Otålighet, arrogans och missunnsamhet…

Människor är komplexa, men det finns vissa detaljer i en persons beteende som säger mer än andra. Hur mycket smör någon tar på smörgåsen säger inte så mycket om dennes personlighet, men om en person är märkbart missunnsam däremot, ja då säger det rätt mycket om personen i allmänhet.

I den här texten kommer vi titta närmare på 3 små saker som säger mycket om en man och hans karaktär. Håll koll på dessa saker både när det gäller dig själv och andra!

Man ska vara försiktig med fördomar

Självklart är det så att man ska vara försiktig med fördomar, men här i Sverige har vi tyvärr gått lite för långt på den fronten. Vi växer upp med, och matas dagligen, med åsikten att ingenting kan säga något om någon, och att allt som händer runt omkring oss är 100% unika och isolerade hädelser, att man inte kan dra några slutsater av något. Så är det sjävklart inte, vissa karaktärsdrag säger oerhört mycket om en person, och studerar du dessa så kan du snabbt bilda dig en 80% korrekt uppfattning om hur en person är att umgås med, som kollega eller som potentiell partner.

I den här texten kommer vi titta närmare på 3 sådana karaktärsdrag och vad de säger om en mans karaktär. Det finns så klart fler, men dessa är sådana som de flesta regelbundet utsätts för, vilket gör dem enklare att studera.

1: Hur han behandlar servicepersonal

trevlig mot servicepersonal

Servitörer, taxichaufförer, busschaufförer och receptionister är bara några exempel på servicepersonal man stöter på mer eller mindre dagligen. Hur en man hanterar dessa säger oerhört mycket om hans karaktär.

Anledningen till detta är för att servicepersonal rent hierarkiskt är lägre ned än den som de servar upp på, en chaufför kör någon dit han vill åka, en servitör hämtar den mat man vill ha och en frisör klipper ens hår när man känner för det och enligt önskemål.

Nu säger jag inte att de faktiskt är lägre rankade, jag menar bara att det är de sociala spelreglerna som automatiskt uppstår när kund och servicepersonal möts. Och det är därför det säger så mycket om en mans karaktär, eftersom det är en interaktion med någon som han inte behöver vara trevlig mot eller ens uppmärksamma speciellt mycket. De flesta är väldigt duktiga på att vara trevliga när de tjänar på att vara det, därför vill man titta på hur folk är i situationer där de inte har något att vinna.

Så vad ska man titta efter då?

Är han avvisande, otålig och blir lätt frustrerad när de inte gör exakt som han vill eller om de ställer ”dumma frågor”? Eller är han pratglad, trevlig, förstående och hjälpsam mot dem? Lämnar han bordet som ett slagfält efter middagen med ursäkten ”det är ju deras jobb”, eller plockar han ordning så det blir smidigare för servitören att plocka av?

Ja du förstår kanske själv vilket som är att föredra.

2: Hur väl han hanterar ett avvisande

hantera avvisande

Med avvisande menar vi alla situationer där personen i fråga får ”Nej” som svar. Det kan alltså vara allt ifrån jobbrelaterat till av sexuell karaktär.

Är hans reaktion att kritisera personen som avvisade honom? Att få denne att verka helt inkompetent och efterbliven?

Detta talar om att personen är otålig, potentiellt arrogant och att han har svårt att sätta sig in i hur andra tänker och känner, eftersom han inte kan förstå resonemanget bakom nekandet han fick. Något jag skulle säga är ett mindre bra drag.

3: Hur han reagerar på andras framgång

missunnsamhet

Missunnsamhet är varken klädsamt eller hälsosamt. Det leder till frustration, ilska och arrogans. Det säger också väldigt mycket om karaktären.

Att någon lyckas innebär inte att det automatiskt blir sämre för någon annan. Världen har inte en begränsad mängd framgång, så missunnsamhet är i regel alltid bara ett tecken på otålighet och rädsla.

Alla tjänar på att lära sig glädjas åt andras framgång. Du kommer märka att framgång föder framgång, snarare än att framgång skulle föda någon annans nederlag, förutom när det handlar om två uppenbara motståndare så klart.

Sammanfattningsvis om saker som säger mycket om en man och hans karaktär

Hur en man hanterar servicepersonal, avvisande och andras framgång säger oerhört mycket om hans karaktär.

Vill du vara och uppfattas som en modern gentleman så bör du titta dig själv i spegeln, och kanske till och med fråga människor nära dig hur de uppfattar dig på dessa punkter. Det kan vara en lärorik upplevelse som kan vara starten på en fantastisk personlig utveckling!

Föregående artikelVilket System Ska Man Bygga Sin Hemsida I?
Nästa artikelMonokrom Outfit – 4 Tips Som Gör Den Riktigt Snygg
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.