Man säger att kläderna gör mannen, men det finns så mycket annat som gör skillnad…

Alla vill vi ju bli snyggare, men vad kan man göra förutom att lägga hundratusentals kronor hos en plastikkirurg? (vilket troligtvis ändå inte kommer göra dig snyggare, bara mer onaturlig och fattigare) Ja det finns faktiskt en hel del man kan göra, allt från att gå ned/upp i vikt till att dricka tillräckligt med vatten varje dag.

I den här guiden går vi igenom 10 saker du kan göra för att se snyggare ut, men som inte handlar om din klädsel eller dina accessoarer. Förhoppningsvis behöver du inte ta tag i dem alla, utan kan hitta 2-3 områden där du inser att du kan bli bättre, och som kan leda till en märkbar skillnad, både i ditt yttre och ditt inre.

1: Ät bättre

är blåbar nyttigt 2

Du är vad du äter… Klyschigt, ja, men det är ju sant. Stoppar du i dig näringsfattig och onyttig mat så kommer det att märkas på din hy, ditt humör, din energi, ditt hår och din sinnessjuka bukfetma.
Att äta rätt är en av de saker du kan göra som kommer göra störst skillnad på ditt utseende (näst efter regelbunden träning), så ta den här punkten på allvar och se över dina kostvanor.

2: Bra grooming

Hur rakar man sig

Slitet och tovigt hår, ojämnt och vildvuxet skägg, torr eller oljig hy – alla dessa saker är både högst oönskade och högst oattraktiva. Men, de tack och lov väldigt enkla att åtgärda. Investera bara i en necessär och fyll den med de grundläggande sakerna (12 saker alla män bör ha i sin necessär) och se sedan till att använda dem regelbundet.

Känns det övermäktigt? Då bör du åtminstone börja använda de här 5 sakerna regelbundet:

 1. Ansiktsskrubb
 2. Ansiktskräm
 3. Nagelklippare
 4. Borste
 5. Skäggkam

Allt det du behöver för att ha en godkänd necessär hittar du på Lyko.se/Man.

3: Sov bättre

saker att tänka på inför en lång flygresa sova

Jag tror inte att jag behöver förklara hur viktig din sömn är för både ditt humör och ditt yttre. Vi har alla sett dessa hålögda nyblivna föräldrar med ringar under ögonen som på grund av skrikande barn inte lyckas få någon skönhetssömn.

Din sömn är absolut kritisk för allt som har med välmående att göra, och är väldigt bidragande till hur du ser ut, både vilken energi du utstrålar men också lystern i din hy, skarpheten i din blick och färgen under dina ögon.

Så se till att du sover tillräckligt och att du sover bra när du väl sover. Kolla in vår guide: ”Sov bättre och må bättre!” för detaljerade tips och råd för hur du kan förbättra din sömn.

4: Träna regelbundet

Finnar På Samma Ställe träna svettig

Att den här punkten letade sig in på listan kan ju knappast komma som en chock för någon. En kropp som ser hälsosam ut är alltid mer attraktiv än en som är överviktig eller för spinkig. Så identifiera ditt problem, acceptera att det är något du behöver ta tag i och gör något åt det.

Det kan låta hårt, men vi är alla överens om att det varken är snyggt eller hälsosamt att vara fet eller sjukligt spinkig. Så ta tag i det helt enkelt, för din egen skull åtminstone.

5: Drick mindre

Högt blodtryck alkohol

Ingen är attraktiv när han är full, du kanske känner dig svinhet men det folk omkring dig ser är någon som står där med slapp mun, stirrande blick, lite ostadig på benen och med en doft som påminner mer om en sunkig sjöman än en fräsch havsvind. Inte så snyggt.

Den här punkten är delad i 2 områden:

När du dricker

Lära dig att dricka mindre när du väl dricker. Bli inte så där full som i beskrivningen ovanför, sluta innan, och behåll lite värdighet – du kommer att tjäna på det, det lovar jag!
Du kan ju även fundera på hur värdelöst det är att vara bakfull

Om att dricka

Det kanske inte är någon hemlighet men alkohol är tyvärr inte bra för din kropp. Den ökar risken för problematisk hy och när du dricker så får du i dig mängder med onödiga kalorier (hör ihop med punkten ovan ang. regelbunden träning). Så fundera på hur ofta du egentligen behöver dricka, och drick med måtta när du väl gör det.

6: Använd tandtråd

Vita tänder slipp gula tänder

Du är säkert jätteduktig och borstar tänderna både morgon och kväll. Men använder du tandtråd regelbundet?
När du borstar tänderna så får du förhoppningsvis bort plack som samlas på och runt tänderna, men du kommer aldrig åt mellan tänderna. Har du inte använt tandtråd på länge så kan du ju köra ned den mellan dina hörntänder och sen lukta på tråden, då får du en bild av vad det är du inte får bort med hjälp av tandborsten.

Använder du tandtråd regelbundet så kan du minimera tandsten (du vet de där gula, svarta eller bruna missfärgningarna som sitter mellan tänderna, nere vid tandköttet typ) vilket gör att du ser tusen gånger fräschare ut. Tandtråd minimerar även risken för dålig andedräkt.

