Ditt kroppsspråk står för mer än 50% av det du kommunicerar – Så tänk dig för

Den här guiden fokuserar på det du bör tänka på när det gäller ditt kroppsspråk på anställningsintervju. Som du säkert hört så är ditt yttre och ditt kroppsspråk ofta viktigare än vad du faktiskt säger. Den som lyssnar läser in enormt mycket mellan raderna, och på en intervju så vill man självklart dra fördel av detta. Det gör du genom att se till att tänka på de här 5 råden gällande ditt kroppsspråk!

För mer på ämnet kroppsspråk så rekommenderar jag att kolla in någon av de här artiklarna:

1: Ha inte armarna i kors

Armarna i kors signalerar reservation, något du vill undvika i alla intervjuer. Försök istället har en så öppen kroppshållning som möjligt, armarna ut från kroppen, bröstet högt och rak i ryggen. Detta signalerar att du är mottaglig och öppen för det personen mitt emot dig säger.

kroppsspråk på anställningsintervju
Du ser ju hur jäkla trist och stängd han är

2: Härma den andra personen, med lite fördröjning

Ett knep väldigt få känner till, (men som alltid förekommer i olika böcker om hur man bygger rapport med en annan människa) är att härma den andra personens kroppsspråk, dock med en kort fördröjning.

När ni satt er på varsin stol så noterar du hur den andra personen har sina händer, fötter, axlar etc. Vänta sedan 1 minut innan du sätter dig likadant med händer/fötter/axlar/huvud. Det kommer garanterat att funka, och det kan till och med bli så att du märker att den andra personen börjar härma dig, omedvetet.
Troligtvis så grundar sig detta i att vi gillar likasinnade, det får oss att känna oss trygga och det förstärker vår egen självbild. Så tänk på det, härmas!

3: Håll ögonkontakt

En basic-grej, håll ögonkontakt med den du pratar med, det finns ingen anledning att titta någon annanstans, och så länge du ler så kommer det inte bli awkward.

4: Le

Sitt inte och se sur ut. Ett leende öppnar upp så otroligt mycket. Folk som inte känner dig kommer vara märkbart mer reserverade om du inte ler. Ett leende signalerar att ni är på samma sida, att ni är överens om det ni pratar om och att du är en allmänt trevlig person. Tack och lov så är det faktiskt så här simpelt människan fungerar.

Men tänk på att det måste vara ett naturligt leende, om du sitter med ett konstlat smile så får du helt motsatt effekt. Du kommer uppfattas som falsk, opålitlig och jävligt obehaglig helt enkelt.

kroppsspråk på anställningsintervju
Ler du så bjuder du in till samtal och du visar att du är ”beredd att spela boll”

5: Mm, aha, ok, a, ja, mm

Håll inte med det den andra personen säger hela tiden. Det  här gäller så klart oavsett vilket situation du är i, inget är så frustrerande som att prata med någon som säger ”ja”, ”a” eller ”ok” efter varje ord du säger. Gör du detta i en intervju så kan du räkna med att CV't åker ned i soporna.

Ditt bästa tips?

Vet du något vi inte vet? Har du ett magiskt trick när det kommer till ditt kroppsspråk på anställningsintervju, något som får alla dörrar att öppna sig och alla att älska dig? Dela gärna med dig i en kommentar här nedanför!

Föregående artikelThe Famous DU! – Den perfekta julklappen till oss män
Nästa artikelSpelåret 2014 på 2 minuter!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.