Det kompletta kittet för alla män

Din första fråga när du läser det här är kanske, ”Va? Necessär? Jag är ju en man, jag har ju bara en tandborste och lite kondomer”. Sorry, men det är inte det optimala manliga badrumsskåpet. Necessärer är precis lika viktiga för män som för kvinnor, om du vill se fräsch, ren och hel ut.

För att göra det så enkelt som möjligt att fylla din necessär med rätt grejer så har vi tagit fram den här listan med 12 saker alla män bör ha i sin necessär!

1: Duschkräm

Den klassiska duschkrämen är precis lika viktig som alltid. Något de flesta inte vet dock är att du inte behöver ta duschkräm på hela kroppen, det ger liksom ingen effekt, det sliter bara på huden.

Det korrekta sättet att använda duschkräm på är att använda den för att hålla de fettigaste och smutsigaste områden rena, så som: Under armarna, skrevet och mellan skinkorna, eventuellt fötterna och mellan tårna också om du glider runt i skor majoriteten av dagen. Men låren, vaderna, armarna och magen behöver du aldrig tvätta med duschkräm, för seriöst, hur skitig blir du mitt på låret egentligen?

2: Shampo

Det säger sig själv, oavsett vilken typ av hårprodukter du använder eller inte använder så blir håret flottigt. Schampot för det fluffigt och rent igen. Inga konstigheter.

3: Ansiktskräm

Alla har vi olika känsliga hud, så ansiktskräm kanske inte känns nödvändigt för just dig. Men vårt klimat här i Sverige är inte det minsta skonsamt mot huden. På vinterhalvåret är det väldigt vanligt att huden blir torr, kanske flagnar lite och blir allmänt stram. En bra hudkräm löser för det mesta de problemen.

Att regelbundet återfukta huden gör även att den håller sig ung, elastisk och fräsch längre. Om tanken på att åldras är lite skrämmande så är en bra ansiktskräm efter att du duschat eller rakat dig en väl värd investering.

4: Hudkräm

Precis som ansiktet så slits kroppens hud, det är dock inte riktigt lika vanligt att kroppen blir torr som ansiktet, eftersom ansiktet är mest utsatt. Men trots det bör alla män investera i en bra hudkräm som man smörjer in sig med efter man duschat.

saker alla män bör ha i sin necessär hudlotion
Det är självklart inte bara kvinnor som har torr hy

5: Pincett

Här kommer något otippat, pincetten känns klassiskt tjejig, och du kanske inte riktgt vet vad du skall ha den till? Vänta tills du fyller 30, då kommer mörka hårstrån dyka upp där du inte vill ha dem, de gillar t.ex. att växa rakt ut från axeln. Pincetten gör det enkelt att hålla den där oönskade hårväxten i schack.

Men även om du är långt ifrån 30 så kommer du säkerligen stöta på diverse situationer där du känner att en pincett hade varit praktisk. Och eftersom pincetten håller mer eller mindre för alltid så räcker det med att investera i en för 59kr, sedan kan du troligtvis ha den resten av livet.

6: Rakgrejer

Skägg må vara modernt och trendigt, men ett fullkomligt vildvuxet skägg är inte vad som tilltalar folk, oavsett vem du vill dra till dig. Det kan du läsa mer om i vår artikel: ”Den stora guiden till bra skäggvård”.

Nej som sagt, ett vildvuxet ”uteliggar-skägg” är varken modernt eller snyggt. Så oavsett om du kör slätrakat eller fullt skägg så kommer du behöva antingen en rakhyvel eller en skäggtrimmer.
Här är en lista på vad du behöver beroende på vilken stil du kör:

Slätrakat

 • Rakhyvel
 • Rakgel/lödder
 • Extra rakblad
 • Aftershave eller mild hudkräm

Skägg

saker alla män Bör Ha I Sin Necessär
Kör du slätrakat? Glöm inte att alltid ha rakhyvel, extra rakblad och raklödder i necessären

7: Tandtråd

Du har säkert fått höra det av tandläkaren ett otal gånger, men tandtråd är nästan viktigaste än själva tandborstningen. Oavsett hur du ser ut i munnen så fastnar det mängder med matresten mellan dina tänder. Dessa ligger där och jäser och skapar allt från dålig andedräkt till hål i tänderna. Så se till att alltid ha tandtråd i necessären.

8: Tandborste och tandkräm

Jag hoppas att jag inte behöver utveckla den här punkten mer.

9: Deo

En mild deo som håller dig fräsch under armarna, klockrent, nödvändigt och väldigt basic

10: Nagelklippare

Ok, dags för en grundregel jag hoppas att din pappa redan lärt dig: Om nageln är längre än fingret så är den obehagligt lång, klipp den genast. Låt den ALDRIG gå över fingret är du snäll.

hur långa naglar skall en man ha
Låt dem ALDRIG bli längre än så här, ok?

11: Värktabletter

Eftersom necessären alltid skall vara redo för en resa så är det smart att ha värktabletter nedpackade.

12: Kondomer

Du vet aldrig när du behöver dem och när du behöver dem så är de det sista du vill vara utan.

Sammanfattningsvis

Här är 12 grundläggande saker alla män bör ha i sin necessär. Har man diverse specialbehov så behöver den så klart innehålla ännu mer saker, men dessa är fundamentet för bra grooming.

 1. Duschkräm
 2. Schampo
 3. Ansiktskräm
 4. Hudkräm
 5. Pincett
 6. Rakgrejer
 7. Tandtråd
 8. Tandborste och tandkräm
 9. Deo
 10. Nagelklippare
 11. Värktabletter
 12. Kondomer – kanske inget alla behöver, men behöver man dem ska de ligga i necessären, alltid redo

Där har du det, allt din necessär bör innehålla!

Föregående artikelVarför Blir Man Snabbt Hungrig Efter Gröt?
Nästa artikelBota Förkylning: Huskurer Och Fakta
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.