Fåtöljhörna säger du? Vad är ens det???

För att nå våra mål i livet så krävs fokus och dedikerat arbete. Det gäller oavsett om ditt mål är att odla superfina morötter eller tjäna ihop till din första miljon. Hur man än vrider och vänder på det så krävs fokus och dedikerat arbete för att vi ska nå dit vi vill. Men vad har det här med fåtöljer att göra tänker du nu? Och det är en bra fråga, men håll ut vi kommer dit.

Det här med fokus har vi skrivit en hel del om på Obsid tidigare, och en av de mest intressanta aspekterna av fokus är det man brukar kalla för zonen.

En bra fåtölj kan hjälpa dig komma in i zonen

När man pratar om fokus så är zonen det där sinnestillståndet vi är i när allt flyter på och vi får 10 timmars arbete gjort på 2 timmar. Det är när vi känner oss kreativa men samtidigt laserfokuserade på uppgiften. Tyvärr visar forskningen att många har svårt att verkligen komma in i zonen och att det kan ta upp till 20 minuter att nå dit, om man ens lyckas över huvud taget. Något man upptäckt är dock att en tydlig ritual kan hjälpa enormt mycket, både när det kommer till att hitta zonen och att hålla sig kvar i den, och det är här ditt fåtöljhörn kommer in i bilden!

Många framgångsrika personer genom tiderna har haft ritualer de går igenom innan de sätter sig för att arbeta så att de kan komma in i zonen direkt. Det kan vara allt från en löprunda till att stå på huvudet i 2 minuter. Men den mest kända och använda ritualen av dem alla är att ha en dedikerad plats för arbete, en oas för fokus.

Om du, som jag, uppskattar klassiskt manliga saker som whisky, vackra möbler, fina klockor och att kavla upp ärmarna och arbeta, ja då bör du inreda en fåtöljhörna hemma, det blir din portal in i zonen!

Inred ytan runt din fåtölj så att den påminner dig om dina mål i livet, på så sätt får du en plats i hemmet som fungerar som en livs levande vision board, du vet en sån där tavla med bilder på allt det du drömmer om, som ska få dig att fokusera på din vision. När du sedan sätter dig där för att jobba så kommer du omedelbart att känna att du kommer in i ett flow av fokus.

Inspiration

Här är lite inspirerande bilder på snygga fåtöljhörnor.

hitta fokus i fåtöljhörn fåtöljhörn läderfåtölj hörn inredning

Avslutningsvis

Som du förstår vid det här laget så är inte fåtöljer någon magisk portal som leder dig till dina mål. Men en snygg fåtöljhörna som du dedikerar till ditt arbete kan hjälpa dig komma in i zonen. Så slå två flugor i en smäll. Inred ditt hem med en riktigt snygg fåtöljhörna i klassiskt manlig stil och få samtidigt en oas i tillvaron som du dedikerar till din zon.

Föregående artikelHerrmode Våren 2021 – En Definitiv Guide Till Vårens Herrmode
Nästa artikelPadeltips – Så Blir Du Bättre På Padel Med 3 Enkla Tips!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.