Du skall på anställningsintervju, Grattis! Här är 5 frågor som hjälper dig göra ett intryck

Alla intervjuer slutar på samma sätt, ”Har du några frågor till mig?”, säger personen som intervjuar. Tyvärr så är det vanligaste svaret: ”Ehhh, nej, jag tror inte det”. Det finns alltid frågor att ställa, och att ställa rätt frågor gör att du lämnar ett intryckt, vilket kan ge dig ett stort övertag!

Här är 5 värdefulla frågor att ställa på anställningsintervju!

frågor att ställa på intervju
Sitt inte oförberedd inför din arbetsintervju – Läs igenom de här 5 frågorna och stick ut från mängden!

1: Vad är bolagets största utmaning den närmaste tiden?

Att visa intresse i bolaget är alltid positivt, och kan man dessutom visa ett tecken på engagemang så har man kommit långt. Den här frågan visar att du är både framsynt, noga och intresserad av att veta mer om bolaget och vad som ligger framåt i tiden.

2: Vad gör företaget unikt

Vad får din potentiella arbetsgivare att sticka ut från mängden? Det är definitivt något du borde vara intresserad av, det är nämligen en viktig faktor i alla framgångsrika bolag. Vad gör dem bättre än konkurrenterna och vad är chanserna för att bli riktigt stora?
Den här frågan visar att du vill veta mer om din framtida arbetsplats än bara arbetstider, förmåner och lön.

frågor att ställa på intervju
Du bör vara intresserad av vad som gör din framtida arbetsplats unik

3: Hur ser en vanlig arbetsdag ut för den här tjänsten?

Eftertanke är eftertraktat, det är tyvärr väldigt sällsynt hos folk, men kan du visa tecken på noga eftertanke så kommer du sticka ut från mängden. Det är sällan arbetsgivare letar efter folk som bara vill hoppa in och köra helt blint.

4: Hur mäter man framgång inom företaget?

Vilja att kämpa är precis som engagemang och eftertanke ett värdesatt karaktärsdrag. Frågar du detaljerat om vad som räknas som framgång inom bolaget och vad folk strävar mot så visar du klart och tydligt att du är målmedveten och medveten om att det krävs ansträngning för att nå hela vägen.

frågor att ställa på intervju
Vad krävs för att nå framgång på din framtida arbetsplats?

5: Hur utvecklas man på företaget

Alla behöver inte vara karriärister, men alla bör vara intresserade av att utvecklas inom sitt arbete. Inte bara för att tjäna mer pengar och nå framgång utan för att just utvecklas som människa. Du jobbar nästan mer än du är ledig i ditt liv, därför är det extremt viktigt att försöka göra arbetet till något stimulerande och givande. Annars kommer du bli en grå och tråkig knegare som suckar på måndagar och tröstsuper på fredagar.

Vad är dina bästa tips?

Har du en briljant fråga som du alltid ställer på anställningsintervjuer? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför.

Föregående artikelEn Podcast för Män av män – Manspodden
Nästa artikelEtt par bruna Johnnie Walker skor tack!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.