Helt eldriven SUV Coupé…

Förra året skrev vi om smart #1, vilket var elbilsföretaget smarts återtåg i Sverige. smart gör inte längre minibilar, utan full-size-bilar, som dessutom är 100% eldrivna. smart nischar sig genom att erbjuda teknisk innovation och användarvänlig design till ett pris som är överkomligt för vanliga Svenskar. Du behöver inte längre betala 1 miljon för en elbil som ger dig det du behöver.

Nu är det dags för lansering av smart #3, en helt elektrisk SUV coupé som kombinerar sportighet med vardaglig pålitlighet.

orange elbil smart
#3 kommer i en lång rad härliga färger

Den perfekta mixen av prestande och pris

Med en maximal räckvidd på 455 km (WLTP) och en laddningstid på mindre än 30 minuter för 10-80 % kapacitet så kan du alltså åka från Stockholm till Köpenhamn med bara ett minimalt stopp på vägen, och du ska ju ändå äta minst en gång under den resan, så det räknas ju inte ens som ett stopp för att ladda skulle jag säga. Jäkligt imponerande.

Priset då? Pro-modellen startar på 429 900kr, helt klart överkomligt när vi pratar om en  helt eldriven SUV Coupé som klarar 99% av alla resor helt utan att stanna för att ladda.

Mängder av möjlighet till personalisering

Pro-modellen är standardvarianten, men vill du ha mer sportig känsla, fler tekniska hjälpmedel och andra härliga finesser så finns ytterligare fyra modeller att välja mellan, som så klart klättrar upp i pris, men absolut inte så mycket som man kunde tro. Brabus, som är den ”fetaste modellen”, ligger på 554 900kr men är på en helt annan nivå med racing-säten, 428 hästkrafters effekt som gör 0-100 på 3.7 sekunder och kommer även med specialdesignade 19-tumsfälgar.

smart hashtag 3 laddning
Ladda upp till 80% av batteriet på bara 30 minuter!

Min favorit?

Efter att ha klickat runt inne bland alla varianter av smart #3 så är min personliga favorit den vita 25th Anniversary Edition, med panoramatak, unika kaross och härliga detaljer i sportigt rött. Jag gissar att det blir en bokad provkörning så fort den finns tillgänglig.

elbil display
Vi gillar den stora och tydliga displayen

Avslutningsvis

Genom att bygga vidare på den grund som smart #1 lade, är smart #3 en spännande utveckling inom elbils-revolutionen, med en specifik inriktning på sportbilar. Den kombinerar imponerande prestanda med en cool design, vilket visar att framtidens transportmedel kan vara både miljövänliga och sportiga.

Är du intresserad av att provköra smart #3 så snart som möjligt så kan du anmäla dig till smarts nyhetsbrev längst ned på den här sidan.

Föregående artikelBlue Lagoon – Tänk Dig Denna Cocktail På En Strand!
Nästa artikelKommer AI Ta Över Framtidens Spelutveckling?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.