Visst vore det nice om man kunde glida in och dominera på arbetsintervjuer?

Förhoppningsvis så läser du det här eftersom du skall på anställningsintervju, grattis! Du är dock inte ensam om du känner dig lite nervös inför mötet.

Här är en guide till 3 viktiga delar i en intervju, din klädsel, ditt kroppsspråk samt 5 bra frågor att ställa. Allt för att du skall kunna sticka ut från mängden och ge ett professionellt intryck!

1: Bete dig rätt!

kroppsspråk på anställningsintervju
Ditt kroppsspråk på anställningsintervju

Vill du lyckas på anställningsintervju så bör du tänka lite extra på ditt kroppsspråk, även om det kan låta ytligt så säger ditt yttre oerhört mycket om dig som person. Här har vi skrivit om ett par självklara saker, så som att inte sitta med armarna i kors och att le, men även lite dolda guldkorn, som att alltid härmas t.ex.

Till guiden: Ditt kroppsspråk på anställningsintervju

2: Klä dig rätt!

Vad ska man ha för kläder på arbetsintervju?
Vad ska man ha för kläder på arbetsintervju?

Vårt yttre är en extremt stor del av hur vi uppfattas. Det kan man inte komma ifrån och att obstinat hävda annorlunda och klä sig som en slusk hjälper ingen vart. Vissa grejer tjänar man helt enkelt inget på att ”bråka med”.
Oavsett vilken typ av jobb du söker så täcker den här guiden upp för vilka kläder du bör ha för att lyckas på anställningsintervju!

Till guiden: Vad skall man ha för kläder på arbetsintervju?

3: Ställ rätt frågor!

frågor att ställa på intervju
5 Viktiga frågor att ställa på intervju

Frågorna du ställer i intervjuns slutskede är långt mycket viktigare än man tror. Är det en avancerad tjänst du söker så förväntar sig intervjuaren att du är påläst, intresserad och engagerad. Allt det kan du enkelt utstråla och förstärka med de här 5 frågorna!

Till guiden: 5 Frågor att ställa på en arbetsintervju!

Kom på fler intervjuer

Okey nu har du läst hur du ska lyckas på intervjun. Men vill du också se till att komma på fler intervjuer? Vi har hittat en grym tjänst där du kan registrera dig med en anonym karriärsprofil. Du ställer in vad som kan få dig att vilja byta jobb och sen får arbetsgivare som kan matcha detta kontakta dig, sen får du avgöra om du vill gå vidare i dialog med dem och först när du tycker det passar avslöjar du vem du är.

Kolla in tjänsten som heter Ment här.

Vad tycker du?

Är du yrkescoach, bara allmänt intresserad av själva processen med att söka jobb eller har du kanske provat våra tips och råd? Oavsett vad så får du gärna slänga in en kommentar här nedanför och berätta vad du tycker!

Föregående artikelKonstiga jultraditioner från olika länder – Weird stuff!
Nästa artikelAlla nya ord 2014! – SAOLs härliga tillskott
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.