Framgång är aldrig en slump, oavsett hur du väljer att mäta den…

Vill du bli framgångsrik så kommer det krävas en massa av dig, det är långt ifrån enkelt, och du kommer garanterat att vilja ta genvägar och fuska. Men det kommer tyvärr inte ta dig närmare dina mål. Nej fusk funkar inte, något som funkar däremot är eftertanke, ansträngning och förberedelser, man skulle nästan kunna kalla dem nycklarna till framgång.

Vi doppar tårna i formeln för framgång

Det har skrivits hundratals böcker om hur man blir framgångsrik, så hela formeln för framgång kan vi inte sammanfatta i den här artikeln, men vi kan toucha på ämnet genom att gå igenom 5 saker framgångsrika män gör på måndag morgon, vecka ut och vecka in.

1: De startar måndagen redan på söndagen

framgångsrika män kläder
Förbered dig dagen innan, det sparar både tid och energi

Om du vill få ett försprång så gör du bäst i att starta måndagen redan på söndagkvällen. Planera dina kläder, se till att allt du behöver i necessären finns och är på rätt ställe så du slipper leta efter det på morgonen. Att förbereda sig är extremt effektivt och besparar dig en jäkla massa frustration och stress.

2: De förbereder sig i för dagen

På tal om förberedelser så är det något som alla framgångsrika män har gemensamt. De blir inte överrumplade av måndagen och de uppgifter och måsten som står framför dem. Söndagkvällen och dötiden på måndagmorgonen (bussen, tåget, bilköerna etc.) är utmärkta tillfällen att gå igenom to-do-listor och kalendrar för att dubbelkolla vad som står på schemat nästa dag. Få saker är så irriterande som att bli överraskad av uppgifter, och speciellt av saker man själv planerat in några dagar tidigare men glömt bort.

3: De går upp tidigt

framgångsrika män går upp tidigt
Inget vettigt händer efter kl 22:00, så att gå upp tidigt är alltid mer effektivt än att vara uppe sent

Det snoozas inte i klassisk oproduktiv-och-patetisk-tonårs-stil. Män går upp när klockan ringer, och på måndagar ringer den med mycket god marginal.

Har du svårt att gå upp tidigt så ligger problemet med 99% säkerhet i att du inte hittat en bra sovrutin. Kolla igenom vår guide: ”En 3-stegs guide till att sova bättre!”, där hittar du allt om hur du lär dig sova smartare och hur du orkar gå upp tidigare!

4: De gör det viktigaste först

Det finns inget utrymme för prokrastinerande om du vill bli framgångsrik. Att lära sig prioritera rätt är en av de mest värdefulla sakerna du kan lära dig i livet. Det hjälper dig inte bara att fokusera på det som är viktigast utan är också en av de mest effektiva metoderna för att motverka stress i alla sammanhang i livet.

5: De tränar

framgångsrika män träna
Framgångsrika män tar hand om sin kropp, för de vet att de bara har en…

Du har bara en kropp, och du kommer aldrig orka mer än vad kroppen orkar, hur mycket du än skulle vilja. Så ta hand om dig och träna regelbundet. Gör du det så kommer du snabbt märka hur mycket energi du får och hur mycket mer du kommer kunna åstadkomma tack vare lite fysisk aktivitet!

När det gäller träning så finns det ingen anledning till att dra ut på det. Ju tidigare du kör desto tidigare blir du klar och kan ägna resten av dagen åt härligare saker.

Sammanfattningsvis

Förberedelse och eftertanke är två av nycklarna till framgång. Men kom ihåg, hade det varit enkelt att bli framgångsrik så hade alla varit det.

Föregående artikelPrivatlån Kan Vara Mer Fördelaktiga Än Att Utöka Bolånet
Nästa artikelBra Tinder-Bio Som Kille – 5 Tips Och 6 Exempel!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.