Allt du behöver veta när det vankas internationell fest…

Det är inte alltid du ska på Svenskspråkig fest, så för att göra ditt liv enklare så har vi sammanställt den här enkla listan med alla de Engelska namnen på de 6 vanligaste klädkoderna. Du hittar självklart även länkar till vår utförliga guider för varje klädkod. Kort och gott, allt du behöver!

Klädkoder på Engelska

Här nedanför är de Engelska namnen på de 6 vanligast förekommande klädkoderna. Det mest använda namnet står i fetstil, i de fall det finns flera olika namn så står de i punktlista under.

Frack

klädkod frack

Det engelska namnet för klädkod frack är ”White tie”. Andra vanligt förekommande namn är:

  • Tailcoat
  • Full dress

Du hittar allt du behöver veta om denna klädkod i vår guide: Klädkod Frack!

Smoking

klädkod smoking

Det engelska namnet för klädkod smoking är ”Black tie”. Andra vanligt förekommande namn är:

  • Tuxedo
  • Dinner jacket

Du kan läsa allt du någonsin kommer behöva veta om den här klädkoden i vår guide: Klädkod Smoking!

Mörk kostym

klädkod mörk kostym

Det engelska namnet för klädkod mörk kostym är ”Formal”. Andra vanligt förekommande namn är:

  • Dark suit
  • Business suit

Allt du behöver veta om denna klädkod hittar du i vår guide: Klädkod Mörk kostym!

Kostym

klädkod kostym

Kostym är faktiskt inte en klassisk klädkod. Man pratar istället om mörk kostym, kavaj eller udda kavaj. Så rent traditionellt så finns det ingen ”officiell” klädkod som heter ”kostym”, men läs vår utförliga guide ”Klädkod kostym – Vad betyder det och hur ska du klä dig?”, där hittar du allt du behöver veta inför den dagen då du får en inbjudan där det faktiskt står ”klädkod kostym”, vilket folk rätt ofta skriver.

Men det är inte bara i Sverige folk har börjat använda kostym på diverse inbjudningar. Det Engelska namnet för den här klädkoden är kort och gott: ”Suit”.

Även om detta som sagt inte är en traditionell klädkod så hittar du allt du behöver veta om den i vår guide: Klädkod Kostym.

Kavaj

klädkod kavaj förklaring

Det engelska namnet för klädkod kavaj är ”Business casual”.

Allt du kan tänkas vilja läsa om den här klädkoden hittar du i vår guide: Klädkod Kavaj!

Udda kavaj

Det engelska namnet för klädkod udda kavaj är ”Smart casual”.

Vill du läsa mer om den här klädkoden så hittar du allt du behöver veta i vår guide: Klädkod Udda kavaj!

Bonus: Summer chic

Ganska ofta ser man att det står ”Klädkod: Summer chic” på inbjudningar till diverse sommarfester. Detta ska inte förväxlas med någon av de ovanstående klädkoderna. Vill du läsa mer om vad som gäller när det står ”Summer chic” så ska du kolla in vår guide: ”Klädkod sommarfin”, där hittar du allt du behöver veta!

Behöver du nya kläder inför nästa event?

Är du inbjuden till ett härligt event, kanske ett bröllop eller en 30-årsfest? Då kan vi varmt rekommendera Care of Carl, Stenströms och GANT. Där hittar du definitivt något som passar festen.

Sammanfattningsvis

Det här med klädkoder på Engelska kan verka komplicerat och stressande, men oroa dig inte så mycket, det är enklare än man tror. I listan ovanför hittar du alla de namn du kan tänkas stöta på i diverse inbjudningar. Och följer du sedan bara våra guide för varje klädkod (se respektive guide ovan) så kommer du utan tvekan att vara stiligast på festen, eller ja, i alla fall topp 10.

Föregående artikel4 Tips På Saker Att Göra På Första Dejten!
Nästa artikel5 Bästa Tipsen För Att Öka Vinstchanserna På Online Casino
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.