Vill du lyckas i livet? Slipa då på dina sociala färdigheter

Oavsett hur digital världen än blir så kommer vi alltid behöva kommunicera med varandra, och tråkigt nog så är sociala färdigheter något som ständigt glöms bort. Trots att de är precis lika viktiga nu som för 1000 år sedan.
Men istället för att fokusera på det negativa i utvecklingen så skall vi se det som vår chans att sticka ut och dra nytta av fördelarna med en välslipad social kompetens.

Precis som att snickra, laga mat eller skriva kod så är social kompetens en färdighet som kan tränas upp. Vill du få fördelar i vardagen och sprida lite mer positivitet så är det här 7 sociala färdigheter du bör slipa på.

1: Fira andras vinster

Få saker skapar så starka band som att fira saker tillsammans, och när du osjälviskt firar någon annans handlingar så framstår du som just det, osjälvisk och ödmjuk, två väldigt uppskattade egenskaper.

2: Ha ett positivt kroppsspråk

Vi har sagt det förrut och säger det igen, ditt kroppsspråk är en extremt viktig del i din kommunikation. Det säger mer om dig än du vill tro, och ett dåligt/negativt kroppsspråk kan stänga många dörrar innan du ens visste att de existerade.

Sträck på dig, var avslappnad och gör dig av med den där gamnacken, den saboterar för dig både fysiskt och socialt.

Sociala Färdigheter kroppsspråk
Ett positivt kroppsspråk ger ringar på vattnet. Din utstrålning öppnar upp folk vilket skapar en positiv atmosfär som sprider sig vidare

3: Engagera dig i gruppsammanhang

För många är gruppsammanhang ett perfekt tillfälle att luta sig tillbaka, surfa lite på telefonen och zona ut. Det är precis motsatsen till vad du bör göra. Här är ett perfekt tillfälle att aktivt iaktta gruppen, se vilka som leder, vad folk gillar att prata om och hur de tycker om att interagera med varandra. Det här är din chans att lära dig mer om deltagarna och hur du bäst skall kommunicera med dem i framtiden.

4: Fråga mindre, lyssnar mer

Alla vill vi bli lyssnade på, det får oss att känna oss sedda, viktiga och uppskattade. Gör inte misstaget att prata mer än du lyssnar. Var lyhörd och glöm inte bort att uppmärksamma att du faktiskt hör vad den andre säger. Ett bra sätt att göra det på är att återkoppla till vad ni pratade om sist, då blir det väldigt tydligt att du både lyssnat och lagt på minnet.

Sociala Färdigheter Lyssna
Alla uppskattar någon som lyssnar på dem och får dem att känna sig hörda

5: Ge beröm

Det kostar inget att ge andra människor beröm, snarare tvärtom. Ju mer du bjuder på ett gott humör och en trevlig ton desto trevligare blir de emot dig, och i retur får du positiv energi.

6: Le

Som vi nämt både en och två gånger tidigare så är ditt leende en av dina största tillgångar. Få saker skickar så mycket positiva signaler som ett leende, och precis som att ge beröm så kostar det ingenting och ger dig positivitet tillbaka.

7: Se det positiva i situationen

Alla har motgångar, och det är inget man skall ta lätt på. Men en positiv syn på situationen skadar aldrig. Det är bara emon som gottar sig i det negativa och vägrar gå vidare. Fokusera på de positiva effekterna av varje situation så skall du se att folk omkring dig kommer uppskatta ditt umgänge och dina råd.

Föregående artikelSå Väljer Du Rätt Däckdimensioner Till Din Bil
Nästa artikelKavaj Till Jeans – 5 Stilregler Att Följa För Att Det Ska Bli Snyggt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.