Gör dig själv en tjänst och lägg en penna och ett papper på nattduksbordet

Vad har en bild på en jeep i öknen med att planera dagen att göra? En bra fråga! Ett av mina mest bevingade visdomsord (som kom till mig när jag för hundrade gången kände mig stressad över att jag glömt posta det där viktiga brevet) är: ”Utan plan så vandrar man bara i blindo”. Det kan gå bra, man kanske kommer fram till sin destination. Men man vet aldrig helt säkert. Har man däremot en plan så vet man alltid var man är i förhållande till målet och vad man behöver göra för att ta sig åt rätt håll. Det här är inte bara sant när det gäller träning, karriär eller krig, lär du dig att planera dagen (ja, varje enskild dag) så kommer du få ut oerhört mycket mer av livet, du har större chans att nå framgång och små irriterande saker som det där icke-postade brevet kommer inte längre dränera din energi.

planera dagen effektivt
Målande (pun intended)

Att lära dig planera dagen kan vara det bästa du gjort

Att planera dagen handlar till stor del om att lära sig prioritera, för i ärlighetens namn, du kommer inte hinna med allt du skulle vilja göra, så att lära sig fokusera på det som faktiskt gör skillnad är kritiskt om du skall få ut max av varje dag. Det kommer dessutom att få dig att må bättre.

Om du inte är van vid konceptet att planera din dag så kan jag tänka mig att du nu sitter med öppen mun och förvirrat tänker, ”Men hur fan gör man det då? Vad är det här för guide, du kan ju inte bara skriva vad jag borde göra utan att säga HUR jag skall göra det!”. Helt rätt! Att bara säga A utan B är ett rookie mistake, och folk som gör det bör piskas på torget.

Tänk som en hjälte!

Ett klassiskt sätt att planera dagen på är att sätta sig 5 minuter varje kväll och ställa sig själv frågan: ”Vad vill jag åstadkomma i morgon?”. Skriv sedan ned 2-3 saker som du verkligen vill åstadkomma under morgondagen och gå och lägg dig. När du vaknar nästa dag så vet du vad målen är och du har en tydlig riktning.

Det som händer när du har 2-3 tydliga mål med dagen är att du alltid kan luta dig tillbaka på de målen när du ställs inför en situation där du måste fatta ett beslut: -”Skall jag göra A eller B?”. Tack vare din korta men kraftfulla lista så kan du bara ställa dig själv följdfrågan: ”Om jag gör A/B, tar det mig ett steg närmare mitt mål?”. Om svaret är nej så skall du helt enkelt inte göra vad det nu är. Svårare än så är det inte.

planera dagen stress karriär
Ett enkelt men tydligt mål ger dig en stig att följa

Det här funkar, på riktigt

Med små medel kan man göra stor skillnad. Att planera sin dag är en vana som mängder med framgångsrika personer genom historien haft gemensamt. Så gör dig själv en tjänst och lägg ett papper och en penna på nattduksbordet.

Föregående artikelKlädkod Udda Kavaj – Vad Betyder Det? Och Hur Gör Man Det Snyggt?
Nästa artikelDet Är Smart Med Eldrivet – Kolla In Nya smart #1!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.