gör vår färganalys för att se om du ska köpa beiga kläder eller inte.

På överkroppen

Ledigt skräddat är ledordet för kostmer, alltså inte de smalt skurna, tighta kostymer, vi sett de senaste 7 åren. Nu är det mer ledigt som gäller. Men tänk på att det är en hårfin gräns mellan ledigt skräddat och att se ut som en seriefigur.

Marint mode är återigen på toppen, och är det något du ska satsa på om du vill vara stilriktig i vår så är det en marin stil.

Slutligen så vill du även jobba med tunna lager-på-lager, alltså inte en tweedkavaj över en stickad tröja över en skjorta, nej snarare en lätt vindjacka eller overshirt över en tunn t-shirt. Enkelt, luftigt och ledigt.

På benen

Byxmodet domineras av två saker, mellanljusa jeans och byxor med veck. Här är det viktigt att skilja på mellanljusa och ljusa jeans, skillnaden är enorm. Byxor med veck kommer komma i många stilar, allt från klassiska kostymbyxor och chinos till mer vardagliga byxor.

Skor

Fötterna pryder vi med minimalistiska sneakers. De överdrivet tjocka sulorna är inte längre ”high fashion”, nu är det tunnare sulor och en minimalistisk stil som gäller.

Självklart är även strumplöst högsta mode, och som alltid är det snyggare ju mer dressade skor du har, till en viss gräns förstås.

Accessoarer

Runda solglasögon är stilen som gäller i vår och sommar. Till dem vill du även prova att lämna bältet hemma, ja det stämmer, att inte bära skärp är en av årets stora trender när det gäller accessoarer. En snygg trend enligt oss, eftersom det ger dig en rakare och mer slimmad siluett.

Vi hoppas att dessa stilråd ska hjälpa dig när du ger dig ut för att uppdatera din garderob med nya snygga vårkläder!

Föregående artikelGuide Till Sveriges Gruppspel I Fotbolls-EM 2021!
Nästa artikelDärför Bör Varje Man Ha En Klassisk Fåtöljhörna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.