Att klä upp sig inför olika tillställningar kan vara knepigt…

…Man vill ju inte alltid gå ”full on suit” så att säga. Kostym passar inte på alla 20/30/40/50-årsfester, och bara för att det är dop så är inte kostym det självklara valet.
För att göra ditt liv lite lättare (det är ju det vi gör här på Obsid) så har vi tagit fram 5 tidlösa stilar som alltid funkar när du vill vara välklädd utan kostym!

1: Polotröja + Slacks / Kostymbyxor

välklädd utan kostym polotröja

Polotröjan är lite av ett älska-eller-hata-plagg, men de som gillar den och vet hur man skall bära upp den är alltid riktigt snygga i den. Och vill du vara välklädd utan kostym så är det ett väldigt praktiskt alternativ. En stilren polo (inte för tjock, ingen logga osv.) ett par kostymbyxor och ett par snygga skinnskor är allt du behöver när du skall på den där 30-årsfesten eller vårfesten med jobbet.

Mannen på bilden poserar visserligen i en kavaj, men även utan kavaj är detta en riktigt snygg outfit som osar av stil och finess, trots att den är väldigt enkel.

2: Stickad blazer + Skjorta

välklädd utan kostym stickad kavaj skjorta

Bara en skjorta och ett par chinos kan många gånger vara lite för ned-dressat, men slänger du på dig en kavaj som matchar chinosen så är det ju nästan en kostym. Byt därför ut kavajen mot en stickad och lite mjukare variant för en mindre stel outfit.

Känner du dig förresten osäker på skillnaden mellan blazer och kavaj?

3: Mjuk kavaj + Stickad tröja

välklädd utan kostym stickad tröja kavaj

Ytterligare ett alternativ till den klassiska kavajen, en mjukare sådan, gärna utan axelvaddar. Matcha den med ett par chinos och en stilren stickad tröja för en sofistikerad outfit som väldigt väl mäter sig med en kostym i de där lite ”mellan-strikta” situationerna.

4: Jeans + Grov kofta + ”Kostymskor”

välklädd utan kostym jeans kofta

Skorna gör mannen brukar man säga, och visst är till viss del så, den här outfiten är ett väldigt bra exempel på det.
Som vi skrivit tidigare så är jeansskjortan inte riktigt en skjorta på samma sätt som en vanlig vit skjorta, men när man kombinerar den med ett par välskräddade jeans och ett par ”kostymskor” så blir det hela plötsligt mycket mer dressat.

Den här outfiten skulle jag inte ha på dop, men på en jobbfest funkar den perfekt.

5: Figursydd kavaj + T-shirt + Chinos

välklädd utan kostym tshirt och kavaj

En av mina absoluta favorit-outfits, här får man verkligen det bästa från två världar, den figursydda kavajen dressar upp den slappa t-shirten och chinosen får allt att gifta sig helt perfekt. Vill du dressa upp eller ned det hela ytterligare så kan du välja mellan kostymskor eller sneakers. En väldigt flexibel outfit som funkar i väldigt många sammanhang. Perfekt när du vill vara välklädd utan kostym.

Passa även på att läsa vår guide: Hur ska en t-shirt sitta, och t-shirt till kostym.

Dags att uppdatera garderoben?

Känner du att det är dags att uppdatera garderoben med lite nya kläder, så att du kan gå välklädd utan kostym till jobbet? Kolla då in Arket, där hittar du mängder av tidlösa och stiliga kläder för män.

Föregående artikel7 Saker Personer Med Hög EQ INTE Gör – Känner Du Igen Dig?
Nästa artikelHur Kan Verksamheter Utnyttja Metaversepotentialen?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.