3 Enkla tips för att bli bättre på padel…

Padel är kul, och att vinna i padel är så klart roligare än att förlora, även om det primärt inte handlar om att vinna utan delta (yeah right…).

Om du nyligen kommit igång med padel och känner att du skulle vilja ha lite tips på hur du kan bli bättre så har du kommit helt rätt. Det här är en nybörjarguide i 3 steg som hjälper dig rätta till de vanligaste misstagen som nybörjare gör. Dessa 3 padeltips kommer ge omedelbar effekt om du nyligen börjat med spelet.

1: Håll racket i rätt position

Hur du håller ditt padelracket är viktigare än man kan tro. Många nybörjare håller instinktivt sitt racket långt ned, i midjehöjd eller ännu lägre. Detta kan kännas som en bekväm position att stå i men den gör dig långsam. Det går fort i padel och du måste kunna reagera blixtsnabbt för att ha en så bra chans som möjligt att spela tillbaka bollen på ett bra sätt, du vill inte behöva reagera och ”skicka tillbaka bollen” i panik, nej du vill strategiskt kunna placera bollen där du vill. För att du få bästa möjliga chans att kunna göra detta så behöver du tid att reagera, och de där millisekunderna som det tar att få upp racket i rätt höjd kan vara avgörande.

Det korrekta sättet att hålla sitt racket är framför dig så att toppen av racket är i brösthöjd. Håller du ditt racket på detta sätt så kommer du kunna reagera mycket snabbare än om du håller det nere i knähöjd.

padel tips

2: Du står för nära den bakre väggen

Ett annat klassiskt nybörjarmisstag är att man står för nära bakväggen. Det kan kännas logiskt att stå långt bak på banan för att ha längre tid på sig att ta motståndarnas bollar, problemet är bara att du inte kommer kunna använda bakväggen på ett bra sätt, och bakväggen är kritisk när man spelar padel.

Av alla våra padeltips så är detta det som oftast ger bäst effekt. Kan du vänja dig av med att stå för nära bakväggen och istället vänja dig vid att se den som en del av spelplanen så kommer du märka att spelet kommer kännas betydligt lättare.

Stå en bit ifrån bakväggen för att lämna utrymme mellan dig och väggen, på så sätt kan du lätt låta snabba bollar passera dig och sedan spelar du tillbaka dem via bakväggen. Gör du detta så kommer spelet att bli mindre stressigt och du kommer märka att du har betydligt mycket mer tid att tänka och reagera än du först tror.

bli bättre på padel

3: Kommunikation, kommunikation, kommunikation

Som med allt här i livet så är kommunikation kritiskt för att lyckas. Oftast spelas padel i lag om två, det innebär att du måste ta hänsyn till och samarbeta med din partner för att kunna maxa ert lag. Om ni båda spelar för er själva så blir det ingen synergi och ni kommer bara göra en massa misstag.

Absolut mest effektivt är så klart att spela med samma partner varje gång, på så sätt lär ni er varandras spel och hur ni ska positionera er på planen. Men att spela med samma partner är sällan en rimlig strategi, alla kan inte alltid spela samma tider och de flesta vill så klart swticha upp lagen för att få lite variation.

Vårt bästa tips är därför att ta 2 minuter innan varje match och snacka ihop dig med din medspelare. Att lägga 2 minuter på att lägga upp en strategi kommer löna sig oerhört mycket. Istället för att ni springer runt som yra höns på planen så kommer vi spela i synergi med varandra, och du kommer garanterat att vinna fler matcher, oavsett vem du spelar med.

Sammanfattningsvis om våra 3 padeltips

Här kommer en kort summering av våra 3 bästa padeltips för nybörjare:

  1. Håll racket i en högre position än du tror. Du vill hålla racker rakt framför dig så att rackets övre del är i brösthöjd. Detta gör att du kan reagera mycket snabbare än om du håller racket nere i knähöjd.
  2. Stå inte för nära bakväggen. Du måste lära dig att se bakväggen som en del av spelplanen. Står du för långt bak på planen så kommer du aldrig ha tid att använda den som en naturlig del av planen.
  3. Kommunicera med din medspelare. Padel spelas oftast två mot två, därför är kommunikationen mellan dig och din medspelare kritisk. Ta 2 minuter innan varje match till att snacka ihop dig med din lagkamrat. Bestäm er för en strategi, hur ni ska positionera er och vem som tar vilka bollar.

Förhoppningsvis kan dessa 3 padeltips för nybörjare hjälpa dig bli betydligt bättre och vinna fler matcher. För det är ju så klart roligare att vinna än att förlora.

Föregående artikelDärför Bör Varje Man Ha En Klassisk Fåtöljhörna
Nästa artikelVärldens Bästa Casino – Som Inte Ligger I Las Vegas Eller Macao
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.