Bli drogfri, få lite pump och smäll i dig en frukt…

Du kanske skall på AW med polarna, eller så är det middag med din alldeles speciella hen, eller så är du på väg ut för att försöka hitta en alldeles egen hen. Ja, eller så ser du helt enkelt trött ut men skulle gärna se piggare ut. Oavsett varför så är du här för att du vill ha lite snabba och effektiva tips på hur man kan se piggare ut, och det skall du så klart få, hela 6 stycken!

1: Gör en fruktsallad

se piggare ut efter jobbat

Vi börjar med något basic!
Vitaminerna, mineralerna, sockret och syrligheten i frukterna kommer inte bara göra dig betydligt piggare, utan även stilla hungern lite så att du kanske kan tänka klart och skippa den där onödiga hamburgaren eller korven.

2: Tvätta ansiktet

Ställ dig vid en spegel, titta dig själv djupt i ögonen och fundera över vad du åstadkommit idag… Nej, det var inte det vi skulle göra nu. Skölj ansiktet med lite ljummet vatten för att få bort lite av det där fettlagret som lägger sig i ansiktet efter en dag på jobbet. Avsluta sedan tvätten med att skölja 3-5 gånger med iskallt vatten för att få igång blodcirkulationen och den härligt friska känslan.

3: Gör 10 armhävningar och 20 squats

träna på lunchen kroppsvikt

Alldeles för många av oss har mer eller mindre stillasittande jobb. Så när dagen är slut så är det knappast fysisk trötthet vi känner, och om det är det, ja då har du en hel del att ta tag i (börja träna, ät bättre, sov bättre och ta tag i dina mål i livet så du får lite energi). Nej det som sagt inte fysiskt trötta vi är, utan mentalt trötta, och bland det bästa mot mental trötthet är fysisk aktivitet, det är nästan som motpoler ibland.

Därför bör du ge dig ned på golvet och göra minst 10 armhävningar och 20 squats. Det kommer få igång blodcirkulationen vilket kommer få dig att känna dig piggare nästan omedelbart.

4: Stylea om håret

Efter en lång dag så blir håret lätt fett och tappar formen det hade på morgonen när du stod framför spegeln. Därför är ett enkelt sätt att se piggare ut att rufsa till håret och stylea om det. Det återfår en hel del av sin lyster och fräschhet och du slipper se sliten ut.

5: Drick inte kaffe under dagen

Nu måste jag tyvärr ge dig lite dåliga nyheter. Kaffe gör dig inte piggare. Nej, faktiskt gör kaffe dig tröttare som människa, det enda du uppnår är en kortvarig boost så länge koffeinet verkar. Men när koffeinet lämnar din kropp så går du ned långt under energinivån du hade innan du drack kaffet, och din generella energinivå sänks eftersom kroppen suktar efter mer koffein och eftersom drogen har bränt upp ditt förråd av dopamin.

Så vill du se piggare ut så är det första du skall göra att sluta dricka kaffe, för det gör dig inget gott.

6: Använd ögondroppar

se piggare ut ögondroppar

Är du en av de som lätt får blodsprängda ögon när du är trött så kan ögondroppar vara en gudagåva när man vill se lite fräschare ut.

Kom dock ihåg att de droppar som lindrar blodsprängda ögon också torkar ut dem. Så använd dem inte för ofta.

Behöver du köpa ögondroppar så hittar du det på MEDS.se/Ögondroppar.

Sammanfattningsvis

Vill du se piggare på kort sikt så bör du göra följande X saker:

  1. Ät en frukt – Sockret och vitaminerna piggar upp
  2. Tvätta ansiktet – Att få bort fett och smuts gör att du känner dig fräschare
  3. Gör 10 armhävningar och 20 squats – Lite fysisk aktivitet ger dig alltid extra energi
  4. Stylea om håret – Under dagen blir det ofta lite platt och trist. Att förnya frisyren ger dig en känsla av nystart
  5. Drick inte kaffe under dagen – Koffein piggar inte upp, det tar bara slut på din totala energi snabbare och i en stark push. Effekten blir att du blir trött och slö resten av dagen
  6. Använd ögondroppar – Pigga ögon gör stor skillnad! Kolla in MEDS.se/Ögondroppar.

Vill du långsiktigt se piggare ut så behövs det däremot lite mer, då handlar det om att sluta dricka kaffe, träna minst 4 dagar i veckan och äta vettig mat. Gör du det så kommer du med 100% säkerhet att se stor skillnad inom bara någon vecka.

Föregående artikelVanor Som Hjälper Dig Att Leva Ett Mer Hälsosamt Liv
Nästa artikelKlockans Olika Delar – Från Boett Till Armband Och Skänklar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.