Den energiska och pigga färgen…

Gul är en energisk och livlig färg, det är en av de ljusaste färgerna och kan med sin energi liva upp vilken outfit som helst.

Inom klädsel så symboliserar gult dock inte bara energi och livlighet, utan också lättsamhet och att man inte tar saker och ting på så stort allvar. Så undvik att bära mycket gult när du väljer kläder inför en arbetsintervju.
Du kan läsa mer om vad gul symboliserar i vår stora guide: ”Alla färgers betydelse och symbolik”.

Är du sugen på att bära mer gult, men är osäker på hur du ska matcha den snyggast? Då har du kommit helt rätt, för i den här guiden går vi igenom vilka färger som passar till gult, allt för att hjälpa dig bära denna härligt glada färg med stil, utan att du ser ut som ett tuggummi.

Här nedanför kan du läsa mer om de 3 färger vi anser passar bäst till gult!

Gult i allmänhet

Eftersom gul är en så pass kraftfull färg så gör den sig bäst i accessoarer. Men vill man bära den i mer dominerande klädesplagg så rekommenderar vi en väldigt ljus och lugn nyans.

1: Grå

färger som passar till gul

Grå är en väldigt enkel färg att bära upp, dels eftersom den är en av de neutrala färgerna, men också för att det är en väldigt balanserad färg. Den är en mix av den rena och ljusa vita färgen och den mörka definitiva och hårda svarta färgen – vilket gör den enkel att bära upp.

Som du kan förstå så passar en högst neutral och balanserad färg bra ihop med en energisk och ungdomlig färg som gul.

3 Sköna tips för dig som vill kombinera grå och gul

 1. Gul slips till grå kostym
 2. Gul bröstnäsduk till grå blazer
 3. Gul skjorta till grå chinos

2: Blå

Färger Som Passar Till Gult

Av alla färger som passar till gult så är blå den som passar allra bäst, framförallt mörka nyanser av blått så som marinblå och midnattsblå.

Den blå färgen både utstrålar och symboliserar lugn, förtroende och stabilitet, just därför är det en så bra färg att matcha med gult, som på många sätt har motsatt symbolik och energi.

3 Sköna tips för dig som vill kombinera marinblå och gul

 1. Gul slips till marinblå kostym
 2. Gul och blå bröstnäsduk till marinblå blazer
 3. Ljusgul skjorta till marinblå kostym eller blazer och chinos

3: Svart

vilka färger passar till gult

Den intensivt hårda färgen svart kompletteras på ett kraftfullt sätt av den livligt gula. En intressant mix av två kraftfulla färger som gör din outfit väldigt dynamisk.

3 Sköna tips för dig som vill kombinera svart och gul

 1. Gul slips till svart kostym
 2. Gul bröstnäsduk till svart blazer eller kostym
 3. Gul skjorta till svarta chinos

Uppdatera garderoben med matchande kläder

Oavsett om du är ute efter mer gula kläder eller kläder i färger som passar till gult så kan vi varmt rekommendera Care of Carl, COS, Asos och Gant. Det är en bra mix av märken som alla har sin egen stil med bra produkter som du kommer vara nöjd med länge.

Vill du veta vilka färger du passar bäst i?

Det är stor skillnad i att klä sig i färger som är smickrande och färger som får dig att se blek, sjuk och allmänt sliten ut. Vetenskapen bakom detta kallas färganalys och går ut på att man tittar på kombinationen av din hår- hud- och ögonfärg och utifrån det avgör vilka färger och nyanser som kommer få dig att se allra stiligast ut. Självklart har vi tagit fram ett enkelt test du kan göra själv på bara några minuter. Du hittar det i vår guide: ”Gratis färganalys-test”.

Sammanfattningsvis

Den gula färgen är ungdomlig, livlig och energisk. Den har dock en tendens att utstråla lättsamhet och en känsla av att man allt för lätt på saker, så undvik gult på arbetsintervjuer.

Vill du få in mer gult i dina outfits så ska du använda den som kompletterande färg, gärna i dina accessoarer, till någon av dessa 3:

 1. Grå
 2. Blå
 3. Svart

Gör du det så kommer du få till en välbalanserad och snyggt färgmatchad outfit med en skön klick av den livligt energiska färgen gul.

Föregående artikelSå Väljer Du Rätt Weekend Bag Som Passar Din Stil
Nästa artikelHur Ska Man Klä Sig Om Man Är Smal Och Spinkig?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.