Därför bör du sova naken – 5 anledningar

Törnrosa sov i 100 år. Riktigt så länge kommer antagligen inte du sova. Men 26 år – alltså ungefär en tredjedel av ditt liv – kommer du spendera i sovande tillstånd. Att förklara varför det är viktigt att sova bra känns överflödigt. Vi siktar istället in oss på en stor och viktig sak du kan göra för att sova bättre: att sova naken.
Här kommer de fem viktigaste anledningarna till varför du bör sova naken inatt och imorgon natt och i övermorgon…

1: Du känner mindre stress, mer självförtroende

När du sover naken utsöndras mer oxytocin. Detta hormon ha viktiga psykiska och sociala effekter. Mer oxytocin i kroppen minskar stress- och ångestkänslor, och gör dig mer lycklig och tillitsfull. Det finns även forskning som visar att självkänslan ökar ju mer tid vi är nakna. Och ökad självkänsla leder till bättre självförtroende

2: Du blir snyggare

Att sova naken leder till lägre kroppstemperatur under sömnen vilket har ett flertal fördelar. Bland annat leder låg kroppstemperatur till ökad förbränning av kalorier vilket sett över en längre tid gör att fettprocenten i kroppen sjunker. Hög kroppstemperatur under sömnen med svettningar som följd resulterar ofta i hudirritation. Sov naken för att sänka temperaturen och minska risken för utslag och liknande.

fördelar med att sova naken värme

3: Du sover bättre

Den lägre kroppstemperaturen som kommer av att sova naken leder också till bättre sömn. Pyjamas och/eller kalsonger täcker, värmer och försvårar för kroppen att reglera värmen under natten, och detta är viktigt för god sömn. Forskning visa att nakensovare somnar snabbare, sover djupare och mer oavbrutet än kalsongsovare.

4: Du värnar din allra ädlaste del

Att sova i kalsonger gör att din allra ädlaste ägodel omges av värme och fukt – alltså den typen av miljö som bakterier trivs in. Bakterier ökar risken för infektioner. Alltså minskar du risken för infektioner där du absolut inte vill drabbas genom att skippa kalsongerna.

5: Du värnar dina spermier

Rätt temperatur är viktigt för optimal spermaproduktion visar forskning (enligt en Amerikansk studie). Den perfekta temperaturen är 35-35,5 grader – alltså lite kallare än resten av kroppen. Är temperaturen för hög blir spermaproduktionen sämre. Sover du med varma och/eller tajta kalsonger går temperaturen upp och kvalitén på spermierna sjunker.

Där har du lite fördelar med att sova naken

Så skippa kalsongerna och pyjamasbyxorna inatt så blir du lyckligare, snyggare och kan få fler barn. Typ.

Föregående artikelMå Bättre Med Hjälp Av Dessa 4 Aktiviteter
Nästa artikelÄr Det Dåligt Att Snooza? Ja, Därför Blir Du Tröttare Av Att Snooza
Har The West Wing-karaktären Josh Lyman som idol. Intresserad av samhällsfrågor, populärkultur och en hel massa annat. Blandar högt med lågt. Tror på incitament. "Det var bättre förr - ju förr desto bättre".