smart gör ett helt eldrivet återtåg i Sverige…

Har du inte redan gått över till elbil så gissar jag att du åtminstone funderar på det? Förr eller senare blir tack och lov alla våra bilar eldrivna, vilket blir ett enormt lyft både för oss människor och vår planet.

Fördelarna med eldriven bil är många, men det är inte riktigt det vi ska fokusera på här, nej nu ska vi kolla närmare på smart's nya serie; #1.

smart brabus

Återlansering i Sverige

Nu i höst är det dags för en återlansering av bilmärket smart i Sverige. Sedan 2019 samägs smart av Mercedes-Benz AG och Geely Automobile Co Ltd, och det var som sagt några år sedan vi såg smart på Svenska marknaden. Men nu är det alltså dags igen, och återtåget görs i form av serien #1.

#1-serien – Helt eldriven

Det är framförallt två stora nyheter på menyn, smart är nu ett helt eldrivet märke, och bilarna är inte längre mini-bilar, utan helt vanliga full-size-fordon. smart ger sig in i elbils-fighten med try bilar i #1-serien:

Pro+ och Premium

De två standardmodellerna av #1 är Pro+ och Premium. Det handlar om en kompakt elbil som mäter 4,2 meter på längden. Motorn sitter på bakaxeln och levererar 200 kW (272 hk) med en toppfart på 180 km/h. Batteriet på 66 kWh ger en räckvidd på 420km med Pro+ eller 440km med Premium.

Det är utan tvekan en konkurrenskraftig bil på elbilsmarknaden, räckvidden är bra, de designmässiga detaljerna helt klart säljande och det uppkopplade hjälpsystemet med alla dess finesser är en klick grädde på moset.

smart elbil hashtag 1

Brabus

Pro+ och Premium är #1-seriens bread and butter, pålitliga bilar för vardagsbruk som gör livet enklare och plånboken gladare (har du kollat bensinpriset de senaste dagarna?). Brabus är det där lilla extra, det är en kompat och kraftfull sportbil med allt vad det innebär.

Brabus är en fyrhjulsdriven elbil med en total effekt på 428 hästkrafter och ett vridmomentet till 543 Nm. Den gör 0-100 på 3,9 sekunder och är utrustad med en lång rad sportiga och jäkligt coola detaljer, t.ex. sportpedaler, sportratt och ett par högst sportiga 19-tumsfälgar.

smart hashtag 1

Avslutningsvis

smart #1 är alltså en helt eldriven serie bestående av tre modeller, Pro+, Premium och värstingen Brabus. Det är planerad säljstart tidig höst 2023, och det är först då vi får en faktisk prislapp på bilarna.

smart gör ett starkt återtåg i Sverige efter några års frånvaro, och de kommer tillbaka helt eldrivet, med full-size-bilar och en jäkligt stark lineup!

Föregående artikelPlanera Dagen – Få Mer Gjort, Slipp Stress Och Må Bättre
Nästa artikelSå Använder Du Parfym På Rätt Sätt – De 4 Grundreglerna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.