Torr hud är tack och lov inte obotligt

Scenario: Du tittar dig i spegeln och ser att din panna glänser, din första tanke är att du har en extremt fettig hy och därför vill tvätta ansiktet så ofta som möjligt? Fel.

Du vet de där bilderna på dig som är tagna med blixt, när din panna ser ut som en blankpolerad spegel? Det är också ett resultat av en torr hud. Vad du behöver är nedan 5 tips för att motverka torr hud. Det är inga konstigheter, bara lite allmänt vetande om hur du gör för att se riktigt fräsch ut, oavsett årstid och om du fotas med eller utan blixt.

1: Begränsa duschtiden

Det är skönt att stå i duschen länge och njuta av värmen. Problemet är dock att du tvättar bort viktiga och naturliga oljor från huden. Enligt dermatologister är det nämligen värt att hålla ett litet öga på tiden du duschar och försöka göra den så kort som möjligt.

Det bästa är att duscha kort och inte för varmt. Det är dessutom miljövänligt, om du nu känner för att krama lite träd. Och vill du dessutom gå hela vägen så att säga så kan jag varmt rekommendera att duscha kallt (pun intended).

torr hud duscha kallt
Även om det är nice med en riktigt lång och varm dusch så bör du undvika det. Det varma vattnet torkar ut huden extremt mycket och kan ge dig riktigt jobbiga besvär

2: Minska din användning av tvål

Du behöver inte känna att du ska sluta använda tvål och därmed gå runt och lukta svett. Men det är inte fel att avvänja kroppen från en överdos av tvål.

Speciellt om du är träningsfokuserad (och duschar varje dag eller ofta) är det bra om du använder tvål varannan gång. Alternativet är att gå till ditt närmaste Apotek och köpa en tvål som är parfymfri och saknar medel som orsakar irritation.

3: Investera i en bra hudkräm

Du kan ibland säkert låna en hudkräm av din sambo. Dock är krämerna ganska dyra och hon lär inte vara överförtjust i att du ska ta hennes grejer. För det andra så luktar de troligtvis mer feminint än vad både du och din sambo önskar.

Således, köp dina egna krämer! Det behöver inte vara speciellt svårt. Gå till MEDS eller en butik där de säljer hudvård även för män. Be om att få en ansiktskräm och en hudkräm som luktar minimalt och har en återfuktande funktion.

Använd krämen direkt efter att du duschat, när huden fortfarande är fuktig, då tas den upp bättre.

Tips på kräm

Letar du efter en kräm som funkar för just din hud så bör du kolla in den här listan med bra testade hudkrämer.

Särbehandla ansikte och fötter

Glöm heller inte bort att ansikte och fötter är två områden på kroppen som behöver en annan typ av kräm än resten av kroppen. Fotkräm är oftast mycket fetare än den du använder för ansiktet. Exempel på bra sådana krämer, för fötter och ansikte, hittar du här.

torr hud män
En bra hudkräm är det första du bör investera i om du lider av torr hud

4: Satsa på bomull

Det är alltid tidlöst att köpa en halsduk eller skarf i ull att ha när det är lite kyligt (eller bara i största allmänhet, scarfs är ju jäkligt snyggt). Likaså är ulltröjan ofta ett bra plagg. Men problemet är att ull gärna skapar irritation mot huden. Lösningen är att använda ett plagg i bomull att ha inpå huden och därefter ha ullplagget utanpå.

Välj med fördel en skarf i bomull då den i ull lätt irriterar ansiktet och gör att du får röda utslag eller en torr hud.

5: Satsa på träningen

Detta är av flera anledningar. För det första vet du själv med dig att träning är bra för din kropp. Det gör dig piggare och får du att orka mer. Om du inte orkar eller kan gå till ett gym kan du istället köra lite armhävningar bara.

Men träningen är också bra för torr hud. Den gör att du blir mer flexibel och återfuktar huden på ett naturligt sätt. Kom dock ihåg det vi sa tidigare om att inte duscha i för stark tvål varje gång eller att använda tvål endast varannan.

Hitta ljuset i mörkret

Det finns flera sätt att ta hand om torr hud. Det bästa tipset är ändå att göra det du själv mår bra av. Satsa på en återfuktande ansiktskräm i första hand och försök få ordentligt med träning och motion. Mår du bra så mår också kroppen bättre.

Föregående artikelNikon Levererar Julklappar, Med Cashback – *Sponsrad Video*
Nästa artikelSå Farligt Är Det Att Rattsurfa, Testa Själv – *Sponsrad Video*
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."