Låt oss använda den mörka sanningen till vår fördel…

På många sätt så är vi alla likadana, i det stora hela så är det ju bara diverse bagateller som skiljer folk från folk, fundamentalt är vi sjukt lika. Det är just de här likheterna som är så sjukt intressanta, eftersom vetskapen om dem kan ge dig stora fördelar, och man vill ju alltid ha fördelar!

Jag tänkte dock inte inte prata om hur vi kan använda likheter för att hitta det fina i människor. Nej jag tänkte prata om hur vi kan använda folks negativa egenskaper till vår fördel. Vi väljer helt enkelt en annorlunda vinkel på det hela. Där de flesta skulle skriva en guide om hur du bekämpar dessa negativa egenskaper och gör världen till en bättre plats så väljer vi istället att fokusera på hur du kan utnyttja dessa till din egen fördel. ”Quick gains” helt enkelt!
Tycker du att det är en omoralisk vinkel så får du gärna maila gnäll@obsid.se så kollar vi på det sen.

Men nu, till det roliga, egenskaper alla har men som de gärna vill dölja för dig!

1: Alla är giriga

egenskaper alla har girighet

Vi börjar med en ganska grundläggande egenskap, girighet. Man kan lätt argumentera för att det här är människans absolut mest framträdande egenskap. Det är den som har tagit vår art dit vi är idag, på gott och ont.
Girighet är därför lite extra svårt att kämpa emot, så istället för att använda din energi till det så kan du använda folks girighet till din fördel.

Om du vill att någon skall göra något, så kan du spela på  deras girighet och bara vinkla hela situationen så att den verkar vara till deras fördel. De flesta nappar rätt snabbt på förslag som tilltalar deras girighet. Det här är så klart väldigt basic, och de flesta har nog använt använt den här taktiken förut, men man måste ju börja på en grundläggande nivå.

2: Alla är fördomsfulla

egenskaper alla har fördomar

Man kan argumentera för att den här punkten är ironisk, eftersom listan i sig på sätt och vis baseras på just fördomar. Men frågan är om det är fördomar när de stämmer?

Hur som helst, alla människor är fördomsfulla på ett eller annat sätt, och det är något du kan dra nytta av. Istället för att kämpa emot dem och propsa på att alla skall acceptera varandra och bara måla blommor överallt så kan du använda dem till din fördel. Ett bra exempel på detta är att klä dig rätt och se ren och hel ut, det kommer ge dig enorma fördelar i livet. Allt tack vare folks fördomar.

3: Alla är oroliga över att bli utstötta

egenskaper alla har osäkra

Alla flockdjur är beroende av gemenskapen i flocken. Utan den riskerar de att svälta och bli utan partner att para sig med. Människan är inte annorlunda, vilket är varför många killar tycker att det är så jobbigt att prata med tjejer de inte känner, känslan är helt enkelt en nedärvd oro att bli utstött ur flocken.

Här handlar det inte så mycket om att utnyttja folk som att helt enkelt dra nytta av situationen.
Eftersom alla människor är livrädda för att bli utstötta så är det enkelt att få detta till din fördel. Det enda du behöver du göra är att ge folk uppmärksamhet, lyssna på dem och acceptera dem för den de är. Gör du det aktivt så kommer du snabbt att få en stor skara vänner och bekanta, något som självklart är till stor fördel, på många olika sätt, både i arbetet och på fritiden.

Sammanfattningsvis om egenskaper alla har

Girighet, fördomar och social osäkerhet är så klart inte några positiva egenskaperna, och du gör bäst i att varje dag försöka minimera effekten av dem i ditt liv. Men att blunda för negativa saker i människor är både barnsligt och dumt. Använd dem till din fördel istället.

Föregående artikelStress Och Potens: En Genomgång Av Orsakerna Och Lösningarna
Nästa artikelFärgade Strumpor Till Kostym – Så Gör Du Det Snyggt!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.