En Kostym behöver inte alltid kombineras med skjorta. I rätt sammanhang är en T-shirt ett riktigt snyggt alternativ…

En enkel T-shirt i kombination med en kostym är en underskattad outfit – och ett smidigt sätt att få mer användning för de där kostymerna som bara hänger och dammar i garderoben. T-shirten tar ned kostymen och gör det hela mer avslappnat och charmigt.

Viktigt att minnas är dock att detta aldrig kan ersätta en full kostym med skjorta i seriösa och propra sammanhang. Men T-shirt till kostym har definitivt sitt användningsområde.

t-shirt till kostym stiltips
En kostym behöver inte alltid kombineras med en skjorta, i många lägen är det minst lika snyggt med en t-shirt

Kombinerar du kostymen med en t-shirt i bra färger och med rätt accessoarer så har du en dressad och sober look som funkar lika bra på jobbet som på fester och middagar. Det är en kombination som är enkel att matcha med klockor, armband, bröstnäsdukar eller en scarf för att skapa en mängd snygga outfits med en rätt så enkel bas.

Så kombinerar du en T-shirt med kostym

Detta är en mångsidig outfit som du lätt kan bygga vidare på med olika accessoarer. Tar du av dig kavajen så dressar du ned, och adderar du en snygg klocka och en matchande bröstnäsduk så dressar du upp. Här nedanför är ytterligare 3 tips på hur du snyggt kan kombinera t-shirten med en kostym.

t-shirt till kostym näsduk prickar
Kombinera med en kontrastrik bröstnäsduk för att höja hela outfiten och få den mer genomtänkt.

Här är 3 tips för att få kombinera din outfit på bästa sätt.

  1. Bröstnäsduken är den perfekta accessoaren till denna outfit, den gör hela din look betydligt mycket mer unik och intressant. Med en mindre uppsättning T-shirts och näsdukar i olika färger kan du med bara några hundralappar skapa ett stort antal snygga och välmatchade outfits.
  2. Att matcha skor och skärp gör mycket för din outfit, oavsett vilken kombination av kläder du än väljer.
  3. Färgmatcha rätt! Svart T-shirt passar perfekt till en beige kostym, en vit T-shirt blir förträffligt stilig till en svart eller marinblå kostym och en gråmellerad T-shirt är oslagbart snygg till en marinblå kostym.
t-shirt till kostym sneakers
Att kombinerna t-shirt och kostym är ett effektivt sätt att få användning för alla de där kostymerna som hänger och dammar i garderoben

Hur ska t-shirten sitta då?

Kolla in vår guide: ”Hur ska en t-shirt sitta?” för de 3 gyllene reglerna till perfekt T-shirt-passform!

Sammanfattningsvis

Kostym och t-shirt är definitivt en gångbar kombination. Det är det perfekta sättet att få mer användning för dina kostymer, utan att hela tiden gå runt och vara dressad till tänderna.

Föregående artikel6 Basplagg Att Ha I Garderoben
Nästa artikelDe 5 Bästa Skidorterna I Alperna – Skidäventyr Väntar!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.