Må bättre genom att förändra din vardag..

Alla vill vi må bra, och vad vi gör dagligen gör stor skillnad för både vår mentala och fysiska hälsa. Varje dag borde vi alla ta oss lite tid till att ta hand om oss själva och andas djupt. Men det är inte alltid så lätt i dagens stressfyllda värld när det är räkningar som ska betalas, deadlines som ska mötas och barn som ska hämtas.
Därför är det viktigt att aktiviteterna du gör för att återhämta dig är saker som du verkligen vill göra, för då är det mycket mer sannolikt att de blir gjorda. Nu ska vi ta en titt på fyra olika saker som du kan göra för att må bättre varje dag.

Träna

träna och må bättre

Det är viktigt att träna varje dag, men det behöver absolut inte vara så jobbigt och tidskrävande som det låter. Vissa dagar kanske det innebär en joggingtur eller ett pilatespass, men andra dagar kanske det bara räcker att gå upp från skrivbordet och göra några hopp och knäböj eller stretcha framför TV:n på kvällen. Kroppen är gjord för att röra på sig och därför mår vi bättre när vi gör det.

Meditera

yoga må bättre hälsa

Att meditera kan innebära olika saker för olika personer. För vissa är det av religiös betydelse, för andra handlar det bara om att stanna upp och andas lugnare. Oavsett hur du mediterar och varför så kan vi alla enas om att det är bra för oss att ibland avsätta lite tid till att slippa stressa runt och bara sitta bekvämt och blunda och andas. Det ger dig också tid att samla dina tankar. För att göra det hela lite enklare, varför inte ladda ner en meditationsapp som exempelvis Mindly.

Fiska

fiska må bättre hälsa

Fiske sänker stressnivåerna rejält vilket är bra för vår hälsa. Man får vara ute i friska luften, vilket man mår bra av, och man får också tillfälle att umgås med nära och kära i naturen. Många upplever att de gärna skulle vilja ge sig ut i naturen, men att de liksom måste ha ett ärende för att åka dit. Fiske är den perfekta ursäkten för att ta en stund i det gröna! Fiskeutrustning behöver inte vara särskilt dyrt, du kan till exempel hitta det på Fishline.

Promenera

promenera må bättre

Att promenera är bra för figuren och humöret. Det har påståtts att de som promenerar i rask takt lever längre, och det är nog sant. Dessutom får man lite tid att antingen bara lyssna på skön fågelsång, grym musik som piggar upp en eller en intressant podcast som lär en något kul. Och så får man se härliga träd, fina blommor och söta djur om man har tur. Promenera kan nästan alla göra och det är gratis.

Fundera på om du kan inkludera promenader i din dagliga rutin. Skulle du till exempel kunna gå till jobbet istället för att köra eller kanske promenera bort till affären när du bara ska småhandla? Har du långt till jobbet och åker buss kan du alltid kliva av ett par, tre hållplatser innan så att du får börja dagen med en skön promenad. Det ökar dessutom din produktivitet på jobbet, bra va?

Sammanfattningsvis om att må bättre

Som du kan se i listan ovanför så handlar det inte om att uppnå dina mål, tjäna mer pengar eller göra dig av med alla materiella ting i ditt liv. Nej det är tack och lov enklare än så. För de allra flesta som bara vill må bättre så är det ett stort steg att bara börja tänka på sig själv lite mer. Att faktiskt ta sig tid för sig själv och unna sig tid att vara i nuet. Träning, fiske, meditation och promenader är alla fantastiska exempel på enkla saker du kan göra i vardagen och som ger dig andrum i nuet.

Föregående artikelSka Du Köpa Elscooter? Tänk Då På De Här 3 Sakerna
Nästa artikel5 Fördelar Med Att Sova Naken – Stressa Ned Och Bli Snyggare
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.