Det är inte bara rabiata italienare som använder handgester

Bara 20% av det du kommunicerar är dina ord, resten är kroppsspråk och tonfall/tempo, därför är det otroligt viktigt att tänka på hur du uppfattas.
Vill du uppfattas på ett så fördelaktigt sätt som möjligt så måste du tänka på din hållning, dina rörelser, din blick och dina handgester.

Handgester kan antingen få dig att verkar stressad och okontrollerad, eller så kan de få dig att framstå som insatt, kunnig, kreativ och beslutsam. Självklart så handlar det inte bara om att gestikulera hej vilt, utan du måste backa upp dina gester med väl valda ord.
Här nedan är 4 handgester som du bör lära dig att använda om du vill stärka ditt varumärke på jobbet.

”Vi måste sätta situationen i perspektiv”

En klassisk filosofisk handgest. Använd den när du känner att en diskussion är på väg åt fel håll och du vill styra om den till din favör.

handgester6
”Vi måste sätta situationen i perspektiv”.

”Det är dags att göra ett val, och leverera”

Känner du att en diskussion eller ett möte inte leder någon vart, släng in en här gesten i kombination med ett starkt argument för varför ni bör komma fram till ett beslut så skall du se att ni snart når fram.

handgester
”Det är dags att göra ett val, och leverera”

”Det måste vara ett löpande samarbete” eller ”Kom igen, kom till saken”

En gest som oftast används när någon vill vara dryg och visa att deras intresse snabbt håller på att försvinna.
Lär dig dock att använda den på rätt sätt. Vill du förklara vikten med att något skall ske kontinuerligt så kan du skapa lite extra emfas med den här gesten.

handgester
”Det måste vara ett löpande samarbete” eller ”Kom igen, kom till saken”

”Vi måste ta tag i situationen och säkerställa förändring”

Det är inte sällan man sitter i ett möte och känner att man pratat om detta tidigare, inget händer, det går bara runt. Kombinera då den här explosiva gesten med starka argument för varför det är bättre att komma igång än att vänta i oändlighet så skall du se att ni snart är på väg.

handgester
”Vi måste ta tag i situationen och säkerställa förändring”

 

 

Föregående artikelLike a Swede – Vi lever bekväma liv, väldigt bekväma…
Nästa artikelMotivationstal av Arnold Schwarzenegger – Förvånansvärt fantastiskt bra
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.