Singel, ensam och uttråkad???

Det är lugnt vi hjälper dig på traven. I en trevlig studie som nyligen gjordes av Jönköping International business school så kunde det konstateras att majoriteten av de undersökta invånarna i kommunerna är singlar. För dig som är singel är detta fantastiskt goda nyheter med tanke på det utbud av möjligheter som finns på stan. Men visst, ska man vara 100% källkritisk så är inte alla singlar på jakt efter någon att dejta idag. Hur som haver kan du vara helt säker på att singel-communityt är gigantiskt. Kolla in Match.com, och för att inte nämna Tinder. Alla dessa är dejtingsajter som har vuxit i en explosionsartad takt. Detta är ett gott tecken!

Vi har tidigare skrivit om vanliga misstag på dejt och tips på bra samtalsämnen på dejt, men i den här guiden kommer vi kika på roliga saker att göra på första dejten. Att hitta den rätta att dejta lämnar jag dock till ett kapitel för sig. Låt oss nu titta på ett par roliga och annorlunda aktiviteter!

1: Gå på improvisationsteater på första dejten

saker att göra på första dejten teater

Ett annat roligt alternativ till bio, är att gå på improvisationsteater på första dejten. Många gånger är det lätt att tro att bio och middagar är dom bästa aktiviteterna man kan göra på sin första dejt. Kanske, men inte nödvändigtvis. Improvisationsteater eller snarare en improvisationshow är en bra aktivitet för en första dejt eftersom att showen aldrig blir som man har tänkt sig. Det är själva grundkonceptet. Kreativa utspel i kombination med massa humor gör att det blir en rolig atmosfär som i sin tur ger er bägge en minnesvärd kväll. Eftersom att det är långtifrån många som varit på improvisationsteater tidigare, blir det dessutom unikt. Om du är den första personen i dejten liv som tar med henne/honom på detta, kommer din dejt tillsammans med den personen inte bara att sticka ut, du blir oförglömlig (förhoppningsvis 🙂 i alla fall). Oavsett utfall efter teatern, blir det en prisvärd upplevelse. Efter showen är ett bra tips att avsluta kvällen genom att ta en drink eller två tillsammans eller gå käka.

 • Snabba tips
 • Våga göra annat
 • Ta chansen att var unik, men fråga om dejten varit på detta innan
 • Fortsätt kvällen med en drink eller två

2: Gå på bio på första dejten

saker att göra på första dejten bio

Att gå på bio kan vara en bra aktivitet att göra på första dejten, eftersom det ger dig något att diskutera i början och slutet av kvällen. Försök att boka in en film utifrån bägges intressen. Fråga din dejt om vilken typ av film dejten tycker om och välj sedan något som tilltalar din smak också. Till exempel om ni bägge älskar komedier, överväg att gå och se en komedi. Håll det enkelt.

En bra tips inför biobesöket, gör något tillsammans före filmen. Att gå direkt in i en film på första dejten kan ibland kännas för snabbt på. Bägge vill ofta lite tid tillsammans för att prata och bli bekväma med varandra innan ni drar in i biografen. Planera in ett snabbt cafébesök eller varför inte en drink någon timme innan filmen börjar. Se dock till att leta efter efter en plats nära teatern så att ni inte riskerar bli alltför sena till filmen.

Snabba tips

 • Ta en avstickare innan filmen börjar, så ni får en chans att prata lite
 • Fråga om du får göra sällskap hem

3: Gå på danskurs på första dejten

saker att göra på första dejten danskurs

En annan minst lika rolig aktivitet att göra på första dejten är att gå på prova-på-kurs i dans. 
Det finns en uppsjö av pardanser att gå på första dejten. Alltifrån lite rock’n’rollstuk såsom Lindy Hop till lite mer sensuella dansstilar såsom Salsa och Bachata. Här är några anledningar till varför en danskurs är en bra idé att gå på för första dejten.

Fysisk aktivitet lindrar stress. Första dejten kan vara nervös och ångestladdad av flera anledningar!
Att vara aktiv under första dejten gör att kroppen frisätter endorfiner som i sin tur höjer humöret och ökar positiva känslor. Kombinerat med lite rolig musik och du har en upplevelse som kommer att ingen kommer att glömma under veckan.
En annan intressant sak är att dans även kan förstärka romansfaktorn på första dejten.

Dans är ett spännande sätt att lära känna varandra på. Det främjar respekt för bägge parter och gör att du kan vara dig själv, och fortfarande vara attraktiv. Att befogat vara tätt inpå din dejt, gör att du lätt kan ha ögonkontakt med din partner och lära er om varandra, varandras kroppar och energier. Allt detta skapar gnistor och leder förhoppningsvis till romantisk spänning, till skillnad från andra aktiviteter.

Bäst av allt är att vem som helst kan göra det! Människor i alla åldrar, former, storlekar och erfarenhetsnivåer kan lära sig dansa! Dansstudiorna är privata och grupplektioner finns för olika nivåer både för er som nybörjare eller expert. Dans är helt klart den universella isbrytaren som första dejt!

Snabba tips

 • Roligt, frigörande och unikt
 • För dig som vill ha kul och komma nära din dejt
 • Finns olika stilar för alla

4: Gå på matlagningskurs på första dejten

saker att göra på första dejten matlagningskurs

Det finns en rolig aktivitet som kombinerar äventyr (sinnesmässigt), samarbete och närhet. Och det är just matlagning. Det bästa med denna aktivitet är att det är både kul, lärorikt och romantiskt. Att ta med sig sin första dejt på en matlagningskurs visar på att du anstränger dig eftersom att det kräver en ansträngning för att dels hitta rätt kurs, men även att för att engagera dig aktivt under själva dejten. Svårt att sitta passiv liksom. Du går all in helt enkelt. Matlagning är praktiskt, för det passar alla, oavsett om man är matintresserad eller inte. Det är svårt att komma därifrån utan att ha lärt sig om varandra, vare sig det gäller samarbete, intresse, attityd och engagemang.

Idag erbjuds en hel del matlagningskurser för olika typer av kök. Därför är det bara välja och vraka. Hur trevligt är det inte att se sin dejt, totalt fokuserad på att baka sin efterrätt? Det lämnar ingen oberörd.

Snabba tips

 • Matlagning ger inspiration och romantik
 • Ger bägge partner möjlighet att ”känna” på varandra
 • Passar alla

Sammanfattningsvis

Matlagning, dans, något kul och en klassisk bio. Någon av dessa saker bör definitivt passa när du ska ut på en första dejt. Alla kanske inte passar alla, men något bör som sagt passa.
Här kommer även våra 4 bästa tips angående saker att göra på första dejten i största allmänhet, lite hur du ska tänka för en lyckad och minnesvärd dejt helt enkelt:

 1. Välj aktiviteter som intresserar er bägge
 2. Våga ta initiativ och fråga dejten om det skulle vara kul att göra X för att därefter göra Y. Dvs kom med förslag på aktivitet, samt en backup-aktivitet
 3. Våga välja annorlunda aktiviteter

Lycka till!

Föregående artikel19 Roliga Fakta Om Tänder Och Tandvård – Visste Du Det Här?
Nästa artikelKlädkoder På Engelska – Rätta Namnet På De 6 Vanligaste
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!