Skall du på dejt? Känner du dig nervös? Oroa dig inte, här är 6 bra ”ice breakers”…

Ska du gå på dejt? Grattis! Men du har fortfarande en bit kvar. Om du ger dig ut av för att träffa din blivande utan bra samtalsämnen på dejt då kanske den där blivande inte blev av. Dessutom slipper du endast ställa ja- eller nej-frågor.

”Gillar du restaurangen?”
”Ja, gör du?”
”Jodå”
”Så bra”

Det är alltid lika jobbigt. Det spelar egentligen ingen roll om det är en dejt med en flört eller du träffar en ny person på en fest. Även på arbetsplatsen kan det vara knepigt – även om du kanske inte dejtar på jobbet… eller?

Vad som är viktigt är att du som alltid, är förberedd. Det vill säga att du har en arsenal av ämnen att plocka fram. Ämnen som gör sig som bra samtalsämnen på dejt, (eller som sagt om du hänger med en ny kollega på en middag med jobbet) Utan vidare förklaring har du här rätt ammunition för att göra dejten till en lyckad sådan.

Här är 6 bra samtalsämnen på dejt:

1. Har du haft något favoritband eller favoritmusik som du verkligen inte kan lyssna på längre?

En ganska avslappnad och lugn fråga som leder in på musik. Mycket kan uppfattas via musiksmak och du får veta om din dejt föredrar Black Metal eller Justin Bieber.

2. Vilket är ditt favoritresmål?

Att prata om resor gör alla glada. Det är associerat med avkoppling och frihet. Det gör att vi tänker positiva tankar och detta gör dejten mer avslappnad och naturlig. När du själv ska berätta om dina resmål kan det vara bra att undvika Ibizaresan med grabbarna eller den där romantiska veckan med ditt ex.

Har du inte vart utomlands kan du alltid säga att du vart i Skåne.

3. Har du något husdjur?

Du kanske tycker att detta verkar som en tråkig fråga först. Men fördelen är att denna fråga lätt glider över till andra samtalsämnen. Det blir lätt att man pratar om husdjur man haft i barndomen eller i sitt tidigare liv. Detta ger dig en öppning att fråga följdfrågor på hennes kommentarer.

4. Vad är det konstigaste du någonsin ätit?

Detta är en perfekt fråga för att spinna vidare och få veta mer om hennes matvanor (ja, efter att du ställt följdfrågor). Du får också kanske veta ett roligt minne från hennes bakgrund. Tänk på att inte vara den där typen som alltid måste bräcka andra genom prestationer. Om hon säger Krabba och du blivit bjuden på Salamander från en gammal polynesisk Shaman kan det vara läge att säga något annat.

saker att göra på första dejten
Ett säkert kort är att prata om resor, det gör de allra flesta positiva och öppna

5. Om du hade 10 miljoner att spendera på välgörenhet, hur skulle du fördela dem?

Pengar är alltid ett intressant ämne att prata om. Det påverkar oss alla. Däremot är det ganska osmakligt att prata om pengar när det kommer till sin egen privatekonomi. Exempelvis är det opassande att yttra sig om den där bonusen du kammade hem i våras. Eller hur du tjänar sjusiffrigt i årslön.

Välgörenhet är något som alla svenskar har en åsikt om och de flesta är positivt inställda. Dessutom får du veta vad din dejt bryr sig om.

6. ”Du måste välja 2 av 3 alternativ. Det du väljer bort får du motsatsen till”. Alternativen är hygien, intelligens och social kompetens.

Detta är en liten rysare. Många som får höra denna tankenöt ställer sig först lite på tvären men kommer sedan igång med en djup diskussion om hur hygien är viktigt och att man är lyckligt ovetande om man väljer bort intelligens.

Fördelen för dig är att du får en lång diskussion och dessutom lite insider information om vad din flört egentligen prioriterar. Detta är som sagt en liten rysare och du bör ta den efter andra formaliteter är avklarade (läs 2 glas vin).

Att tänka på

Du behöver inte köra igenom hela registret från dessa samtalsämnen på dejt. Grejen är inte att skapa ett förhör eller en konstig situation där du ställer frågor som får svar och sen inte löper ut i en diskussion. Använd dessa som en backup om det blir tyst mellan er.

Å andra sidan, skulle du köra igenom dessa och din dejt kollar på dig som om att faktiskt var socialt inkompetent, tacka för pratstunden och gå. Igen vill vara ihop med butter och kan man inte ha lite självdistans över en fika lär man knappast ha det senare heller.

Det viktigaste är inte att prata utan att känna sig bekväm i situationen. Slappna av, ni är lika nervösa båda två.

Föregående artikelHur Fungerar En Casinobonus?
Nästa artikel4 Tips Som Hjälper Dig Hitta En Svensk Pålitlig Sport-betting-site
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."