Så använder du Parfym på rätt sätt – De 4 grundreglerna

10959
Parfym på rätt sätt

Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Varje dag går man förbi mindre upplysta Män som verkar ha tappat parfymflaskan på sig. Följ de här 4 råden för att använda din parfym på rätt sätt

Parfym/Eau de toilette handlar mycket om att sätta en doft på sig själv och sitt varumärke. Många Män vill förknippas med en specifik doft, en doft som symboliserar dem, och får folk att märka när de kliver in i rummet. När någon känner ens doft skall de tänka ”Hmm, xxx måste vara här”.

Här är de 4 grundläggande reglerna för att ens parfym skall komma till sin rätt, och för att man skall dofta gott, inte stinka.

1: Blanda inte dofter

Vill du stå ut ur mängden och verkligen ha en ”kraftfull doft” så bör du undvika att använda parfymerade produkter som inte tillhör samma serie som din parfym. Lättast är så klart att använda milt parfymerat schampo och sedan oparfymerad lotion och deo, för att endast lägga fokus på din Parfym/Eau de toilette.
Känner du dig dock väldigt mån om att hålla en genomgående ton i din doft så kan du köpa både schampo, deo, Parfym/Eau de toilette och lotion i samma serie.

2: Parfymera rätt delar

Det tar några minuter för en Parfym/Eau de toilette att få sin rätta doft, sprayar du på den och luktar direkt så kommer du märka att den oftast luktar väldigt annorlunda mot hur den luktar efter 20-30 minuter. Parfymen skall alltid appliceras på huden, inte på kläderna. På huden kommer alla tonerna fram och den håller mycket längre.
Spraya på (eller badda om du har riktig parfym) dina handleder och din hals för bästa effekt. Handleden gör att doften sprids riktigt fint när du rör på dina armar, och på halsen kommer den till sin rätt när du kommer nära någon annan.

manlig-parfym-guide
Dolce and Gabbana, The One och The One Gentleman. Ett exempel på Två klassiskt manliga parfymer med en frisk och kryddig doft – Du hittar dem båda på Lyko.se

3: Spraya, ös inte på

Gör inte det klassiska misstaget alla små kids gör, att fullkomligt bada i Parfym, det får dig bara att lukta billigt.
Har du en kraftfull Parfym/Eau de toilette så bör du spraya försiktigt på handleden och sedan spraya ett moln som du sedan går igenom för att få på överkroppen.

4: Se till så den håller hela dagen

En vanlig Parfym/Eau de toilette håller doften i ca 4h. Har du en lång dag framför dig och känner att du vill dofta hela dagen så bör du ha med dig din parfym för att kunna fylla på.

Som en Man

Där har du det, de 4 grundreglerna för hur du använder din parfym på rätt sätt. Lukta som en man, inte en 14-årig pizzabagare.