Använder du tandtråd regelbundet (minst 3 gånger i veckan)

View Results

Loading ... Loading ...

7: Drick tillräckligt med vatten

Vad Händer Om Man Dricker För Mycket Vatten

Vatten är livsnödvändigt, men trots det är vi ganska dåliga på att dricka tillräckligt mycket av det. Om du inte är en aktiv vattendrickare (en som aktivt försöker dricka tillräckligt med vatten) så garanterar jag dig att du inte får i dig den rekommenderade mängden vatten varje dag.

Vad kan då mer vatten leda till? Här nedanför listar vi några av fördelarna med att dricka tillräckligt mycket vatten:

 • Din matsmältning förbättras
 • Du orkar mer
 • Du minimerar risken för huvudvärk
 • Du får bättre hy

Kolla även in vår stora guide: ”7 Fördelar med att dricka mycket vatten!”, där får du lära dig med om varför det är så bra att dricka vatten.

8: Meditera

bli snyggare meditera

Stress är varken snyggt eller stilfullt – men tack och lov så är meditation en av de bästa metoderna för att motverka stress!
Eller vänta, tycker du att meditation är hokus pokus? Då tycker jag du ska kolla in vår artikel: ”Fungerar meditation verkligen?”, där får du lära dig lite om vad som händer när man mediterar och varför det faktiskt funkar. Sen när du läst på lite om meditation så tycker du ska kolla in vår guide till att meditera, där lär du dig komma igång.

9: Ta hand om dina naglar!

hur långa naglar skall en man ha

Som du kan läsa i vår guide: ”När är man fräsch?” så ska dina naglar aldrig någonsin sticka ut över fingertoppen. Gör de det så är de för långa. Men du ska självklart inte bita på dem, sånt gör bara små små barn och vuxna som är självvalt mentalt handikappade.

Utöver längden så är det så klart viktigt att hålla dina naglar fräscha. Jag menar dock inte att du ska gå på manikyr en gång i veckan, utan snarare att du ska ta tag i eventuella problem med dina fingrar så som svamp, vårtor eller torra partier. Dina händer syns betydligt mycket mer än du tror, och ett par slitna fingrar med såriga nagelband och torra sprickor har aldrig varit snyggt.

10: Förbättra din hållning

få bättre hållning tips

Din hållning är det absolut första någon ser. Det spelar ingen roll om det första de ser är din rygg först, de har redan iakttagit och bedömt din person efter din hållning.

Så är du minsta lilla mån om hur du uppfattas av andra människor (pro tip; det bör du vara, annars har du en hel del problem att ta tag i) så bör du jobba aktivt med din hållning.

I vår guide: ”Hur får man bättre hållning?” hittar du allt du behöver för att göra din hållning både mer självsäker men också mer hälsosam.

Men glöm inte klädseln!

Även om den här guiden inte skulle handla om klädsel så är det så klart ett naturligt nästa steg i din resa mot att bli snyggare. Precis som din hållning så bedömer folk dig omedelbart efter din klädsel. Även den bedömning de gör inte är helt sann så kommer du alltid ha en fördel om du är välklädd, för första intryck sitter i längre än vad folk vill erkänna.

De här 8 guiderna kommer ge dig en grund att stå på när du utvecklar både din garderob och din stil:

 1. Hur matchar man kläder?
 2. Hur färgmatchar man kläder?
 3. Hur ska en kostym sitta?
 4. Hur bär man kavaj till jeans snyggast?
 5. Hur ska en t-shirt sitta?
 6. 3 Tidlösa stiltips alla män bör känna till!
 7. 8 Tidlösa klädesplagg du bör ha i garderoben
 8. 5 Saker du kan göra för att få en bättre stil

Nya kläder?

Är du sugen på lite nya kläder så kan vi varmt rekommendera Arket och COS, oavsett vad du har för stil så kommer du hitta passande kläder där.

Sammanfattningsvis

Vill du bli snyggare så finns det en mängd olika saker du kan göra. Vi rekommenderar att du börjar med att fokusera på de 10 sakerna i listan nedanför, eftersom de är väldigt tydliga, enkla att förstå sig på och ger garanterad effekt.

Många av de här punkterna kanske känns som något din mamma skulle sagt i dina tonår, och det ligger något i det, för hon visste ju definitivt bättre än du vad som var bra för dig.

10 Saker du kan göra för att bli snyggare

 1. Ät bättre
 2. Bättre grooming
 3. Sov bättre
 4. Träna regelbundet
 5. Drick mindre
 6. Använd tandtråd
 7. Drick tillräckligt med vatten
 8. Meditera
 9. Ta hand om dina naglar
 10. Förbättra din hållning

Sakerna i denna lista är inga magiska trick, det är bara saker vi alla vet är bra för oss. Så tricket till att bli snyggare är inte någon hemlig kur nedärvd från en Japansk munk som levde på 1200-talet, nej tricket är helt enkelt att inte vara slö och bara göra det du vet att du borde göra!

Föregående artikel4 Klyschiga Citat Som Faktiskt Stämmer
Nästa artikel3 Otippade fördelar med pool – Vi hjälper dig motivera ett poolköp!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.